Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 16 augustus 2012.

Hoofdartikeldonderdag, 16 augustus 2012

Symboolpolitiek van de gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag wil geen kerkgebouwen meer gebruiken tijdens bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) heeft dit besluit afgelopen voorjaar genomen. Vorige week werd het bekend. Ambtenaren hebben het telefonisch meegedeeld aan kosters en beheerders van de kerken die al vele jaren dienst deden als stembureau. Het was een politiek besluit, werd hun gezegd. De burgemeester is van mening dat de scheiding van kerk en staat niet toestaat dat religieuze gebouwen dienst doen als stembureau. Of er in het verleden klachten zijn geweest van burgers die niet wilden dat ze in een kerk hun stem konden uitbrengen, is niet duidelijk.

Regiodonderdag, 16 augustus 2012

Vlieland kan niet zonder een eigen verzorgingstehuis

Vlieland | Ouderen van Vlieland die niet meer zelfstandig kunnen wonen, worden over een aantal jaren opgevangen in een nieuw, modern zorgcentrum. Tenminste als het aan college van B en W ligt. Die wil het verouderde verzorgingstehuis kopen, slopen en in samenwerking met een corporatie een nieuw ouderencentrum neerzetten.

Regiodonderdag, 16 augustus 2012

Politieopleiding aangepast na moordzaak

Sneek | De politie gaat leren van de gang van zaken rond de moord op Aswintha Dijkstra in Sneek. Vooral in de communicatie tussen de hulpverleningsinstanties en politie en justitie zitten verbeterpunten, zo is volgens het Openbaar Ministerie uit een evaluatie door de Politieacademie gebleken. Grote fouten zijn er volgens woordvoerster Melanie Kompier niet gemaakt.

Regiodonderdag, 16 augustus 2012

Plaquette vergeten vliegenier

Burgum | Met de onthulling van een plaquette in de Schoolstraat in Burgum kan Hille Oppedijk uit Hallum het verhaal over de vliegenier Bauke Klaas Swart afsluiten. De plaquette voor de in 1945 omgekomen vliegenier werd gisteren onthuld door loco-burgemeester Doeke Fokkema van Tytsjerksteradiel.

Regiodonderdag, 16 augustus 2012

Hitteprotocol in werking bij zorgcentra

Leeuwarden | De tropische temperaturen van komend weekeinde kunnen gevaarlijk zijn voor ouderen. Verpleeg- en verzorgingstehuizen en de thuiszorg halen het hitteprotocol uit de kast om hun cliŽnten zo goed mogelijk door de warme dagen te loodsen.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 augustus 2012

Verbazing over schrappen kerken als stembureaus in Den Haag

Den Haag | Kerken in Den Haag zijn verbaasd en teleurgesteld dat de gemeente Den Haag geen kerkgebouwen meer inschakelt tijdens bij de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 augustus 2012

Durven geloven: het begint met luisteren

Het geloof in God wordt steeds meer in twijfel getrokken, vooral in de Westerse wereld. FrŤre AloÔs over vertrouwen op God en durven geloven. Hij roept op tot hernieuwde aandacht voor het luisteren naar de Bijbel.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 augustus 2012

Mursi bagatelliseert geweldsuitbarsting

De geweldsuitbarsting tussen moslims en kopten onlangs in Dashur was de ergste in Egypte sinds het aantreden van president Mursi. Midden-Oostencorrespondent Martin Janssen over de betekenis van Dashur voor het nieuwe Egypte.

Sportdonderdag, 16 augustus 2012

Tweede plaats Jan Bos in Ronde van Nunspeet

Nunspeet | Jan Bos (Bontebok) moest gisteravond genoegen nemen met de tweede plaats in de wielerronde van Nunspeet. De 26-jarige coureur moest Emiel Dolfsma uit Kampen net voor laten gaan. Umberto Atzori ging na tachtig kilometer met de derde prijs aan de haal. Harry Sweering uit Sneek finishte als dertiende. Ondanks de tweede stek is Bos bezig met een knappe reeks. Afgelopen weekeinde greep de wielrenner van De Waardrenner nog zijn elfde seizoenszege.

Sportdonderdag, 16 augustus 2012

Aanvaller De Ridder op proef bij sc Heerenveen

Heerenveen | DaniŽl de Ridder komt op proef bij sc Heerenveen. De rechtsbenige aanvaller zal de komende tijd meetrainen met de formatie van trainer Marco van Basten in de hoop een contract af te kunnen dwingen. ,,We zijn op zoek naar versterkingen voor het middenveld en de aanval en DaniŽl de Ridder is een serieuze optieĒ, vertelde technisch directeur Johan Hansma. De Ridder speelde afgelopen seizoen bij het Zwitserse Grasshoppers en is afkomstig uit de Ajax-school.

Sportdonderdag, 16 augustus 2012

ĎGeluksljepperijí levert Hobma derde dagtitel op

It Heidenskip | De fierljeppers hadden gisteravond in It Heidenskip letterlijk de wind tegen. Daardoor viel de revanche van het Fries kampioenschap voor een groot aantal deelnemers in het water. Ook letterlijk. Thewis Hobma vormde een uitzondering en kwam in zijn derde wedstrijdsprong tot 20,19 meter. Goed voor zijn derde dagtitel en het was vier dagen eerder in Winsum genoeg geweest om de kampioenssprong van Bart Helmholt (20,17) te doen verbleken.

Sportdonderdag, 16 augustus 2012

Jong Oranje blijkt mooie testcase voor Cambuur

Ze zijn er om je nieuwe 4-3-3-formatie uit te testen, te kijken of de vers gekochte spits voldoet of om het zelfvertrouwen op te krikken. Oefenduels. Waar sommige sportjournalisten gruwelen van midweekse zomeravondwedstrijdjes bieden ze trainers een ideale kans om te toetsen in hoeverre hun team aan het gewenste niveau voldoet. Gisteravond doorstond Cambuur een heuse eredivisie-test. Zonder zelf in actie te komen. Maar de directeuren die bij Jong Oranje - Jong ItaliŽ toeschouwer waren in eigen stadion, hadden genoeg gezien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties