Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 16 september 2010.

Cultuurdonderdag, 16 september 2010

Iepenloftspullen zijn gisteren door regen geannuleerd

Leeuwarden – Vanwege het regenachtige weer zijn gisteren drie iepenloftspullen in Fryslân afgelast. It Feest in Jorwert en Pake Sytse in De Veenhoop werden geannuleerd. Ook de try-out van het iepenloftspul De hear fan Ocksefurd in Metslawier werd afgeblazen.

Cultuurdonderdag, 16 september 2010

Kloosterkapel in Sibrandahűs is officieel heropend

Sibrandahűs - De Kloosterkapel in Sibrandahűs gaat dit seizoen weer open na een kleine verbouwing. In de kapel is na het installeren van een toilet ook een keuken geplaatst. Het eerste optreden is op zondag 26 september 2010, met Mariusz (voorheen Reboelje) en muzikanten.

Cultuurdonderdag, 16 september 2010

Span Records presenteert een Friese kerst-cd

Sint Annaparochie - Het nieuwe Friese platenlabel van Bianca Wijnsma en Dirk Spek komt 15 november met een Friese kerst-cd. Begin dit jaar benaderde Wijnsma verschillende Friese artiesten met de vraag of zij deze zomer een kerstnummer zouden willen schrijven en componeren voor een Friese kerst-cd.

Economiedonderdag, 16 september 2010

Kritiek op de melkveesector

Amsterdam - Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier heeft grote zorgen over de ontwikkelingen in de melkveehouderij. Volgens de organisatie lijden honderdduizenden Nederlandse koeien pijn door uier- of klauwontsteking. Om verergering van de problemen te voorkomen pleit de organisatie voor meer koeien in de wei. Daarvoor moet consument en boer vaker kiezen voor duurdere maar wel duurzame veehouderij.

Economiedonderdag, 16 september 2010

Vakbond FNV stelt waterbedrijf Vitens een ultimatum

Leeuwarden - Om een geplande reorganisatie vorm te geven, zijn de gezamenlijke vakbonden en waterbedrijf Vitens al enige maanden in overleg over een nieuw sociaal plan. Tot een akkoord zijn de partijen nog niet gekomen. De vakbond stelt Vitens nu een ultimatum. Onbekend is om hoeveel banen het gaat bij de reorganisatie.

Economiedonderdag, 16 september 2010

Zuivelfabrieken ontvangen meer voor producten

Zoetermeer - De Nederlandse zuivelfabrieken ontvangen deze maand weer meer geld voor de verschillende zuivelproducten. Na een jaar van zeer slechte prijzen brengen zuivelproducten dit jaar weer meer op. In het begin van de zomer was er sprake van een top in de opbrengstprijzen voor boter, melkpoeder en weipoeder. Daarna daalden de prijzen gestaag.

Hoofdartikeldonderdag, 16 september 2010

Het gedoogkabinet...

We krijgen waarschijnlijk een kabinet van VVD en CDA, maar toch zitten Geert Wilders en zijn secondant Barry Madlener bij alle informatiebesprekingen. Op deze manier lijkt het alsof er een VVD/PVV/CDA-kabinet komt.

Regiodonderdag, 16 september 2010

Minder zwakke basisscholen, dankzij Boppeslach?

Leeuwarden - De gedeputeerden Schokker en De Vries willen doorgaan met het project Boppeslach, ondanks de onduidelijkheid over de behaalde resultaten. De komende vier jaar is er 10,6 miljoen euro nodig om het in 2007 begonnen tijdelijke project af te kunnen ronden.

Regiodonderdag, 16 september 2010

Leeuwarden wordt Ljouwert, Heerenveen It Hearrenfean

Leeuwarden - Leeuwarden zou mogelijk omgedoopt moeten worden in Ljouwert en Heerenveen in It Hearrefean als beide gemeenten een deel van de gemeente Boarnsterhim krijgen. Dat suggereerden gisteravond gedeputeerde De Vries en hoofd communicatie van de gemeente Sneek Ingrid Wagenaar gisteravond op een bijeenkomst over Gemeenten en Frysk in de Harmonie in Leeuwarden.

Regiodonderdag, 16 september 2010

Populisme hoort ook bij de democratie

Mantgum - De opkomst van populisme is niet per definitie slecht voor het politieke bestel.

Regiodonderdag, 16 september 2010

‘Verkeersles moet ook op alle middelbare scholen’

Leeuwarden - Iedere scholier op het Friese voortgezet onderwijs moet verkeersles krijgen. Dat wil het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân (ROF), waarvan gedeputeerde Adema voorzitter is. Hij presenteerde gistermiddag een onderzoeksrapport over de verkeerseducatie op middelbare scholen.

Regiodonderdag, 16 september 2010

‘Maak van Fryslân een prachtig Verkade-landschap’

Jorwert - ,,Mits jullie die toren van Bonnema opblazen kan ik best leven met het landschap in Fryslân.” Op de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit van Atelier Fryslân in de kerk in Jorwert wierp historicus Maarten van Rossem gisteren in zijn rol van zurige cynicus zijn kritische blik op het Friese platteland.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 september 2010

Theologische crisis vraagt om gebed

Amsterdam - Waar is de bron te vinden waaruit we kennis kunnen putten over God? Die vraag stelde Bram van de Beek donderdagmiddag tijdens zijn afscheidsrede aan de Vrije Universiteit. Het antwoord ligt volgens hem in de innerlijke overtuiging door de heilige Geest en niet in meetbare feiten.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 september 2010

Christenen moeten leren lezen

Leeuwarden - Westerse christenen hebben vaak geen flauw benul van de finesses van Jezus’ prediking. Dat komt doordat ze vergeten - of helemaal niet weten - dat Jezus als Jood voortdurend vanuit een Joodse invalshoek sprak. Door Bijbelstudie en onderwijs kun je die aspecten ook doorkrijgen, en dan gaat het Nieuwe Testament pas leven.

Geloof & Kerkdonderdag, 16 september 2010

Davidster te zien bij Joods monument op Jom Kipoer

Sneek - Bij het nieuwe Joods monument in Sneek is zaterdag een davidster van schaduw te zien. Het moet wel zonnig zijn, wil de schaduw van het monument bij de ingang van het Burgemeester De Hooppark te zien zijn.

Sportdonderdag, 16 september 2010

Goud voor duo Hornstra en Nieuwland

Pretoria - Maaike Hornstra (Jellum) en Aaltje Nieuwland (Jubbega) hebben op de eerste dag van het WK touwtrekken voor clubteams in het Zuid-Afrikaanse Pretoria goud behaald met het damesteam van Vechtlust uit Muiden.

Sportdonderdag, 16 september 2010

Mulder wint Schuttersveldloop

Sneek - Jasper Mulder heeft gisteravond op sportpark Schuttersveld in Sneek de naar het sportpak vernoemde loop op zijn naam geschreven. De atleet uit Joure was na vier ronden van 2,5 kilometer op de wielerbaan precies in 38 minuten ‘terug’.

Sportdonderdag, 16 september 2010

Geen beslissing in damtopper

Ureterp - Het topduel in de derde ronde van het Fries kampioenschap dammen tussen Anton Schotanus (wit) en Wiebe van der Wijk is gisteravond in Ureterp in remise geëindigd. Na zes uur en vijftien minuten dammen besloten veelvuldig Fries kampioen Schotanus en zijn veel jongere tegenstrever - sinds vorig seizoen terug achter het dambord - dat het duel geen winnaar verdiende.

Sportdonderdag, 16 september 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties