Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 april 2004.

Bijschriftzaterdag, 17 april 2004

Erop uit

Jezus neemt afscheid van zijn discipelen

Hoofdartikelzaterdag, 17 april 2004

Televisie, kinderen…

Het zal het Journaal wel niet halen, het bericht dat zeker vijftien procent van de televisiekijkende kinderen angstig wordt van geweldsbeelden in bijvoorbeeld het Journaal. Logisch, want het Journaal – nota bene de ‘officiële’ nieuwsuitzending van de publieke omroep – lijkt steeds gewelddadiger te worden. Een pijnlijk voorbeeld onlangs waren de beelden van Irakezen die drie ontvoerde Japanners letterlijk het mes op de keel zetten. De beelden werden getoond op een tijdstip dat veel kinderen televisie kijken.

Regiozaterdag, 17 april 2004

‘Licht vergrijp bekeuren met standaardtarief’

Leeuwarden – Veelvoorkomende strafbare feiten moeten net als verkeersovertredingen worden bekeurd aan de hand van vastgestelde tarieven. Zo kan jaarlijks op vrij eenvoudige wijze veel meer criminaliteit worden aangepakt, zonder dat de druk op de rechterlijke macht verder toeneemt.

Regiozaterdag, 17 april 2004

‘De Vliehors ideaal voor topontmoetingen’

Vlieland – Het Cavalerie Schietkamp de Vliehors op Vlieland moet na de sluiting, op 1 oktober, worden ingericht als conferentieoord van de overheid, bijvoorbeeld voor militaire topontmoetingen. Dat idee oppert burgemeester Van der Mark van het eiland.

Regiozaterdag, 17 april 2004

Eindelijk erkenning voor veteranen

Joure – Na een strijd van ruim vijftig jaar heeft een groep van bijna vijftig oud-militairen het onderscheidingsteken voor oorlogsvrijwilligers in ontvangst mogen nemen. De medailles zijn vrijdag uitgereikt in Joure. Het gaat om Friese militairen die na de Tweede Wereldoorlog als vrijwilliger hebben gediend in Nederlands-Indië.

Regiozaterdag, 17 april 2004

Meer slaapplekken op Terschelling

Terschelling - Het aantal toeristische slaapplaatsen op Terschelling kan nog met tweeduizend worden uitgebreid. De bedden mogen worden ondergebracht in nieuwe appartementen. Elke eilander die ruimte genoeg heeft, mag in principe zo’n vakantieverblijf in zijn woning realiseren. Voorwaarde is wel dat het appartement zich bevindt in het hoofdgebouw. Ook wordt de vestiging van winkels versoepeld.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 april 2004

Laatste keer naar gereformeerde kerk

Boksum - Eigenlijk hadden ze het nog wel een poosje willen uitstellen, die laatste dienst in de gereformeerde kerk van Boksum. Toch is het zondag zo ver: het Reil-orgel is namelijk verkocht en zonder instrument voor de begeleiding van de kerkdienst is het ook niet echt veel meer. Nog een keer gaan de deuren aan de Oedsmawei open.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 april 2004

De engelen zijn in ons midden

L eeuwarden - Gabriël, Michaël en Rafaël: klinkende namen in de christelijke traditie. Engelen hebben een belangrijke rol gespeeld op cruciale momenten in de heilsgeschiedenis. Maar niet alleen in het verleden leefden mensen met engelen. Populair-theologische boeken over engelen, zoals Vijftig engelen voor je ziel van Anselm Grün, doen het goed. De officiële theologie en de kerken lijken ondertussen niet goed (meer) te weten wat ze met engelen aan moeten.

Sportzaterdag, 17 april 2004

Cambuur snel tevreden met een gelijkspel

Maastricht - Nog twee mogelijkheden heeft Cambuur Leeuwarden dit seizoen om een uitwedstrijd te winnen. Want ook vrijdag lukte het de brigade van Dick de Boer niet om met drie punten in de bus te stappen. Het duel in Maastricht tegen MVV verdiende geen winnaar en eindigde in een gelijkspel. MVV kwam zo in de stand niet dichterbij.

Sportzaterdag, 17 april 2004

De Haan beducht voor Zwols countervoetbal

Heerenveen – Vol zelfvertrouwen en met een nagenoeg volledige selectie, maar ook met de nodige waakzaamheid reist SC Heerenveen zaterdag af naar Zwolle. Trainer Foppe de Haan is beducht voor het degradatievoetbal van de ploeg van Hennie Spijkerman. Daarmee bleef Zwolle al vier wedstrijden ongeslagen en won het vorige week van AZ.

Sportzaterdag, 17 april 2004

‘Als trainer moet je kinderen de ruimte geven’

Heerenveen - ,,Kinderen moeten plezier hebben in hun sport. Als trainer moet je ze onder meer de ruimte geven hun eigen grenzen te herkennen en te verleggen. Daar worden ze beter van.” Het grote aantal trainers en coaches dat in de zaal zit, knikt instemmend. Ze zijn het eens met spreker Foppe de Haan. Hij liet vrijdag samen met enkele andere coryfeeën uit de sportwereld in het Abe Lenstra Stadion zijn licht liet schijnen over trainers en hun rol in het opvoeden van kinderen. ‘Coaches On Tour’ hield in Heerenveen een congres om Friese trainer/coaches bewust te laten worden van hun opvoedende taak en de invulling die ze er aan kunnen geven.

Sportzaterdag, 17 april 2004

Avanti pakt winst en bewijst Heerenveen een dienst in titelrace

Stiens – De futsallers van Avanti hebben vrijdag in Stiens van nummer twee AORC gewonnen. De degradatiekandidaat bewees met een 4-3 zege niet alleen zichzelf een dienst, maar ook koploper Heerenveen.

Weerzaterdag, 17 april 2004

Zomers

Vanmiddag is het zonnig en warm met een maximum temperatuur van circa 20 graden. Er waait een zwakke tot matige wind. Vannacht koelt het af tot 8 graden. Morgen wordt het 18 graden. Eerst is er zon, later meer bewolking


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties