Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 17 december 2003.

Agendawoensdag, 17 december 2003

Klassiek

Jubileum Zaterdag om 20.00 uur geeft organist Martin Mans een jubileumconcert in de Martinikerk te Bolsward. De organist is dit jaar 25 jaar kerkorganist en laat dat niet ongemerkt voorbij gaan. Het programma dat hij ten gehore brengt, heeft een feestelijk karakter: hij speelt een eigen jubileumimprovisatie. Daarnaast staat het programma ook in het teken van kerst, de geboorte van Christus.

Bijschriftwoensdag, 17 december 2003

De zoon van Abraham

In deze weken bereiden we ons voor op de viering van het Kerstfeest, het feest van de geboorte van de Here Jezus.

Cultuurwoensdag, 17 december 2003

Popfestivals en –contests dreigen te verdwijnen

Leeuwarden - Geen Kleine Prijs van Sneek meer. Maar ook geen U Hoort Nog Van Ons, geen Noordschok en geen samenwerking met met de Grote Prijs van Nederland. Medewerking aan het Freeze-festival houdt op. En werk aan het opzetten van het Fries Popnet, dat de lokale popmuziek moet stimuleren, wordt tevens op een laag pitje gezet. Dit zijn volgens popconsulent Sjouke Nauta van Friesland Pop de gevolgen van het verdwijnen van één van de twee vaste medewerkers van de stichting.

Cultuurwoensdag, 17 december 2003

Weinig Friese dj’s draaien tegen zinloos geweld

Leeuwarden – Er doen komend weekeinde slechte enkele Friese kroegen en dancings mee aan de landelijke actie ‘dj’s draaien tegen zinloos geweld’. In heel Nederland doen in totaal 150 horecagelegenheden mee.

Economiewoensdag, 17 december 2003

Bedrijven in Fryslân minder recessiegevoelig

Leeuwarden – Ondernemers in Fryslân doen het in veel opzichten beter dan hun collega’s in de rest van Nederland. De daling van omzet, investeringen en werkgelegenheid is in Fryslân lager dan landelijk. Alleen de export blijft achter, maar dat is te wijten aan het grote exportaandeel van de voedingsmiddelenindustrie in de Friese economie.

Expowoensdag, 17 december 2003

Appelscha, Bezoekerscentrum: uilenexpositie Bailoz Omarchali, kunstschilder, t/m 20 dec. * fototent. ‘Paddestoelen‘, t/m 20 dec.

Hoofdartikelwoensdag, 17 december 2003

Gemeenten liggen dwars…

Gemeenten overal in Nederland frustreren doelbewust rijksbeleid. Zij leggen zich er niet bij neer dat binnenkort duizenden asielzoekers op straat worden gezet. Als het Rijk de mensen op straat zet, zorgen de gemeenten voor een goede opvang. Dat standpunt vertolkt wethouder Hemmes van Skarsterlân namens de Friese gemeenten vandaag bij verantwoordelijk staatssecretaris Verdonk (VVD).

Regiowoensdag, 17 december 2003

Proefboren bij Tjeukemeer gaat door

Doniaga – De proefboring naar gas onder het Tjeukemeer gaat door. Het college van Skarsterlân trekt de bouwvergunning, die ze anderhalf jaar terug verleende, niet in. Wel stelt het college daadwerkelijke gaswinning niet toe te zullen staan.

Regiowoensdag, 17 december 2003

Gemeente faalt als handhaver

Leeuwarden – Gemeenten falen in hun rol als handhaver en toezichthouder van regels. Nijefurd, Gaasterlân-Sleat en Bolsward sluiten fusie in de toekomst niet uit. Bijna alle Friese gemeenten vinden dat ze meer met elkaar moeten samenwerken wanneer dat leidt tot verbeteren van de bestuurskwaliteit.

Regiowoensdag, 17 december 2003

Werk voor ‘Sportwerkers’

Drachten – De veertien werknemers uit Smallingerland die worden ontslagen bij Sportwerk Fryslân krijgen een nieuwe baan. De gemeente Smallingerland heeft ervoor gezorgd dat de werknemers elders aan de slag kunnen. Hun lonen worden betaald door de gemeente. Voorlopig gaat het om jaarcontracten.

Regiowoensdag, 17 december 2003

Miljoenen voor Westerkwartier

Zuidhorn – De provincie Groningen steekt miljoenen in het opknappen van verouderde dorpscentra in het Westerkwartier. Grootste bijdrage krijgt de gemeente Zuidhorn: 975.000 euro. Voor Grootegast is 725.000 beschikbaar, Marum krijgt 312.500 euro en de gemeente De Marne ontvangt 500.000 euro uit het potje stedelijke vernieuwing.

Regiowoensdag, 17 december 2003

‘School is voor jongeren nu bijzaak’

Leeuwarden – Honderden leerlingen heeft hij Parijs laten zien, en altijd met plezier. Duizenden ouders heeft hij toegesproken, over de overgang naar die grote middelbare school; christelijke scholengemeenschap Comenius in de grote stad Leeuwarden. En, ook een niet onbelangrijke taak: honderden stagiaires heeft hij begeleid.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 december 2003

Goed Werk sluit zich aan bij Time to Turn

Driebergen - De christelijke handelsorganisatie Goed Werk sluit zich per 1 januari 2004 aan bij Time to Turn. Time to Turn is een project van verschillende christelijke organisaties om jongeren te stimuleren te ‘genieten van genoeg’.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 december 2003

Nieuwe pastor voor Friese remonstranten

Leeuwarden – De Remonstrantse Gemeente Leeuwarden krijgt per 1 augustus een nieuwe pastor in de persoon van mevrouw W. Tinga-Bosma uit Groningen. Zij werkt onder andere als pastoraal werker bij de Remonstrantse Gemeente in Groningen, en studeert nog aan het seminarie. Daar hoopt zij in 2005 haar proponentsexamen te doen, aldus de nieuwste Gemeentebrief . ‘De eerste inzet van de nieuwe pastor is het opzetten van een contactledengroep, waardoor het netwerk onderling verstevigd kan worden’.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 december 2003

Van kerkscheuring en kerkhereniging

Vrijdag besloten de Samen-op-Wegkerken om zich te verenigen tot de Protestantse Kerk in Nederland. Henk Glimmerveen beschrijft zijn persoonlijke herinneringen bij dit besluit. Hoe hij een kerkscheuring en kerkhereniging meemaakte.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 december 2003

44.000 hulptelefoontjes per jaar

Friesch Dagblad -redacteur Berber Bijma verblijft drie maanden in India om daar haar afstudeerscriptie culturele antropologie te maken. Het onderwerp is de groei van de pinksterkerken. Vanuit de Zuid-Indiase stad Bangalore doet ze regelmatig verslag. Deel 7 (slot).

Sportwoensdag, 17 december 2003

Harkemase Boys kiest voor Luitzen Nijboer

Harkema – Luitzen Nijboer popelt om aan de slag te gaan bij Harkemase Boys. De 46-jarige trainer uit Lippenhuizen werd dinsdag door het bestuur van Harkemase Boys gepresenteerd als de opvolger van Sjoerd Jan Eppinga. Hij tekent een contract voor één jaar.

Sportwoensdag, 17 december 2003

Jesper Hakansson is blij dat hij terug is bij Foppe

Heerenveen - Even leek er een einde te komen aan zijn loopbaan als voetballer van SC Heerenveen toen hij vorig jaar werd verhuurd aan het Deense Viborg FF. Jesper Hakansson had het namelijk wel gezien in het Friese Haagje. Dácht hij.

Sportwoensdag, 17 december 2003

Arek Radomski en Ronnie Venema terug in basis Heerenveen

Heerenveen – Arek Radomski en Ronnie Venema keren woensdagavond in het bekerduel tegen NEC terug in het basiselftal van Heerenveen. Beiden keken afgelopen zaterdag bij RBC nog geblesseerd toe. De terugkeer van Radomski en Venema gaat ten koste van Marcel Seip en Stephan van Hoving.

Sportwoensdag, 17 december 2003

Vier ijshockeyers van Flyers in selectie Oranje

Leeuwarden – Bondscoach Theo van Gerwen neemt vier spelers van Flyers Heerenveen mee naar het vierlandentoernooi komend weekeinde in Slovenië.

Weerwoensdag, 17 december 2003

Zonnig

Vanavond en vannacht komen er opklaringen voor en het kwik zakt daarbij tot rond nul of -1 graden. Hier en daar ontstaat een mistbank en het kan op vochtige wegen glad worden. Morgen krijgen we zonnige perioden en het wordt rond 6 graden .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties