Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 17 maart 2014.

Hoofdartikelmaandag, 17 maart 2014

Asociale gemakzucht treft winkeliers

Lange tijd is de koopzondag in verband gebracht met de christelijke traditie van de zondagsheiliging. Dat is begrijpelijk: de christelijke traditie kent de zondag als rustdag en als dag om naar de kerk te gaan. Naarmate de christelijke overtuiging dat de zondag inderdaad een rustdag moest zijn en dat dus de winkels dicht moesten blijven, zwakker werd - ook christenen blijken op zondag te gaan winkelen - groeide de overtuiging om de winkels dicht te houden uit andere bron. Winkeliers vrezen een flinke kostenverhoging als hun winkel op zondag open is, zonder dat er veel extra omzet tegenover staat.

Regiomaandag, 17 maart 2014

Plein voor plein wordt duurzaamheid zichtbaar

Leeuwarden | Een stuk of zestig in het rood gestoken mensen verzamelden zich gistermiddag op het Zaailand in Leeuwarden. Niet voor de verkiezingscampagne van de PvdA of SP maar voor het startschot van een landelijke Plein-voor-pleinactie van duurzaamheidsbeweging Urgenda.

Regiomaandag, 17 maart 2014

Open dag leert: je kunt je zorgcentrum niet kiezen

Blauwhuis | Druk was het niet, zaterdag op de open dag in het Teatskehûs in Blauwhuis. Wel gezellig en soms zelfs ,,best frustrerend”, zegt teamleider zorg Riemke Grunstra van Zorggroep Tellens.

Regiomaandag, 17 maart 2014

Asbestbranche baalt van negatief imago

Akkrum | Friese asbestsaneerders vinden het onterecht dat hun branche een cowboy-imago toegedicht krijgt. De bedrijven weerleggen de kritiek, die afgelopen week door een anonieme klokkenluider werd gespuid bij de NOS.

Regiomaandag, 17 maart 2014

Kiesraad beoordeelt oproep CDA het Bildt

Sint Annaparochie | Burgemeester Gerrit Krol van het Bildt vraagt de Kiesraad om een oordeel over een verkiezingsfolder van het CDA in zijn gemeente. In het vlugschrift staat een oproep om vooral te gaan stemmen, gevolgd door: ‘Als het voor u niet mogelijk is zelf uw stem uit te brengen, kunt u contact opnemen met Nel Haarsma. Uw eventuele machtiging kan in overleg worden geregeld.’

Geloof & Kerkmaandag, 17 maart 2014

Leerstoel voor ethiek en zorg in Kampen

De synode van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt (GKV) is zaterdag akkoord gegaan met de vestiging van de Lindeboom Leerstoel voor Ethiek van de Zorg aan de Theologische Universiteit te Kampen.

Sportmaandag, 17 maart 2014

LDODK hard onderuit in slotwedstrijd bij KZ

Koog aan de Zaan | De korfballers van LDODK hebben in het slotduel van de Korfbal League een forse nederlaag geleden. Op bezoek bij Koog Zaandijk gingen de Gorredijksters met 35-14 onderuit. Voor LDODK stond er niets meer op het spel, omdat handhaving vorige week al werd bewerkstelligd. André Zwart (teen), Betty Jansma (ziek) en Marjon Visser (knie) waren afwezig in Koog aan de Zaan. In de wedstrijd vielen Jildou Slagmann en Geertje Hoekstra uit met een enkelblessure.

Sportmaandag, 17 maart 2014

Aris zoekt naarstig naar vertrouwen voor de play-offs

Leeuwarden | Coach Tom Simpson staat voor de zware taak Aris Leeuwarden met zelfvertrouwen de play-offs in te loodsen. Juist dat ongrijpbare fenomeen leek de dwalende basketballers zaterdag andermaal de kop te kosten in de met 90-97 verloren thuiswedstrijd tegen Wijchen. ,,We hebben alles gegeven, maar het draait op de beslissende momenten ook om het geloof in onszelf. Denken we wel te kúnnen winnen?”, vroeg Simpson zich hardop af.

Sportmaandag, 17 maart 2014

VC Sneek kan tweede plaats en de eindstrijd wel vergeten

Sliedrecht | De rol van de volleybalsters van VC Sneek in de kampioensgroep is na de vijfde nederlaag op rij uitgespeeld. In Sliedrecht werd zaterdag bij titelverdediger Sliedrecht Sport met 3-1 (25-21, 22-25, 25-13 en 25-17) verloren. Daardoor heeft de formatie van trainercoach Petra Groenland alleen in theorie nog een kans op een toptweeklassering, die recht geeft op het spelen van de eindstrijd om de landstitel.

Sportmaandag, 17 maart 2014

Column: Undogens

Wietze Ypma (77) uit Franeker belde. Hij had een verhaal, zei hij. En dat wilde hij graag delen. Het verhaal ging over zijn moeder, Sietske Bottema. Geboren op 13 september 1901, overleden op 6 september 1937. Wietze was destijds één jaar.

Sportmaandag, 17 maart 2014

Wereldtitel Knegt en Breeuwsma als revanche op mislukte relay in Sotsji

Montreal | Het is de best denkbare sportieve revanche die er bestaat: met de wereldtitel wraak nemen op wat voor de Nederlandse shorttrackmannen een mislukte Olympische Spelen was. De aflossingsploeg met daarin Sjinkie Knegt (Bantega) en Daan Breeuwsma (Aldeboarn) deed het gisteren. Met de gouden medaille tijdens de wereldkampioenschappen in het Canadase Montreal spoelden de twee Friezen en hun teamgenoten de kater van de dramatisch verlopen olympische aflossing weg.

Sportmaandag, 17 maart 2014

Gevraagd: scheids die zich wil onderscheiden


Sportmaandag, 17 maart 2014

Heerenveen kan zich op play-offs richten

In de Kuip kwam gistermiddag een vroegtijdig einde aan het reguliere seizoen van Heerenveen. Met nog zes duels voor de boeg kan de ploeg van trainer Marco van Basten zich richten op het veiligstellen en het spelen van de play-offs.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties