Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 17 januari 2013.

Achtergronddonderdag, 17 januari 2013

Het land was te klein voor een bultrug

Nederland ligt aan zee en in zee leven zeezoogdieren. Alles wat leeft gaat een keer dood, zo ook zoogdieren. Toch was er een hoop commotie toen er in december 2012 opeens een bultrug strandde op de Razende Bol bij Texel.

Hoofdartikeldonderdag, 17 januari 2013

Geloven in de openbare ruimte

Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft zich schuldig gemaakt aan discriminatie door een Britse grondstewardess te verbieden een kruisje te dragen. Dat heeft het Europese Hof voor de Rechten van de Mens deze week bepaald. Een Britse verpleegster, een weigerambtenaar en een weigertherapeut die ook over discriminatie hadden geklaagd kregen nul op het rekest. De uitspraak, die geldig is in alle 47 landen van de Raad van Europa, bevestigt dat christenen op het werk, net als hun collega’s, mogen tonen dat ze gelovig zijn mits hun geloofuiting niet in strijd is met hygiëneregels of de veiligheid op het werk.

Regiodonderdag, 17 januari 2013

Plan scheiding tractors en fietsers roept vragen op

Leeuwarden | Statenlid Jan Visser van de FNP vindt dat de provincie het probleem verplaatst door landbouwverkeer meer op de hoofdrijbaan te laten rijden. De provincie, beheerder van de wegen, wil tractors zoveel mogelijk van de parallelwegen weren omwille van de verkeersveiligheid voor fietsers. Dit jaar wordt onder meer het traject Holwerd-Dokkum (N356) opengesteld voor landbouwvoertuigen.

Regiodonderdag, 17 januari 2013

Repair Café Heerenveen is een doorslaand succes

Heerenveen | Het buurtproject Repair Café van de nieuwe kerkelijke ontmoetingsruimte Trinitas in Heerenveen is een groot succes. Gisteren was de eerste keer dat het wijkgebouw een ochtend open was voor mensen die kapotte huishoudelijke apparatuur willen laten maken. Mensen kwamen onverrichterzake omdat er zoveel belangstelling was. Er zijn gisterochtend zeker dertig reparaties verricht.

Regiodonderdag, 17 januari 2013

Schaatsen op buitenwater zit er nog niet in

Leeuwarden | Het blijft de komende dagen winter, maar het vriest niet streng genoeg om op korte termijn op de buitenwateren in Fryslân een sterke ijsvloer te krijgen. ,,Der leit amper iis en it is útsletten dat der fan ’t wykein op it bûteniis riden wurde kin”, aldus voorzitter Jan Oostenbrug van de Friesche IJsbond.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 januari 2013

Pakistaanse Rimsha definitief vrijgesproken

Pakistan | De Pakistaanse Hoge Raad heeft het verzoek verworpen om de godslasteringzaak tegen het veertienjarige meisje Rimsha Masih te heropenen. Haar advocaat bevestigde tegenover Open Doors, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor vervolgde christenen, dat de zaak nu daadwerkelijk is afgedaan.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 januari 2013

Doperse beschouwing op conflict Mali

Amsterdam | Vragen over de legitimiteit van militaire interventie ter bescherming van mensen in nood domineerden gisteren de studiedag aan de Vrije Universiteit over het nieuwe boek van prof. Fernando Enns over oecumene en vrede. Aanleiding hiertoe vormde de aanwezigheid van Franse troepen in Mali.

Sportdonderdag, 17 januari 2013

EK voor Rianne de Vries stap op weg naar Sotsji

Luinjeberd | In 2013 debuteren op een EK shorttrack, dát had Rianne de Vries nog niet voor ogen. Maar sinds haar overstap van langebaan naar shorttrack is de ster van de nu 21-jarige schaatsster uit Luinjeberd snel rijzende. Ze is het nieuwe talent in de steeds populairder wordende tak van schaatsen. Tijd voor een nadere kennismaking met de jonge Friezin, die de komende dagen in Malmö debuteert op een EK.

Sportdonderdag, 17 januari 2013

Flyers toont te veel ontzag voor Tilburg

Heerenveen | Friesland Flyers is er gisteravond niet in geslaagd het gaatje op de ranglijst met Trappers wat te verkleinen. De ploeg van trainer-coach Chris Eimers toonde voor eigen publiek te veel ontzag voor Tilburg.

Sportdonderdag, 17 januari 2013

Amateurs niet in actie vanwege winterweer

Zeist | De voetbalbond KNVB heeft alle amateurwedstrijden voor komend weekeinde afgelast. De bond besloot gisteren alle wedstrijden voor vrijdag, zaterdag en zondag van het programma te halen vanwege het winterweer. De afgelasting geldt voor alle districten en landelijke competities veldvoetbal, inclusief de Topklasse op zaterdag en zondag. De KNVB benadrukt dat de algemene afgelasting in het amateurvoetbal vanzelfsprekend niet geldt voor het zaalvoetbal.

Sportdonderdag, 17 januari 2013

Aris laat het op alle fronten afweten in uitduel Den Helder

Den Helder | Aris Leeuwarden heeft gisteren een gevoelige nederlaag geleden in en tegen Den Helder (65-52). De basketballers leken op weg naar een regelrechte afstraffing toen de Noord-Hollanders al na tien minuten speeltijd een flink gat te pakken hadden (20-6). Hoewel Aris die marge uiteindelijk niet verder liet oplopen, behoorde een overwinning geen moment tot de mogelijkheden. ,,Dit was een collectieve off-day”, stelde coach Erik Braal.

Sportdonderdag, 17 januari 2013

Hospes toont met tweede kortebaanzege vorm voor NK

Bantega | Schaatser Jesper Hospes heeft gisteren in Bantega aangetoond waarom hij komende maandag de torenhoge favoriet is bij de strijd om de Nederlandse titel op de kortebaan. Na de openingswedstrijd in Steggerda won de sprinter uit Heerenveen namelijk ook de tweede kortebaanwedstrijd van het seizoen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties