Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 juli 2013.

Economiedinsdag, 16 juli 2013

Sleutelen aan de kwaliteit van ledverlichting

In Drachten werken enkele enthousiaste ondernemers aan het verbeteren van de kwaliteit van ledlampen. Met enkele ingrepen kan nog meer energie worden bespaard.

Hoofdartikeldinsdag, 16 juli 2013

Frankrijk betaalt hoge prijs voor wensdenken

De ruim drie miljoen Franse werklozen zullen zondag vreemd hebben opgekeken toen ze hun president François Hollande in een vraaggesprek ter gelegenheid van de nationale feestdag doodleuk hoorden zeggen dat het economisch herstel is begonnen. Hollande verzekerde zijn toehoorders dat van dit jaar de tweede helft beter wordt dan de eerste.

Regiodinsdag, 16 juli 2013

Friese truck is blikvanger op transportfestival

De Westereen | Hans Brolsma leeft van het transport, maar houdt ook van het werken aan zijn truck. ,,Het is een uit de hand gelopen hobby. Elke vrije minuut die ik heb, stop ik er in.”

Regiodinsdag, 16 juli 2013

Leerlingen weg uit Raerd

Raerd | De openbare basisschool ’t Raerderhiem in Raerd raakt na de vakantie een groot aantal leerlingen kwijt. Er vertrekken zo’n tien kinderen naar de nieuwe iPadschool in Sneek, obs Driemaster Noord.

Regiodinsdag, 16 juli 2013

Minder Friese baby’s geboren vanwege crisis

Leeuwarden | Vanwege de crisis stellen veel paren pogingen tot zwangerschap even uit. Er werden tussen juni 2012 en mei 2013 ongeveer 172.000 kinderen in Nederland geboren en dat zijn er 6400 minder dan in het jaar daarvoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is een afname van 3,7 procent.

Sportdinsdag, 16 juli 2013

Westra: Geen mosselen, maar geluk, geloof en lef nodig voor ritzege

Avignon |Tussen de stofwolken en benzinedampen doemt een vervallen voetbaltribune op. Nog twee bochten naar rechts. Niets wijst erop dat we ons hier op een rustdag in het hart van de Tour de France begeven. Geen massa’s journalisten, smachtende fans of een vragenmaximum voor de pers zoals bij Belkin. In Avignon is alleen aan de geur van mosselen te ruiken dat die andere Nederlandse wielerploeg – Vacansoleil – in de buurt moet zijn.

Sportdinsdag, 16 juli 2013

RECENSIE | Kick & Rush: de liefde voor Engels voetbal gebundeld

Meer dan welke andere buitenlandse competitie dan ook, kan de Engelse op veel fans in Nederland rekenen. De prestaties van grote clubs als Manchester United, Arsenal of Liverpool worden nauwgezet gevolgd. Maar genoeg Nederlandse voetballiefhebbers hebben ook de kleine stadions in de lagere profdivisies in Engeland ontdekt.

Sportdinsdag, 16 juli 2013

Jonge Friese sporters starten EJOF met zeges en een finaleplaats

Utrecht | Voor de Friese sporters is het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), kortweg de Olympische Spelen voor jeugd, gisteren goed begonnen. Zo plaatste atleet Rody de Wolff uit Sint Nicolaasga zich bij het onderdeel discuswerpen voor de finale en wonnen volleybalsters Marrit Jasper (Sneek) en Janieke Popma (Blauwhuis) hun eerste wedstrijd


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties