Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 17 februari 2005.

Dossierdonderdag, 17 februari 2005

Alan Shearer verwacht ‘tough game’

Heerenveen – Newcastle United wil zich donderdagavond in het Abe-Lenstrastadion in de heenwedstrijd van de derde ronde van het UEFA Cuptoernooi van haar beste kant laten zien. De huidige nummer dertien van de Engelse Premierleague snakt naar een succesje. Alan Shearer testte gisteravond tijdens de training al even de netten, maar verwacht een ‘tough game’.

Dossierdonderdag, 17 februari 2005

Heerenveen dicht zich kansen toe in thuisduel

Heerenveen - SC Heerenveen gaat donderdagavond met veel vertrouwen de tweestrijd aan met Newcastle United in de derde ronde van het UEFA Cuptoernooi. Trainer Gertjan Verbeek kent in de aanloop naar het duel, waarnaar reikhalzend wordt uitgekeken door de Friese ploeg, nauwelijks personele problemen. Dat is nodig ook, omdat Heerenveen zichzelf kansen toedicht en haar zinnen heeft gezet op de vierde ronde.

Dossierdonderdag, 17 februari 2005

‘Abe’-trots op FeanFan nieuwe stijl

Heerenveen – SC Heerenveen presenteerde woensdag de FeanFan nieuwe stijl. Het magazine is het resultaat van een fusie tussen het promotiemagazine, dat werd uitgegeven door Actie’67, en het lijfblad van de supportersvereniging. ,,Het is het magazine voor de Heerenveen supporter’’, zei Yme Kuiper, directielid en belast met juridische zaken. ,,Beide bladen beconcurreerden elkaar een beetje’’, vond Roel de Jong van Actie’67. ,,Bij ons was de noodzaak minder aanwezig, maar we wilden wel graag full colour. En het kan altijd beter, zoals Foppe de Haan altijd zei. We zijn er ‘Abe’-trots op’’, zei Sietze Looijenga van de supportersverenging en hoofdredacteur van Feanfan. Het eerste nummer verschijnt met een oplage van 19.000 en zal onder alle seizoenkaarthouders worden verspreid. Vanavond ontvangen weduwe Hill Lenstra en oud-speler Wim Molenaar voor het UEFA Cupduel het eerste exemplaar.

Dossierdonderdag, 17 februari 2005

UEFA beboet SC Heerenveen

Heerenveen – De UEFA heeft SC Heerenveen een boete in het vooruitzicht gesteld. Na afloop van de laatste poulewedstrijd van de tweede ronde tegen SKS Beveren, waarin de Friezen zich plaatsten voor de derde ronde, betraden enkele fotografen en een televisieploeg het speelveld. ,,In de reglementen staat dat dat niet mag en dus kunnen we boete van een paar duizend Zwitserse franken tegemoet zien. Op 17 februari (vandaag, red.) is de uitspraak’’, vertelde Henk Hoekstra.

Dossierdonderdag, 17 februari 2005

Achttiende EC-duel Heerenveen

Heerenveen – SC Heerenveen komt vanavond, in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United, voor de achttiende keer in actie in het Europa Cuptoernooi. In het seizoen ‘98-’99 debuteerden de Friezen Europees in de Europa Cup voor bekerwinnaars, het toenmalige Europa Cup II-toernooi, met een 3-1 zege tegen Amica Wronki. Twee jaar later speelden de Friezen Champions League (één overwinning, één gelijkspel en vier nederlagen), waarna de club in 2002-2003 voor het eerst uitkwam in de UEFA Cup. Na één ronde was de Friese rol echter alweer uitgespeeld, nadat de heenwedstrijd tegen Dinamo Boekarest met 3-0 werd verloren, betekende de 2-0 zege in het Abe-Lenstrastadion toch uitschakeling. Van de zeventien tot dusverre gespeelde Europese wedstrijden is de balans positief. Heerenveen won acht keer, verloor zeven duels en speelde twee keer gelijk.

Dossierdonderdag, 17 februari 2005

Veel belangstelling van de media

Heerenveen – De belangstelling van de media voor de wedstrijd SC Heerenveen – Newcastle United is groot. Vanavond zullen zo’n negentig journalisten, waarvan vijftig van de schrijvende media, verslag doen van de wedstrijd. Daarvan zijn er twintig afkomstig uit Engeland. Daarnaast zijn er een twintigtal radioverslaggevers en 25 fotografen aanwezig bij het duel.

Economiedonderdag, 17 februari 2005

Ook laatste partij grasbrok dioxinevrij

Den Haag - Ook de derde en laatste partij grasbrok die uit de handel is gehaald vanwege een mogelijke besmetting met dioxine, blijkt vrij van deze stof. Dat maakte het Productschap Diervoeder gisteren bekend. Eerder waren twee andere partijen grasbrok al dioxinevrij verklaard.

Hoofdartikeldonderdag, 17 februari 2005

Vervang de ozb…

Met haar macht om belastingen te heffen, heeft de overheid een veelzijdig en effectief instrument in handen om de samenleving te sturen. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om burgers de rekening te presenteren voor specifiek maatschappelijk belastend of zelfs schadelijk gedrag (‘de vervuiler betaalt’). Met belastingen kan inkomenspolitiek bedreven worden; solidariteit tussen bevolkingsgroepen wordt er mee afgedwongen en de zwaarste lasten kunnen op sterkste schouders gelegd worden. De economie kan ermee bevorderd worden en het oppotten ontmoedigd. Vrijgevigheid kan er mee beloond worden en decadentie gesanctioneerd.

Regiodonderdag, 17 februari 2005

Recreatiehuis nu echt alleen voor vakantie

Joure - Mensen die permanent in een recreatiehuisje wonen, moeten hier in de meeste gemeenten uit. Een ruime meerderheid van de gemeenten heeft besloten de recreatieve functie van vakantieverblijven streng te gaan controleren. Wel kunnen veel huidige bewoners nog een ‘persoonlijke gedoogbeschikking’ krijgen.

Regiodonderdag, 17 februari 2005

Meer belangstelling wandelelfstedentocht

Leeuwarden – De belangstelling voor de Friese Elfsteden Wandeltocht is groter dan voorgaande jaren. Tot nu toe hebben zich voor het vijfdaagse wandelevenement al achthonderd deelnemers aangemeld. De organisatie verwacht dit jaar uit te komen op vijftienhonderd wandelaars, ongeveer het dubbele van vorig jaar. Ook voor de eendaagse tochten neemt de belangstelling toe.

Regiodonderdag, 17 februari 2005

Hoe schoolkinderen de religieuze taal leren verstaan

Sneek - Godsdienstonderwijs op de basisschool is veel te saai en ongeïnspireerd, vindt leerkracht Hanna van Overbeek. Er wordt een verhaaltje voorgelezen en een liedje gezongen en daarmee heb je het wel gehad. Haar lessenserie die kinderen aanzet om zelf over God na te denken, leverde haar een prestigieuze onderscheiding op.

Regiodonderdag, 17 februari 2005

Nederlander loopt weg voor lidmaatschap

Leeuwarden - Nederlanders zijn steeds minder lid van verenigingen. Vooral kerken, politieke partijen en vrouwenorganisaties zien de leden weglopen. Winst is er voor natuur- en milieuverenigingen, sportclubs en consumentenorganisaties. Ook doen leden steeds minder voor hun organisatie, terwijl het aantal betaalde krachten toeneemt.

Sportdonderdag, 17 februari 2005

ISU-president Cinquanta: ‘Ik zal mijn best doen voor Thialf’

Heerenveen – ISU-president Ottavio Cinquanta maakt zich er sterk voor dat ijsstadion Thialf in Heerenveen ook na 2007 een groot schaatstoernooi krijgt toegewezen. Dat zei de Italiaanse baas van de internationale schaatsunie woensdag in Heerenveen. Cinquanta opende daar een symposium over de ontwikkelingen in de schaatssport.

Sportdonderdag, 17 februari 2005

Gevangenisdirecteur is niets voor Tom Simpson

Leeuwarden – Is de mentale druk die rust op de schouders van de nemer van een strafschop, -bal of -worp nu wel of niet op trainingen na te bootsen. Het is een vraagstuk waar in sportend Nederland waarschijnlijk nooit een bevredigend antwoord op zal komen. ,,Ja’’, zo meent het Nederlandse basketbalmonument Mario Bennes (40). ,,Nee’’, aldus Aris-coach Tom Simpson.

Sportdonderdag, 17 februari 2005

Jelmer Veltman grijpt titel bij FK jeugdschaken

Sneek – Schaker Jelmer Veltman uit Beetsterzwaag heeft woensdag de Friese titel voor jeugd voor zich opgeeist. De jongeling was de beste in de A-categorie (tot en met zeventien jaar) en daarmee ook van het hele toernooi. Veltman doorbrak de hegemonie van Tjapko Struik en Harmen van der Berg, die voorheen de FK wonnen.

Weerdonderdag, 17 februari 2005

Morgen regen

Vanavond en vannacht blijft het nog meest droog met temperaturen tussen -2 en +2 graden. In de kustgebieden een vrij krachtige zuidwestenwind. Morgen meest bewolkt met vooral in de middag regen en in de avond buien.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties