Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 juni 2003.

Bijschriftdinsdag, 17 juni 2003

Op je tenen lopen

We denken eens aan de mensen die altijd op hun tenen moeten lopen.

Economiedinsdag, 17 juni 2003

Leeuwarder drukkerijen werken samen

Leeuwarden – De grafische sector staat al een aantal jaren onder grote druk. ,,Er zijn nog zo’n 2700 grafische bedrijven in Nederland, maar ik verwacht in tien jaar een shake-out van zeker 1000 van die bedrijven”, zo voorspelde Nico Douma, directeur van Drukkerij Douma Dokkum, een jaar geleden in deze krant. Sindsdien zijn inderdaad verschillende drukkerijen over de kop gegaan, ook in Fryslân.

Economiedinsdag, 17 juni 2003

Friese gemeenten claimen geld

Leeuwarden – Meerdere Friese gemeenten gaan met behulp van de Stichting Regres Bouwnijverheid een claim indienen tegen frauderende bouwondernemingen.

Hoofdartikeldinsdag, 17 juni 2003

‘Leren’ van de Betuwelijn…

De bouw van de Betuwelijn moet even worden stopgezet en er moet een parlementaire enquête komen naar de gang van zaken. Er is tijd nodig voor precieze bepaling van de te verwachten exploitatietekorten en voor de overschrijdingen van de bouwsom. Met die boodschap maken zeven (emeritus) hoogleraren in hun open brief aan de Kamer zich niet populair.

Regiodinsdag, 17 juni 2003

Kinderen eten lang niet altijd warm

Leeuwarden - Eén op de acht kinderen in Leeuwarden krijgt één keer per week warm eten. Dit blijkt uit onderzoek van de gemeente Leeuwarden. De gemeente maakt zich zorgen over de gezondheid van de basisschoolleerlingen en wil met een voorlichtingscampagne ouders attent maken op het belang van goed eten.

Regiodinsdag, 17 juni 2003

Aduard: geen educatief centrum

Zuidhorn - Wethouder Hielema van Zuidhorn is ,,bijzonder teleurgesteld’’ in het museum Sint Bernardus en de stichting Zuiderpoort in Aduard. De instellingen willen geen haalbaarheidsonderzoek voor een educatief centrum in Aduard.

Regiodinsdag, 17 juni 2003

‘Wijken missen voorzieningen’

Leeuwarden – Bewoners van de noordelijke wijken van Leeuwarden krijgen geen voorzieningen zoals een wijkgebouw in hun buurt. Die vrees uitten verschillende politieke partijen gisteravond tijdens de raadsvergadering, waarin werd gesproken over de grote sloop- en verbouwplannen in de noordelijke wijken.

Regiodinsdag, 17 juni 2003

‘Meldkamer is eerste stap’

Leeuwarden - Politie, brandweer en ambulancedienst hebben gisteren hun gemeenschappelijke meldkamer in gebruik genomen. Het is de eerste stap naar een totaal geïntegreerde veiligheids- en hulpverleningsorganisatie, zei korpsbeheerder van de politie en burgemeester van Leeuwarden Margreeth de Boer gisteren bij de opening.

Regiodinsdag, 17 juni 2003

Vooral grote, dure azc’s in Fryslân dicht

Leeuwarden - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) sluit in Fryslân met name de grote asielzoekerscentra en dat is puur een bezuiniging op basis van cijfers. Een nadere verklaring waarom de azc’s in Dokkum, Heerenveen, Burgum, Wolvega en Appelscha worden gesloten, is niet gegeven.

Regiodinsdag, 17 juni 2003

Vijf azc’s in Fryslân sluiten de deuren

Leeuwarden – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaat opnieuw een aantal asielzoekerscentra sluiten. Landelijk gaat het om 37 azc’s. In Fryslân gaan de centra in Heerenveen, Dokkum, Burgum, Appelscha en Wolvega dicht. Dit gaat ten koste van ongeveer 150 arbeidsplaatsen. De politiek en de betrokken gemeenten reageren geschokt.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 juni 2003

Kweekplaats voor vernieuwing

Miriam is een forse, goedlachse Cubaanse moeder, ongeveer dertig jaar oud. Ze werkte vijf jaar als huisarts. Naast medische kwam zij ook meer diepgaande, geestelijke en sociale problemen tegen in de gezinnen, problemen waar geen geneesmiddelen voor bestaan en die meer aandacht vragen dan een Cubaanse dokter kan geven. Ze besloot de geneeskunde te verlaten en predikante te worden.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 juni 2003

Philips nam katholieken mee

Drachten – Het rooms-katholieke parochiegebouw in Drachten bestaat donderdag op de kop af veertig jaar. Dat wil zeggen: op 19 juni 1963 werd er begonnen met de bouw van de parochiekerk ‘De Goddelijke Verlosser’ aan de Pier Panderstraat. De noodzaak van de bouw was grotendeels te danken aan de komst van de scheerapparatenfabrikant Philips.

Sportdinsdag, 17 juni 2003

Sylvia Hsu hoort er met titel nu helemaal bij

Heerenveen – Voor Sylvia Hsu van Turnschool Heerenveen ging eergisteren in Oss een droom in vervulling. De negentienjarige trampolinespringster uit Heerenveen werd voor het eerst nationaal kampioen bij de senioren.

Weerdinsdag, 17 juni 2003

Enkele bui

Vanavond en vannacht kunnen er onweersbuien voorkomen en het blijft zacht met minima rond 14 graden. Morgenochtend hebben we nog een enkele bui, maar later op de dag wordt het droog met ruimte voor zon. Het wordt tussen 20 en 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties