Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 juli 2003.

Bijschriftwoensdag, 16 juli 2003

Leiding geven

Voor ik predikant was heb ik gewerkt in verschillende bedrijven. Ik kreeg al snel door, dat er vaak spanningen zijn tussen mensen die leiding geven en hun personeel.

Cultuurwoensdag, 16 juli 2003

Kostuums van ‘Kening Lear’ te zien bij Tresoar

Leeuwarden – De kostuums uit de grote spektakelproductie Kening Lear van Tryater zijn tot 1 september te zien in Tresoar. Dat heeft het Frysk Histoarysk en Letterkundich Sintrum in Leeuwarden dinsdag laten weten.

Cultuurwoensdag, 16 juli 2003

Minder winst voor Museum Joure in 2002

Joure – Museum Joure heeft over 2002 minder winst geboekt dan het jaar ervoor. Toch is het aantal bezoekers flink gestegen. Dat blijkt uit het jaarboek 2002 dat het museum woensdag openbaar heeft gemaakt.

Economiewoensdag, 16 juli 2003

Phytophthora is dé aardappelziekte

Holwerd – Phytophatora is wereldwijd een van de meest bekende en de meest voorkomende aardappelziekte in Nederland. Van tijd tot tijd steekt de ziekte de kop op, zoals vorige maand in Drenthe.

Economiewoensdag, 16 juli 2003

Gewas lijdt onder hitte, zegt LTO

Den Haag - Graan- en aardappelplanten hebben ernstig te lijden onder de hitte. De gewassen staan te verleppen op het land en groeien niet meer, aldus een woordvoerder van land- en tuinbouworganisatie LTO-Nederland gisteren.

Hoofdartikelwoensdag, 16 juli 2003

Een ‘Belgisch monument’…

Het kan de vele toeristen die ook deze zomer per trein naar de eilanden reizen, nauwelijks ontgaan. Even voorbij station Franeker passeert hun Wadlopertje een ‘Belgisch monument’ van de zuiverste soort. Automobilisten en zelfs fietsers hebben geen weet van dit bijzondere stukje modern kostbaar Fryslân. Het ligt immers langs een onafgebouwde, doodlopende en dus onbereden weg.

Regiowoensdag, 16 juli 2003

Eigenaar eist vertrek kraker in kort geding

Leeuwarden – Mag een kraker in een leegstaand pand blijven wonen zolang de eigenaar nog geen concrete plannen heeft met het pand? Ja, vindt kraker Wil. Nee, stelt huiseigenaar Piet Siderius. Gisteren stonden ze tegenover elkaar in de Leeuwarder rechtbank. Siderius eiste in een kort geding dat de kraker zijn pand De Boerderie in de Grote Hoogstraat in Leeuwarden ontruimt. De man bewoont het leegstaande, verpauperde pand sinds januari van dit jaar. Siderius heeft het pand onlangs gekocht van NV Stadsherstel. Hij zegt het pand te willen verbouwen en te verhuren aan een ondernemer die er een restaurant wil beginnen.

Regiowoensdag, 16 juli 2003

Sensationeel slot van saaie race

Earnewâld - Acht ronden lang leek Tjitte Brouwer van Heerenveen gisteren zijn eerste startplaats bij Earnewâld te kunnen omzetten in een klinkende overwinning. Zijn voorsprong op zijn naaste belager Anne Tjerkstra van Langweer bedroeg op een gegeven moment 2,5 minuut. In het laatste rak naar de finish kreeg de saaie wedstrijd onverwacht een sensationeel slot. Langweer pakte Heerenveen.

Regiowoensdag, 16 juli 2003

Littenseradiel: bouw in drie grote dorpen

Wommels – Woningbouw in Littenseradiel moet vooral in de dorpen Mantgum, Wommels en Winsum. Driekwart van het woningbouwcontingent gaat naar die dorpen. De groeikernen moeten de gemeente op de kaart zetten.

Regiowoensdag, 16 juli 2003

Fryslân ondergaat de hitte loom

Leeuwarden – Fryslân lijkt de hitte goed te kunnen verdragen. Friese ziekenhuizen melden geen extra opnames door de hitte. Ook met de ouderen in verschillende zorgcentra gaat het vooralsnog goed, blijkt uit een rondgang.

Regiowoensdag, 16 juli 2003

Afval scheiden? Niet op vakantie

Thuis wordt het afval waarschijnlijk keurig gescheiden, maar eenmaal op vakantie is het gedaan met de milieubewustheid. De toeristen van Ameland gooien alle soorten afval op één grote hoop, bleek gisteren uit een analyse van de gemeente Ameland en milieuadviesbureau Crem.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juli 2003

We zijn blinden die ziende niet zien

Wat is het mooiste boek dat u hebt gelezen? In het Friesch Dagblad schrijven deze zomer verschillende ‘recensenten’ hierover. Vandaag: Hijme Stoffels, godsdienstsocioloog aan de Vrije Universiteit.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juli 2003

Terschelling krijgt na 123 jaar Willebrordusklok terug

Terschelling - Jan Doeksen Jzn. gaat er eens even voor zitten in de voorste kerkbank. Met een voldane blik kijkt de voogd van de kerk van Midsland naar de 960 kilo zware bronzen klok, die zojuist met veel inspanning en mankracht het kerkgebouw is binnengebracht.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 juli 2003

Twee monumentale kerken met allure

Fryslân heeft honderden fraaie, monumentale kerkgebouwen, die het waard zijn om in de zomermaanden te bezoeken. In de maanden juli en augustus houden de Stichting Alde Fryske Tsjerken en het Friesch Dagblad op zaterdag negen open dagen onder het motto ‘Tsjerke Iepen’. Deze week de hervormde kerk (Binnenbuorren 12) en de doopsgezinde kerk (Binnenbuorren 6) van Poppenwier.

Sportwoensdag, 16 juli 2003

Cambuur doorstaat eerste serieuze test

Surhuisterveen – Hoewel de uitslag anders doet vermoeden heeft Cambuur Leeuwarden de eerste serieuze test in de oefencampagne goed doorstaan.

Sportwoensdag, 16 juli 2003

Foppe de Haan heeft z’n elftal van kop tot staart al rond

Kampen – Mocht de voetbalwereld al geheimen kennen, dan toch zeker niet bij Sportclub Heerenveen. In de aanloop naar de eerste serieuze krachtmeting van dit seizoen - zaterdag het Intertotoduel tegen Lierse SK - heeft trainer Foppe de Haan z’n selectie duidelijkheid en helderheid verschaft.

Weerwoensdag, 16 juli 2003

OnweersbuienACTUEEL
Familieberichten
Advertenties