Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 16 september 2006.

Bijschriftzaterdag, 16 september 2006

Kerkdienst

Lezen: Psalm 44:21-27

Regiozaterdag, 16 september 2006

Dramatisch slecht jaar ballonvaart

Leeuwarden - De Friese ballonvaarders beleven een dramatisch slecht jaar. De hete julimaand en natte augustus zorgden voor aanzienlijk minder vaarten. Nog nooit waren aan het eind van de zomer de wachtlijsten zo lang. Ballonvaarders moeten veel vluchten overhevelen naar 2007.

Regiozaterdag, 16 september 2006

Sponsoractie voor stoomtrein gaat los

Sneek - Stort 100.000 euro en je hebt een privérit met de trein voor het gehele bedrijf. Voor 25.000 euro mag de naam van het bedrijf worden verbonden aan een locomotief. De naam op een rijtuig kost 10.000 euro en voor wie echt weinig te verbrassen heeft: een zitplaats voorzien van de bedrijfsnaam is beschikbaar voor 500 euro. Deze sponsormogelijkheden biedt de Stichting Stoomtrein Fryslân het Friese bedrijfsleven. Ongeveer duizend bedrijven kregen woensdag een brief, waarin de stichting het verzoek doet geld op tafel te leggen voor de stoomtrein. Die gaat mogelijk vanaf 2008 rijden tussen Stavoren en Sneek. De Stichting Stoomtrein Fryslân gaat ervan uit dat het bedrijfsleven zo’n zes ton geeft.

Regiozaterdag, 16 september 2006

Wijnoogst kan al niet meer stuk

Sint Nicolaasga / Haulerwijk - Het goede weer in juli en de mooie dagen van de laatste dagen voorspellen een goede wijnoogst dit jaar. Friese wijngaarden hangen vol met mooie trossen rijpe druiven.

Regiozaterdag, 16 september 2006

Smallingerland kraakt Omrinbrief

Drachten - Omrin moet niet zeuren over het feit dat Smallingerland voortaan geen klant meer wil zijn, en zijn afval liever laat ophalen door het veel goedkopere HVC uit Noord-Holland. Dat is samengevat de inhoud van een brief van het college van B en W van Smallingerland aan de gemeenteraad. De raadscommissie AEFZ vergadert er dinsdag over en had als opwarmer een klaagbrief van Omrin gehad.

Regiozaterdag, 16 september 2006

Nieuwe hangar eerste stap naar groei

Drachten - Een man met een zoontje en dochtertje neemt nog snel een foto. Dan moet hij achteruit, weg van de landingsbaan. Een felrood met geel vliegtuigje met ronkende motoren draait op de baan. Binnenin zitten Commissaris van de Koningin Ed Nijpels, met achter hem stuntpiloot Frank Versteegh.

Regiozaterdag, 16 september 2006

Wanbetaler aangepakt

Leeuwarden - Zorgverzekeraars moeten wanbetalers achter de vodden zitten. Het kabinet heeft gisteren besloten om geen fonds voor onverzekerden in te stellen. De verzekeraars moeten via intensieve incasso-maatregelen wanbetalers zelf zover zien te krijgen, dat ze hun achterstallige ziektekostenpremies betalen.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 september 2006

Anders kijken naar geweld


Geloof & Kerkzaterdag, 16 september 2006

Nieuw docenten Heverlee

Heverlee/ Leuven - De Evangelische Theologische Faculteit, Leuven heeft met ingang van dit academiejaar twee nieuwe docenten benoemd.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 september 2006

Baptistenkerk gaat werken met jaarthema

Leeuwarden - De baptistengemeente Parkkerk in Leeuwarden werkt dit jaar voor het eerst met een jaarthema: Passie voor God ,,We hopen door het volgen van een rode draad een sterk geloofsopbouwend jaar in te gaan”, aldus voorganger Erik van Duyl.

Geloof & Kerkzaterdag, 16 september 2006

Oud-directeur IKON naar moslimomroep

Rijswijk - Wim Koole, oud-directeur van de IKON, is benoemd als voorzitter van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO). De NMO verzorgt televisie-, radio- en internetprogramma’s voor alle vier de substromingen van de islam.

Sportzaterdag, 16 september 2006

Stroetinga naar Ubbink - Syntec

Rotterdam Wielrenner Wim Stroetinga rijdt de komende drie jaar voor Ubbink - Syntec. Dat maakte de Nederlandse wielerploeg gisteren bekend. De renner uit Oldeberkoop is na Jens Mouris de tweede baanrenner die de ploeg komt versterken. Hij werd dit jaar Europees kampioen op het onderdeel scratch, op de weg won Stroetinga een rit in Olympia’s Tour. Bij zijn nieuwe ploeg treft hij onder anderen zijn baancollega’s Peter Schep, Robert Slippens en Danny Stam.

Sportzaterdag, 16 september 2006

Cambuur vecht zich met tien man naar punt

Leeuwarden - Met het snot voor de ogen bevocht Cambuur met tien man gisteren een verdienstelijk gelijkspel tegen De Graafschap. Er had voor Cambuur meer ingezeten, maar zelfs de meest uitgelezen kansen waren niet aan de Leeuwarders besteed. Met man en macht werd na rust het punt gekoesterd. Als je onderaan staat is zelfs een gelijkspel een overwinning.

Sportzaterdag, 16 september 2006

Vítoria Setubal ontslaat trainer

Lissabon Vítoria Setubal, tegenstander van SC Heerenveen in de eerste ronde van de UEFA Cup, heeft gisteren trainer Helio Sousa ontslagen. Het bestuur is ontevreden over de resultaten. In de competitie neemt Vitoria Setubal met één punt de elfde plaats in. Dat Heerenveen de ploeg donderdag met 0-3 wist te verslaan, was voor de clubleiding de bekende druppel. Wie bij Portugese formatie de opvolger van de ontslagen Sousa wordt, is niet bekend.

Sportzaterdag, 16 september 2006

Zevende Amerikaan voor Woon!Aris

Leeuwarden Woon!Aris heeft zijn selectie uitgebreid met een zevende Amerikaan. Vanaf maandag zal Herman Favors zijn opwachting maken in het Kalverdijkje. Favors, een pointguard, is aangetrokken omdat het verwachte herstel van Erik Schuur tegenvalt. Schuur zal in ieder geval tot januari niet in actie kunnen komen. Favors, 1.75 meter lang, is afkomstig van Georgia State University, waar hij goed teamtopscorer was met 12,5 punten per wedstrijd.

Sportzaterdag, 16 september 2006

Schotanus voegt zich bij koplopers

Leeuwarden Anton Schotanus heeft zich mede aan kop genesteld van de strijd om het Friese kampioenschap dammen. In de derde ronde won hij in een topduel van Tjalling Goedemoed. Daarmee kwam hij op vijf punten, net zoveel als Bastiaan Hollander en Teake Kooistra. Die kwamen in hun onderlinge topduel remise overeen. Ook Sjoerd Koopman deed in de achtervolging op de koplopers goede zaken door Sipke Doller te verslaan. Onderin was er winst voor Foeke Tiemensma en Klaas Veldstra.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties