Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 17 juli 2003.

Analysedonderdag, 17 juli 2003

De toekomst is hier goed

De agrarische sector zit in een dip, maar het is niet de enige sector die lijdt onder de wereldwijde economische malaise. Er moet gewaakt worden voor al te sombere voorspellingen, vindt Hepke Bijma. Dat in Fryslân structureel grond over zou zijn, is een fabel. Door nieuw-vestiging daalt het aantal boeren hier veel minder sterk dan in de rest van Nederland.

Bijschriftdonderdag, 17 juli 2003

Alleen een stem

Het geloof in het Oude Testament is het geloof in een Stem en in een Naam.

Economiedonderdag, 17 juli 2003

Bergum Staalbouw start door met 30 mensen

Sumar – Fabrikant van onder andere ophaalbruggen, sluisdeuren en offshoreconstructies Bergum Staalbouw uit Sumar maakt een doorstart. Dat bevestigde directeur Jan Pesie donderdagmorgen. Het bedrijf was op 8 juli failliet gegaan.

Hoofdartikeldonderdag, 17 juli 2003

Leugens over de oorlog…

Het wordt steeds duidelijker dat de Amerikaanse en Britse regeringen hun bevolkingen en de wereldopinie in het afgelopen voorjaar met halve waarheden en zelfs leugens hebben willen rijp maken voor oorlog in Irak. Naarmate er meer bekend wordt over de achtergronden van deze gang van zaken, wordt het duidelijker hoe ‘fout’ de beide regeringen zijn omgegaan met de informatievoorziening naar hun burgers.

Regiodonderdag, 17 juli 2003

Friezen in de bijstand wachten nog op beloofd ‘extraatje’

Leeuwarden – De meeste ‘minima’ in Fryslân hebben de extra uitkering van 320 of 450 euro, die hen vorig jaar beloofd is, nog steeds niet ontvangen. Verreweg de meeste Friese gemeenten hebben het extraatje voor hun minst bedeelde inwoners, dat is toegezegd in het Najaarsakkoord , nog niet uitgekeerd.

Regiodonderdag, 17 juli 2003

Bullepolder vertraagd door fout provincie

Leeuwarden – Door een blunder van de provincie Fryslân loopt de bebouwing van de Bullepolder in Leeuwarden vermoedelijk vertraging op. De Raad van State in Den Haag heeft woensdag het goedkeuringsbesluit vernietigd.

Regiodonderdag, 17 juli 2003

Verlangen naar onafhankelijkheid

Heerenveen – Petra is 55 jaar en zit thuis zonder werk. Niet dat ze zich verveelt. De kleinkinderen komen vaak langs en in de loop van de jaren heeft ze goede vrienden overgehouden. Ze is een optimistisch mens, zegt ze zelf. Ook al spelen heftige emoties zo nu en dan op, ze lijkt in ieder geval op één punt rust te hebben gevonden: vechten tegen de instanties doet ze niet meer.

Regiodonderdag, 17 juli 2003

Groenedijk in Sneek half jaar dicht

Sneek – De Groenedijk in Sneek is een halfjaar lang afgesloten voor auto’s. Na de zomer wordt begonnen met de bouw van een nieuwe brug, ter hoogte van de Domp-boerderij. De brug is één van de werken binnen de Middelseeroute, de vaarroute voor kleine vaartuigen van Sneek naar Leeuwarden. In maart moet het autoverkeer weer over de Groenedijk naar woonwijk De Domp kunnen.

Regiodonderdag, 17 juli 2003

Meer jongeren gaan voor leraar studeren

Leeuwarden – De belangstelling voor lerarenopleidingen neemt weer toe. Dat blijkt uit cijfers van de Friese hogescholen. Het aantal aanmeldingen voor de lerarenopleidingen aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) is met zo’n 33 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Regiodonderdag, 17 juli 2003

Olympisch sporten met een nieuw hart

Goutum – Piet Haak heeft nog nét even tijd voor een interview, voordat hij afreist naar het Franse Nancy. Voor de vijfde keer doet hij mee aan de World Transplant Games, als enige Friese kandidaat. Hij moet ook nog even trainen, in zwembad Schatzenburg in Menaldum, om volgende week goed voorbereid op de startblokken te verschijnen.

Regiodonderdag, 17 juli 2003

Leeuwarden wint ook zonder Ulbe

Terherne - Leeuwarden kan ook zonder Ulbe Zwaga winnen. Op een ruig en warm Sneekermeer won Epie van der Pol, die de komende drie jaar voor de geschorste Zwaga invalt, gistermiddag met overmacht. De debuterende schipper uit Woudsend lag vanaf de start op kop en haalde vrijwel onbedreigd de eindstreep. De twee Douwe Vissers van respectievelijk Sneek en Drachten volgden op twee en drie.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 juli 2003

Zingen als een goddelijke metgezel

Muziek is voor velen een uiting van de hoogte- en dieptepunten in het menselijk bestaan. Chris Fictoor uit Lauwerzijl, karmeliet, dirigent, componist en manager schrijft deze zomer in Het Friesch Dagblad over de verschillende aspecten van muziek. Deel 1.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 juli 2003

De individualisering voorbij

Leeuwarden - Individualisering is een onderwerp dat vaak terugkomt in discussies over het welbevinden van de Nederlandse samenleving.

Geloof & Kerkdonderdag, 17 juli 2003

Russische versie van kinderbijbel in braille verschenen

Leeuwarden – Voor het eerst in de geschiedenis zijn er brailleboeken voor Russische kinderen gemaakt. Het betreft Russische versies van The Children’s Bible en Bible Stories for Young Children. Het Russisch Bijbelgenootschap heeft de productie van de boeken verzorgd.

Weerdonderdag, 17 juli 2003

Minder warm

Vanmiddag is er veel bewolking, maar de zon breekt ook nu en dan door. De zuid tot zuidwestenwind is matig, in het waddengebied soms vrij krachtig. Komende nacht zakt het kwik tot 15 graden. Morgen is er zon, later volgt een bui bij 22 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties