Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 januari 2012.

Cultuurdinsdag, 17 januari 2012

Friese filmhuizen werden vorig jaar goed bezocht

Leeuwarden | Bijna 49.000 mensen hebben afgelopen jaar een film bezocht van Film in Friesland. Dat is ruim drieduizend meer dan in 2010, toen er ruim 45.500 bezoekers werden geteld. Dat meldt Film in Friesland, verantwoordelijk voor de films van de vier Friese filmhuizen, het Noordelijk Film Festival en de activiteiten van het Fries Film Archief.

Cultuurdinsdag, 17 januari 2012

Jongeren dragen voor in stadsbussen

Leeuwarden | Friese jongeren dragen tijdens Nationale Gedichtendag, 26 januari, Friestalige gedichten voor in de stadsbussen van Connexxion in Leeuwarden. Het gaat om de tien finalisten van FeRstival, een jaarlijkse, Friestalige voordrachtsfestival voor scholieren.

Economiedinsdag, 17 januari 2012

Technieksector NO-Fryslân aast op jongeren

Dokkum | Bedrijven en opleidingen in de technieksector in Noordoost-Fryslân gaan de komende drie jaar de deuren letterlijk voor elkaar openstellen om jongeren enthousiast te krijgen voor de branche. Dat is gisteren afgesproken tijdens een bijeenkomst in Dokkum waar honderd betrokkenen hebben besproken hoe ze het dreigende tekort aan personeel de komende jaren kunnen voorkomen. Door jongeren vaker uit te nodigen bij de tientallen bedrijven in de regio, moeten ze enthousiast worden. Bedrijven komen vaker op scholen om te laten zien wat ze doen en leraren gaan vaker een kijkje nemen op de werkvloer.

Economiedinsdag, 17 januari 2012

Fusie Zevenwouden en Leeuwarder Onderlinge

Leeuwarden/Heerenveen | Algemene Friese Onderlinge Schadeverzekeringsmaatschappij Zevenwouden en Leeuwarder Onderlinge Verzekeringen onderzoeken een mogelijke fusie. Dat hebben beide verzekeraars gisteren bekend gemaakt. De organisaties bestaan respectievelijk 160 en 110 jaar. De besturen van de maatschappijen zullen op basis van een verzoek van de ledenvertegenwoordigingen voor 1 april een fusievoorstel uitwerken op basis waarvan definitieve besluitvorming zal plaatsvinden. Eind vorig jaar ging de Leeuwarder Onderlinge Verzekeringen al samen met het Fries Volmachtbedrijf.

Hoofdartikeldinsdag, 17 januari 2012

Op weg naar een nieuwe vakbeweging

De Nieuwe Vakbeweging komt er aan. Twee vrouwen en drie mannen gaan de komende weken de plannen maken en deze zomer moet de opvolger van de FNV er staan. Hoe de Nieuwe Vakbeweging er uit komt te zien, moeten de ‘kwartiermakers’ nog uitzoeken. Een ding staat wel vast: er blijft niet veel over van de bestuurderscultuur van de oude FNV. De leden krijgen veel meer te zeggen over hun eigen dingen.

Regiodinsdag, 17 januari 2012

Na negen jaar is plan voor mfc in Oudega S. klaar

Oudega (S.) | De bouw van een nieuw multifunctioneel centrum (mfc) bij sportpark De Kamp in Oudega (Smallingerland) is een flinke stap dichterbij gekomen.

Regiodinsdag, 17 januari 2012

Water in sloten staat laag

Leeuwarden | Het water in de sloten in Fryslân staat lager dan normaal. Zo laag zelfs dat er op enkele plekken, in het Leeuwarder bos bijvoorbeeld, bijna geen water meer in staat. Wetterskip Fryslân laat desgevraagd weten dat het waterpeil slechts drie centimeter omlaag is gebracht naar een gemiddeld peil van 55 centimeter onder NAP.

Regiodinsdag, 17 januari 2012

Provincie en gemeente gaan voor nieuwe Welle

Drachten | De provincie Fryslân en de gemeente Smallingerland streven naar complete nieuwbouw van zwembad De Welle. Dat staat in de Strategische samenwerkingsagenda 2011-2012 die de twee partijen naar de gemeenteraad hebben gestuurd.

Regiodinsdag, 17 januari 2012

Brandstichters schrikken van eis

Tegen twee 21-jarige Drachtsters zijn gisteren onvoorwaardelijke celstraffen van drie jaar geëist voor het stichten van coniferenbrandjes. De verdachten en hun advocaten schrokken zich te pletter.

Regiodinsdag, 17 januari 2012

Twijfel over noodzaak aanpak Europaplein

Alleen de coalitiepartijen CDA en VVD in de Leeuwarder gemeenteraad zeggen nu ja tegen de reconstructie van het Europaplein in Leeuwarden. De derde coalitiepartner - en grootste partij - de PvdA wacht met de beslissing tot maart, als duidelijk is hoe de gemeente er financieel precies voor staat.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 januari 2012

Minder vaak ja en amen zeggen als predikant

Oververmoeid of zelfs burnout: heel wat predikanten krijgen ermee te maken. ‘Doe meer met minder’ klonk het maandag in Nijkerk. ,,Laat je gemeente geen rijk opgetuigde kerstboom worden, blijf bij je roeping.”

Geloof & Kerkdinsdag, 17 januari 2012

Erepenning voor inzet diakenen in PKN

Utrecht | Het bestuur van de Federatie van Diaconieën heeft besloten een onderscheiding in te stellen voor diakenen die zich in de plaatselijke gemeente op het terrein van het diaconaat bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 januari 2012

Veel animo voor projectkoor rond nieuwe liedboek

Tersoal | Ruim honderd zangers en zangeressen hebben zich opgegeven voor een projectkoor voor Friese Liedboekzangavonden ,,35 sopranen, 39 alten, 15 tenoren en 17 bassen. Opvallend is de grote groep mannen die zich heeft opgegeven’’, aldus Jelle Rollema van de organisatie.

Sportdinsdag, 17 januari 2012

Cambuur en Arts leggen lat hoger: volgend jaar top 5

Leeuwarden | Beide partijen spraken de afgelopen weken al de intentie uit en gisteren kwam het definitief rond: SC Cambuur en trainer Alfons Arts gaan nog een seizoen met elkaar door. De coach zal spoedig zijn handtekening zetten onder een nieuwe eenjarige verbintenis. ,,We zijn samen een weg ingeslagen en die willen we vervolgen. En de opdracht voor komend seizoen is duidelijk: een plaats in de top vijf”, sprak algemeen directeur Gerald van den Belt gisteren.

Sportdinsdag, 17 januari 2012

Zelfs het voorwoord is mooi in boek over Ruska

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, luidt een oud-Hollandse wijsheid. Met een beetje fantasie en een kleine aanpassing, kun je iets soortgelijks zeggen over de titel van een boek. Zoals dat van Wim Koesen over olympisch kampioen Wim Ruska. Want Ruska, triomf en tragiek van een judokampioen vat in exact zeven woorden het sportieve levensverhaal samen van ‘die andere Nederlandse topjudoër van weleer’.

Sportdinsdag, 17 januari 2012

Schulting laatste op 1500 meter bij Jeugd OS

Innsbruck | Suzanne Schulting is gisteren bij de Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck als zestiende en laatste geëindigde op de 1500 meter. De 14-jarige schaatsster uit Tijnje kon daardoor geen goed vervolg geven aan haar vierde plaats op de 500 meter.

Sportdinsdag, 17 januari 2012

Van Gerner uit het gips

Heerenveen | Turnster Céline van Gerner mag uit het gips. Dat is gisteren na onderzoek in het Amsterdamse AMC gebleken.

Sportdinsdag, 17 januari 2012

Noordhof neemt zitting in stichtingsbestuur sc Heerenveen

Heerenveen | Drs. Mark Noordhoff [39] is benoemd tot bestuurslid van Stichting Sportclub Heerenveen. Hij treedt in de plaats van de heer Ir. Hans Wezenaar, die per 10 oktober 2011 conform roosterafspraken is teruggetreden uit het Stichtingsbestuur.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties