Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 16 oktober 2007.

Hoofdartikeldinsdag, 16 oktober 2007

Verdonk, Rutte en Kamp

Iedereen wist dat het niet goed zou gaan voor de VVD met ‘het lid’ Verdonk in de Kamerbankjes. Gisteravond is duidelijk geworden hoe niet-goed: mevrouw Verdonk is opgestapt als lid van de partij.

Regiodinsdag, 16 oktober 2007

Voor Ranghal Sneek verandert er weinig

Sneek - Twee Friese gebouwen hebben de lijst van honderd Wederopbouwmonumenten gehaald van minister Plasterk van Cultuur. Naast de watertoren van Dokkum (architect J. Vegter, 1957), krijgt de Ranghal in de Tonnema-fabriek in Sneek de status van Rijksmonument.

Regiodinsdag, 16 oktober 2007

Suder Ie bevaarbaar

Dokkum - De Suder Ie wordt mogelijk bevaarbaar gemaakt voor moterboten. De vaart is nu alleen toegankelijk voor kano’s. De gemeente denkt de gemeente aantrekkelijker te maken voor toeristen als ook motorboten een ‘rondje Dongeradeel’ kunnen maken. Een onderzoek moet uitwijzen of het project financieel haalbaar is.

Regiodinsdag, 16 oktober 2007

Verbazing bij clubs over besluit college

Sneek - De voetbalverenigingen Sneek, WZS en ONS Sneek krijgen een kunstgrasveld minder dan beloofd. De aanleg van de velden kost veel meer geld dan verwacht en dus schrapt het college van burgemeester en wethouders van Sneek een van de drie toegezegde velden.

Regiodinsdag, 16 oktober 2007

Brug Nijetrijne ingestort

Nijetrijne - De bovenbouw van de ophaalbrug in het fietspad bij de Driewegsluis is zondagavond ingestort toen twee Zwolse mountainbikers de brug overstaken. De fietsers raakten wonderwel niet gewond. De ophaalbrug is inmiddels afgezet.

Regiodinsdag, 16 oktober 2007

Ervaren hoe het is om met die stok te lopen

Heerenveen - De blinde Tiny Nicolai is in haar element. Al zes jaar loopt zij met een witte stok. Vandaag begeleidt ze mensen met gezonde ogen: die gaan geblinddoekt met de stok lopen. ,,Het doet mij goed om te horen dat mensen zich bewust worden van de beperkingen waar ik als blinde dagelijks mee te maken heb.”

Regiodinsdag, 16 oktober 2007

Minder vaak hekkelen pakt goed uit

Leeuwarden - Veel slootkanten worden rijker aan natuur en waarschijnlijk ook schoner wanneer er minder wordt gehekkeld. Dat blijkt uit een vijf jaar durende proef van Wetterskip Fryslân met Grontmij, waarbij op vijf plaatsen met verschillende onderhoudsvormen is geëxperimenteerd. Minder maaien kan daarnaast 30 procent besparing opleveren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties