Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 maart 2006.

Bijschriftvrijdag, 17 maart 2006

Verslapping

De oproep om niet te verslappen en achterop te komen in het geloof krijgt een vervolg.

Economievrijdag, 17 maart 2006

Byld & Lûd in Stiens gaat dicht na 74 jaar

Stiens – Atema Byld & Lud in Stiens sluit de deuren na 74 jaar. De winkel in huishoudelijke apparatuur houdt nu uitverkoop en gaat half april definitief dicht. Het pand aan de Langebuorren is verkocht, maar eigenaar Ate Atema weet nog niet welk bedrijf zich er gaat vestigen. ,,Iedereen denkt dat de langverwachte Hema hier komt, maar dat is in ieder geval niet zo”, zegt hij lachend. Atema’s vader begon in 1932 met de verkoop van huishoudelijke apparatuur en radio’s in Stiens. ,,Ergens in de jaren zestig” namen Atema en zijn zus de zaak over. Zelf hebben ze geen kinderen, die de zaak zouden kunnen overnemen.

Economievrijdag, 17 maart 2006

BKF Franeker bouwt nieuwe vestiging

Franeker - Kraanbedrijf BKF uit Franeker gaat een nieuwe vestiging bouwen op het Bedrijvenpark Rijksweg 50 in Kampen. Met de nieuwbouw voegt BKF de vestigingen van Zwolle, Emmeloord en Lelystad samen. Het bedrijf heeft zesduizend vierkante meter grond aangekocht.

Economievrijdag, 17 maart 2006

Nieuwe meubelzaak Post open met Pasen

Leeuwarden - Meubelbedrijf Post opent zijn nieuwe huisvesting aan de Slauerhoffweg op tweede paasdag. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. De nieuwe showroom meet tienduizend vierkante meters. Twee torens vormen de blikvanger van het nieuwe gebouw van Post.

Economievrijdag, 17 maart 2006

Wetsus gaat samenwerken met Kiwa

Leeuwarden - Wetsus, instituut voor watertechnologie, gaat voor langere tijd samenwerken met Kiwa Water Research. Dat maakte Wetsus gisteren bekend. De instituten gaan samen nieuwe watertechnologieën ontwikkelen. De eerste samenwerking bestaat uit de ontwikkeling van technologie waarmee de waterkwaliteit kan worden gemeten.

Economievrijdag, 17 maart 2006

Kapper en schoonheidsspecialist samen

Beetsterzwaag - Schoonheidsspecialist Brenda Cosmetics en Kapsalon Unique in Beetsterzwaag gaan samen in de Hoofdstraat in Beetsterzwaag hun diensten aanbieden. Zij willen zo een totaalpakket voor de uiterlijke verzorging bieden.

Economievrijdag, 17 maart 2006

Nieuw pand voor Communicatiebureau Groot Haar & Orth

Communicatiebureau Groot Haar & Orth uit Leeuwarden heeft een nieuw pand betrokken. Het bedrijf is verhuisd naar een monumentaal pand aan de Zuidergrachtswal om ruimte te bieden aan het snel groeiende bedrijf. Groot Haar & Orth heeft nu twaalf mensen in dienst. Directeur Ton Groot Haar verwacht dat dit aantal binnen drie jaar tot twintig is uitgebreid.

Hoofdartikelvrijdag, 17 maart 2006

Het nieuws van de kerken…

Het is betrekkelijk hard nieuws: het regionale dienstencentrum in Leeuwarden van de PKN gaat dicht. De noordelijke provincies moeten het straks doen met één centrum, in Meppel. In Utrecht, het landelijk centrum van de nog jonge verenigde kerk, wordt ook bezuinigd op personeel.

Hoofdartikelvrijdag, 17 maart 2006

De vluchtelingen…

Het parlement heeft het vreemdelingenbeleid vastgesteld; de minister voert het uit. Er lijken geen redenen voor problemen. Toch is minister Verdonk een van de meest naar de Kamer gehaalde bewindslieden. Soms omdat naar het oordeel van de Kamer de minister buiten haar boekje gaat en soms omdat naar het oordeel van de Kamer de minister weliswaar binnen de lijnen blijft, maar het toch niet goed doet.

Regiovrijdag, 17 maart 2006

Een ruimere zoektijd zit er niet in

Roodkerk - Er is geen sprake van dat het seizoen voor aaisikers verruimd wordt in een koud voorjaar als dit. Dat zei gedeputeerde Andriesen vrijdag in antwoord op vragen van voorzitter Atsma van de Fryske Plattelâns Alliantie.

Regiovrijdag, 17 maart 2006

‘Planeten en sterren hebben iets mysterieus’

Franeker – Een van zijn grote wensen is de planeet Pluto van dichtbij te zien. Een paar jaar geleden maakte Henk Nieuwenhuis uit Franeker op basis van zijn eigen ideeën al een maquette van deze planeet. Maar pas over tien jaar weet hij of zijn beeld klopt. Dan arriveert de ruimtesonde van de NASA bij Pluto en komen foto’s van deze planeet ter beschikking.

Regiovrijdag, 17 maart 2006

AID neemt 63 koeien in beslag nabij Grou


Regiovrijdag, 17 maart 2006

Sneltrein voor Fryslân blijft wellicht toch

Leeuwarden – De intercity tussen Zwolle en Leeuwarden blijft vermoedelijk toch behouden. De Nederlandse Spoorwegen gaan de nieuwe dienstregeling voor 2007 alsnog aanpassen. Onder druk van de Tweede Kamer wordt de dienstregeling naar het Noorden en Oosten van Nederland verbeterd.Dat zei staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer) gisteren in de Tweede Kamer.

Regiovrijdag, 17 maart 2006


Regiovrijdag, 17 maart 2006

Vervuiling Drachtster wijk op speciale manier geschoond

Drachten – Het grondwater in de nieuwbouwwijk Drachtstervaart in Drachten is ernstiger vervuild dan gedacht. Om vertraging bij de bouwwerkzaamheden te voorkomen, laat de gemeente Smallingerland het grondwater op experimentele wijze voorzuiveren. Dat gaat sneller dan wanneer alleen de traditionele saneringsmethode wordt toegepast.

Regiovrijdag, 17 maart 2006

Goederentrein houdt Tytsjerk uit de slaap

Tytsjerk – Drie maal per week wordt de nachtrust van Tytsjerksters verstoord door een lawaaierige goederentrein die sinds een aantal maanden door het dorp dendert. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft staatssecretaris Van Geel gevraagd een einde te maken aan het goederenvervoer.

Regiovrijdag, 17 maart 2006

Agent schiet twee keer raak na bedreiging

Wouterswoude – Een politieagent heeft gisterochtend uit noodweer op vier jonge mannen geschoten. Twee van hen raakten gewond.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 maart 2006

PKN-organisatie krimpt verder in

Leeuwarden - De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) zal de komende tien jaar met 40 procent inkrimpen, onder meer door de sluiting van het Provinciaal Dienstencentrum Fryslân in Leeuwarden.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 maart 2006

Boek over Orlando Bottenbley en Bethel

Leeuwarden – In mei verschijnt een boek over ds. Orlando Bottebley en de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 maart 2006

Grote order voor transporteur Freriks

Veenwouden – Transportbedrijf Alfons Freriks uit Veenwouden heeft een grote order in de wacht gesleept. De order is een uitbreiding van het contract met de Duitse vestiging van baksteenproducent Wienerberger van december vorig jaar.

Sportvrijdag, 17 maart 2006

Het rood-wit geblokt lonkt voor Pranjic

Heerenveen – Steeds als Danijel Pranjic de komende weken het shirt van SC Heerenveen over zijn schouders laat glijden, weet hij dat er een bijzonder paar ogen op hem gericht is. Het behoort toe aan Zlatko Kranjcar, bondscoach van Kroatië. De 24-jarige Pranjic is nadrukkelijk in beeld is voor een plaats in de selectie voor het WK.

Sportvrijdag, 17 maart 2006

Marcel Nijland houdt kansen Flyers levend

Nijmegen – Vadeko Flyers heeft weer alle kansen om de eerste landstitel sinds 1983 te winnen. Ion het hol van de leeuw wisten de Heerenveense ijshockeyers te presteren wat titelfavoriet Amsterdam in de halve finale niet lukte; winnen. De zege kwam pas na het nemen van penaltyshots tot stand.

Sportvrijdag, 17 maart 2006

Cambuur plots weer kansrijk in zesde periode

Dordrecht – Cambuur Leeuwarden is plots weer kansrijk voor het winnen van de zesde en laatste periodetitel. Zelf won de ploeg van Roy Wesseling gisteravond bij FC Dordrecht, terwijl de meeste concurrenten punten verspeelden. De Friezen moeten echter in de wachtkamer plaatsnemen, want AGOVV en Eindhoven staan er virtueel beter voor.

Sportvrijdag, 17 maart 2006

Flyers verliest thuisvoordeel al in eerste duel

Heerenveen – Vadeko Flyers moet minstens één keer in Nijmegen winnen, wil het landskampioen worden. Door de zure thuisnederlaag gisteravond in Thialf hebben de Heerenveense ijshockeyers het thuisvoordeel uit handen gegeven. ,,De spelers weten nu tegenover wie ze staan’’, zei Flyers-coach Brian de Bruijn.

Weervrijdag, 17 maart 2006

Weekeind met zon

Weervrijdag, 17 maart 2006

Meer zon


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties