Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 augustus 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 16 augustus 2014

Godsdienst en geweld, een nauwe relatie?

Wat hebben godsdienst en geweld met elkaar te maken? Het antwoord op deze vraag wordt nogal eens met een zekere gemakzucht gegeven: alles. De achtergrond van deze opvatting is de barbaarse strijd die her en der op de wereld wordt gevoerd in naam van Allah. De voorbeelden zijn talrijk: Irak, Syrië en al die andere landen waar christenen worden vervolgd, mishandeld en gedood.

Regiozaterdag, 16 augustus 2014

Stellingwerf College blijft tegen prognoses in groeien

Oosterwolde - Het Stellingwerf College in Oosterwolde heeft met spoed drie noodlokalen nodig. De openbare school voor voortgezet onderwijs blijft tegen de prognoses in doorgroeien. Komend schooljaar zijn er bijna 1500 leerlingen, terwijl de school ooit gebouwd is voor elfhonderd scholieren.

Regiozaterdag, 16 augustus 2014

Friese apothekers schrikken van uitkomst onderzoek

Leeuwarden - Friese apothekers beloven beterschap bij het voorlichten van klanten die een medicijn voor de eerste keer krijgen. Dat zegt Jouke de Jong van de Friese Apothekersvereniging.

Regiozaterdag, 16 augustus 2014

PKN-gemeente wil proefproces in oudpapierkwestie

Drogeham - De PKN-gemeente in Drogeham wil een gang naar de rechter uitlokken als de gemeente Achtkarspelen niet snel toestemming geeft voor de inzameling van oud papier. Als de gemeente het besluit hierover opnieuw uitstelt, gaat de PKN in september ‘illegaal’ beginnen met de inzameling.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2014

Leger des Heils verliest icoon met Cor Nieuwland

Brigadier Cor Nieuwland is woensdag op 93-jarige leeftijd Bevorderd tot Heerlijkheid, zoals dat binnen het Leger des Heils wordt genoemd. Brigadier Nieuwland en zijn vrouw Trijntje hebben hun leven gewijd aan God en het Leger des Heils. In 1945 werden zij vanuit Leeuwarden uitgezonden als officier (voorganger) van het Leger des Heils. Brigadier Nieuwland heeft vele aanstellingen aanvaard die hij met bezieling en plezier heeft vervuld. De meeste mensen binnen het Leger des Heils en ook daarbuiten kennen de brigadier vanwege zijn werk als componist en arrangeur van Leger des Heils-muziek.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2014

Foka van de Beek naar Zendingsraad

Driebergen - Theologe Foka van de Beek wordt stafmedewerker bij de Nederlandse Zendingsraad (NZR). Zij volgt Wilbert van Saane op. Dat heeft de NZR bekendgemaakt.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2014

Gebed voor de wereld in Bethelkerk

Drachten - De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten houdt volgende week drie gebedsbijeenkomsten ‘voor de wereld in nood’. ‘Grote drama’s voltrekken zich in de wereld op humanitair en religieus gebied’, aldus de Bethel.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 augustus 2014

Vermeulen-orgel Koepelkerk blijft monument

Leeuwarden - Het Vermeulen-orgel uit de Leeuwarder Koepelkerk blijft een gemeentelijk monument. Bezwaren van Protestantse Gemeente Leeuwarden (in wording) zijn ongegrond verklaard.

Sportzaterdag, 16 augustus 2014

Direct een basisplaats voor Andriuskevicius

Leeuwarden - De Litouwse nieuwkomer Vytautas Andriuskevicius kan na slechts een paar trainingsdagen direct op een basisplaats rekenen bij Cambuur. De 23-jarige verdediger neemt vanavond in het uitduel met Vitesse als linksback de plaats in van Marlon Pereira. Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente vorig weekeinde is dat de enige wijziging in het elftal.

Sportzaterdag, 16 augustus 2014

Ten Rouwelaar: Ajax heeft zich niet gemeld

Breda - Volgens de Jouster doelman Jelle ten Rouwelaar heeft Ajax zich nog niet bij hem gemeld voor een mogelijke overgang naar de Arena. Gisteren meldde onder meer Voetbal International dat de 33-jarige keeper van NAC kandidaat is voor een rol als reservekeeper bij de Amsterdammers. Daarvoor zou dan wel de ontevreden tweede doelverdediger Kenneth Vermeer moeten vertrekken. Vermeer moet dit seizoen opnieuw Oranje-keeper Jasper Cillessen voor zich dulden.

Sportzaterdag, 16 augustus 2014

Cambuur-wissel Pereira hoopte op ’n eerlijke kans

Leeuwarden | Vorig jaar zomer was de clubloze Marlon Pereira blij met een eenjarig contract bij Cambuur. Hij speelde uiteindelijk twaalf duels. Dit seizoen, inmiddels in het bezit van een langere verbintenis, hoopt de verdediger op meer speeltijd. Maar na één duel in de basis verhuist de 27-jarige Rotterdammer alweer naar de bank. ,,Ik had verwacht vanavond te spelen tegen Vitesse.”

Sportzaterdag, 16 augustus 2014

Heerenveen pakt mooi puntje in de Kuip

Na de valse start pakte sc Heerenveen gisteravond een mooi puntje bij Feyenoord in de Kuip. De formatie van Dwight Lodeweges speelde een half uur met tien man, na een domme rode kaart van Joey van den Berg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties