Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 augustus 2008.

Cultuurzaterdag, 16 augustus 2008

Leeuwarden trekt 9 ton extra uit voor cultuur

Leeuwarden - In Leeuwarden moeten meer festivals, optredens en exposities georganiseerd worden die reuring veroorzaken. De gemeente Leeuwarden trekt daar de komende jaren negen ton extra voor uit.

Economiezaterdag, 16 augustus 2008

Nieuw bod op slachterij van Friesland Vlees

Leeuwarden - Een buitenlandse slachterij heeft een nieuw bod uitgebracht op Friesland Vlees in Leeuwarden. Dat bevestigt bestuurder Dick Heinen van FNV Bondgenoten. Met het bod van 3,6 miljoen euro zou er alsnog een doorstart mogelijk zijn. Bij het eerste bod van, volgens ingewijden, een projectontwikkelaar zou er definitief een einde komen aan de slachtactiviteiten.

Hoofdartikelzaterdag, 16 augustus 2008

Protestantisme...

Er komt geen speciale zondag voor het protestantisme. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) meende dat het nuttig zou zijn zoín dag te houden. De aanleiding is het Calvijnjaar, in 2009. De reden was het belang van het protestants erfgoed. Er kwamen allerlei bezwaren. De discussie daarover zou belangrijker worden dan het gesprek over het protestantisme, meende de PKN. En trok de plannen in.

Regiozaterdag, 16 augustus 2008

Advocaat van alle dieren op de wereld

Dierenarts Tjeerd Jorna uit Drachten is vorige week gekozen tot voorzitter van de internationale organisatie van dierenartsen. Er wacht hem een pittige uitdaging: de organisatie moet geprofessionaliseerd worden, en er moet samenwerking komen met humane artsen voor het tegengaan van ziekten die van dieren op mensen overgedragen worden.

Regiozaterdag, 16 augustus 2008

Een huwelijksaanzoek in een Bed and Breakfast

Een kamer op de boerderij, een comfortabel plekje op een woonboot of een knusse zolder in een alledaagse woning. Bijzonder zijn ze allemaal, de tientallen BÍd en Brochjes die Frysl‚n rijk is. Het Friesch Dagblad gaat deze zomer op zoek naar het verhaal erachter. Vandaag: Gastenhof Bouma in Opende.

Regiozaterdag, 16 augustus 2008

ís Nachts gelden er andere regels; die van Sappť

HINNE BOKMA

Regiozaterdag, 16 augustus 2008

Helemaal vanuit Zweden naar de dorpsreŁnie

KŻbaard - Ze logeert met haar drie kinderen Merel, Thijs en Berber op de speciaal voor de reŁnie ingerichte camping in KŻbaard. In juli 2007 verhuisde het gezin Mulderij vanuit KŻbaard naar Zweden en de reŁnie is een prachtige gelegenheid om even terug te keren. Eindelijk kon er weer eens een partijtje gekaatst worden. ,,Want dat missen de kinderen wel in Zwedeníí, zegt Ellen Mulderij.

Regiozaterdag, 16 augustus 2008

De kinderen van Tsjernobyl mogen niet meer op vakantie

Stiens - ,,Dit is heel triest. De kinderen van Tsjernobyl zijn uiteindelijk de dupe.Ē Tilly Mulder, secretaris van de werkgroep Stiens van de Stichting Rusland Kinderhulp, is aangeslagen door het nieuws dat kinderen uit Wit-Rusland niet meer bij gastouders in het buitenland op vakantie mogen.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2008

Wandeling door lutherse historie in Amsterdam

Amsterdam - De Lutherse Gemeente in Amsterdam houdt dit najaar twee rondleidingen om te laten zien hoe de lutheranen zich in de hoofdstad hebben ingezet voor armen, weduwen en wezen. De lutherse gemeente richtte onder meer wees- en armenhuizen op en zogenaamde hofjes. Nog steeds is veel van die rijke historie te zien. Daarom worden dit najaar plekken bezocht die een belangrijke rol speelden in de praktijk van de lutherse zorg.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2008

Bilgaard verwelkomt nieuwe kerk Leger des Heils

Leeuwarden - Met een optreden van het muziekkorps van het Leger des Heils en de onthulling van het bouwbord is vrijdag officieel de nieuwbouw van het nieuwe godshuis gemarkeerd in de Leeuwarder wijk Bilgaard.

Sportzaterdag, 16 augustus 2008

Zijlstra is snelste in Omloop van Ternaard

Ternaard - Sipke Zijlstra heeft gisteravond de wieleromloop van Ternaard gewonnen. De Burgumer versloeg na tachtig kilometer zijn tien mede vluchters, met achter zich Johnny Hoogerland (Yerseke) en Fokke Postma uit Drachtstercompagnie.

Sportzaterdag, 16 augustus 2008

Futsal Dragten: een gat in de markt in Smallingerland

Drachten - In sporthal De Drait in Drachten is gisteravond Futsal Dragten gepresenteerd aan het grote publiek. De nieuwe vereniging, puur en alleen gericht op futsal (zaalvoetbal), werd op 13 mei van dit jaar opgericht en gisteravond was de vuurdoop. Michel Breuer, speler van sc Heerenveen, verrichtte de openingshandeling, waarna het vlaggenschip van eredivisionist Avanti het nieuwe lid van de familie welkom heette met een daverende futsalshow.

Sportzaterdag, 16 augustus 2008

De Lege Geaen pakt uit met wereldrecordpoging

GoŽnga - De meeste sportverenigingen houden een mooi feestje als ze een jubileum vieren. Keatsferiening De Lege Geaen pakt het wel erg groots aan. De handen moeten uit de mouwen worden gestoken in GoŽnga, want het dertigjarig bestaan gaat gepaard met mťťr dan alleen een handvol biertjes. Na vanavond zeven uur hoopt de Lege Geaen dertig uur onafgebroken gekaatst te hebben. Dat zou een heus wereldrecord betekenen.

Sportzaterdag, 16 augustus 2008

Cambuur nu al op plaats waar het wil staan

Leeuwarden - De verwachtingen zijn hooggespannen bij SC Cambuur; dat is al zo sinds dit voorjaar de ene na de andere versterking werd gepresenteerd. Na een goede voorbereiding verliep ook het openingsduel naar wens (3-0 winst in Veendam). Gisteren was er dan de eerste thuiswedstrijd. Met wťťr winst, tegen VVV. De constatering na afloop? Cambuur is koploper.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties