Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 16 september 2009.

Hoofdartikelwoensdag, 16 september 2009

De verloren slag...

Een ding is in ieder geval duidelijk: het kabinet heeft de slag om de goede publiciteit verloren. Niet alleen de oppositiepartijen, maar ook mensen in het bedrijfsleven geselen het kabinet met het verwijt dat het geen visie heeft, beslissingen voor zich uit schuift en eigenlijk niet regeert.

Regiowoensdag, 16 september 2009

Spoedgeval naar de huisarts

Vanaf 2011 worden de afdelingen voor spoedeisende hulp van ziekenhuizen zoveel mogelijk geïntegreerd met huisartsenposten. Hiermee moet worden voorkomen dat mensen onnodig gebruik maken van de duurdere ziekenhuiszorg.

Regiowoensdag, 16 september 2009

Zuidelijke weg rond Stavoren

Stavoren - Stavoren moet via een nieuwe zuidelijke rondweg worden ontsloten. Dat heeft de gemeenteraad van Nijefurd gisteravond besloten. Waar de rondweg precies komt, is nog onduidelijk.

Regiowoensdag, 16 september 2009

Eerst belang van klant, dan pas dat van zorginstelling

Leeuwarden - Voor Friezen zal het in de toekomst gemakkelijker worden te kiezen tussen de zorgaanbieders. Het inzichtelijk maken van de kwaliteit van ziekenhuizen, specialisten en thuiszorgorganisaties ziet Diana Monissen, de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur bij De Friesland Zorgverzekeraar, als haar belangrijkste taak.

Regiowoensdag, 16 september 2009

Het Noorden kijkt nú al bibberend naar 2011: wat blijft er over

Leeuwarden - Noord-Nederland maakt zich nú al grote zorgen over de bezuinigingen die het kabinet op Prinsjesdag 2010 in petto heeft. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland stelt dat nieuwe bezuinigingen en het terugdraaien van gemaakte afspraken extra hard zullen aankomen in deze regio. ,,Dat trekt het Noorden niet.” Fryslân, Groningen en Drenthe willen hierover in dialoog met het kabinet.

Regiowoensdag, 16 september 2009

Leeuwarders op proef ’s avonds naar de dokter

Leeuwarden - Leeuwarders kunnen in de toekomst mogelijk ook in de avonduren naar de dokter op spreekuur. De Friesland Zorgverzekeraar wil een proef doen met avondopenstelling.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 september 2009

Ytsma’s ingestorte kathedraal heeft verkeerd fundament

Boele Ytsma’s boek Van de kaart over geloofstwijfel maakt veel los. In de pers en op tal van weblogs op internet wordt erop gereageerd. Ook ds. Hans Burger uit Franeker herkent Ytsma’s ingestorte ‘Kathedraal van het zeker weten’. Toch is volgens hem wel zekerheid mogelijk.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 september 2009

Kerk in Actie: armen in Zuiden kind van de rekening

Utrecht - Kerk in Actie, de zendings- en diaconale tak van de Protestantse Kerk, heeft kritiek op de verlaging van het budget voor ontwikkelingssamenwerking, zoals blijkt uit de miljoenennota. Dit budget is gekoppeld aan de omvang van de economie. Die krimpt dit jaar met 5 procent, waardoor er 500 miljoen euro minder wordt besteed aan ontwikkelingssamenwerking.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 september 2009

Geestelijk of menslievend ambt?

Wat heb je nodig om een goede geestelijk verzorger te zijn? Een gedegen opleiding aan een erkende universiteit of hogeschool, een training in de praktijk van een ziekenhuis of een andere instelling. Daar doe je - als het goed is - mensenkennis en zelfkennis op. Dat hoort bij de bagage van elke geestelijk verzorger.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 september 2009

Project ‘Kinderen uit het slop’ diaconale impuls voor Sneek

Sneek - De Protestantse Gemeente te Sneek begint zondag een nieuw diaconaal project: Kinderen uit het slop. ,,Met dit project van de ontwikkelingsorganisatie Edukans willen we de gemeente een diaconale impuls geven’’, aldus ds. Aizo Wiebenga van Sneek. De protestantse gemeente gebruikt de startzondag als aftrap van het nieuwe diaconale jaarproject.

Geloof & Kerkwoensdag, 16 september 2009

Fulltime predikant kost straks 80.000 euro

Leeuwarden - Een fulltimepredikant kost een PKN-gemeente in 2010 ruim 80.000 euro. Dat blijkt uit de begroting 2010 voor de Centrale Kas voor de Predikantstraktementen. Sinds 2005 zijn de kosten met 14 procent gestegen.

Sportwoensdag, 16 september 2009

Ruime oefenzege vrouwen Heerenveen

Heerenveen De vrouwen van Heerenveen hebben gisteravond eenvoudig hun tweede oefenwedstrijd gewonnen. Tegen SC Angelslo, uitkomend in de landelijke eerste klasse B, werd het 5-0. Het team van Rick Mulder speelde nog zonder de drie internationals die na het EK nog vrij hebben. Wendy Mulder, Rosanne Roeles, Brenda Eefting, Cynthia Beekhuis en Bibi Cox scoorden voor Heerenveen.

Sportwoensdag, 16 september 2009

Ernst niet langs Nijboer op NK schaken

Haaksbergen Sipke Ernst is er gisteren tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap schaken in Haaksbergen niet in geslaagd in te lopen op koploper Friso Nijboer. Beide schakers speelden een vlotte remise, waardoor Ernst (oorspronkelijk afkomstig uit Damwâld) een punt achterstand houdt op Nijboer.

Sportwoensdag, 16 september 2009

De Haan naar wielerploeg Jo Piels

Dokkum Sierk Jan de Haan koerst volgend jaar voor de wielerploeg Jo Piels. Daarmee maakt de Dokkumer wielrenner de overstap naar semiprofniveau. De Haan acteerde de afgelopen drie jaar in het shirt van de wielerploeg De Jonge Renner uit Oosterhout. ,,In nije útdaging”, zo omschreef De Haan zijn transfer.

Sportwoensdag, 16 september 2009

Weening onzeker voor WK wielrennen

Nieuwegein Het is hoogst onzeker of Pieter Weening eind september deel mag nemen aan de wegwedstrijd bij de wereldkampioenschappen wielrennen in Mendrisio. De Harekiet staat nog steeds niet op het lijstje van bondscoach Leo van Vliet.

Sportwoensdag, 16 september 2009

Sporting geen onvergetelijk avontuur voor Peter Houtman

Rotterdam - Slechts zelden denkt Peter Houtman, in Nederland gevierd als spits van Feyenoord en FC Groningen, terug aan de twee jaar (1987-1989) dat hij in dienst speelde van Sporting Clube de Portugal, morgen de tegenstander van sc Heerenveen in de Europa League. Het was bepaald geen onvergetelijk avontuur voor de inmiddels 52-jarige Rotterdammer. ,,Als je vantevoren weet wat je allemaal voor de kiezen krijgt, dan krab je jezelf achter de oren. Ik heb pech gehad dat ik daar in een slechte tijd heb gespeeld.”

Sportwoensdag, 16 september 2009

Genieten van een lange rij hongerige voetbalfans

Harkema - In juni stonden ze in de rij voor kaartjes van de play-off wedstrijden van SC Cambuur. En nu staan ze er weer. De die hard voetballiefhebbers die niets van het topvoetbal in Fryslân willen missen. Harkemase Boys speelt volgende week donderdag in de tweede ronde van de KNVB beker op eigen veld tegen Feyenoord en iedereen wil erbij zijn.

Sportwoensdag, 16 september 2009

Be Quick blaft wel, maar bijt stug SDS niet

Dokkum - Be Quick heeft gisteren in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verzuimd de eerste punten te pakken. De Dokkumers slaagden er tegen SDS niet in een vroeg opgelopen achterstand ongedaan te maken. Voor de Eastereiners was het pas het eerste volledige competitieduel van het seizoen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties