Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 juli 2009.

Cultuurvrijdag, 17 juli 2009

Museum Belvédère in Heerenveen in Museumregister

Heerenveen - Museum Belvédère in Heerenveen is sinds gisteren opgenomen in het Nederlands Museumregister. Dat betekent dat het museum voldoet aan allerlei eisen op gebied van beleid, toegankelijkheid en presentatie. Met het officiële keurmerk dat hierbij hoort, een schildje, kan het museum dit zichtbaar maken.

Economievrijdag, 17 juli 2009

Wadro trekt geld uit voor opleiden van 15 jongeren

Drachten - Metaalbedrijf Wadro gebruikt de periode van de tijdelijke teruggang in opdrachten om meer jongeren op te leiden. ,,We hebben nu minder werk, maar denken dat op korte termijn het aantal opdrachten weer toeneemt. Om dan voldoende personeel te hebben, is het nu de periode om mensen intern op te leiden”, zegt woordvoerster Betty Hamstra.

Hoofdartikelvrijdag, 17 juli 2009

Niet-willende jongeren…

Een week geleden zaten bestuur en directie van campus Wyldemerk bij het programmaministerie van Jeugd en Gezin. Dat heeft de afgelopen twee jaar tien miljoen euro gestoken in een experiment met negen campussen voor jonge school- en werkmijders. Dat experiment loopt nog door tot en met 2010. Maar de Wyldemerk mag bij deel twee niet meer meedoen. Er zijn twee redenen genoemd. Eén: de campus heeft de financiën niet op orde, en twee: de Onderwijsinspectie is kritisch over het reilen en zeilen van de groep.

Regiovrijdag, 17 juli 2009

Symbool van schaatsfeesten is afgebrand

Heerenveen - Bij een grote brand in het centrum van Heerenveen zijn gisteren twee cafés tot de grond toe afgebrand. Eén daarvan was ‘t Houtsje, een begrip onder schaatsfans. Na wedstrijden in Thialf dromden die daar doorgaans samen. Twee andere gebouwen raakten bij de brand beschadigd. Tegelijk was er ook een autobrand.

Regiovrijdag, 17 juli 2009

Steeds meer campings gaan voor Natuurkamperen

Leeuwarden - Veertien nieuwe aanvragen heeft de Stichting Natuurkampeerterreinen voor 2010 binnen gekregen. Dat betekent dat veertien campings in Nederland graag de status Natuurkampeerterrein willen hebben. Het is een hoog aantal voor de organisatie, die de afgelopen jaren slechts enkele nieuwe leden verwelkomde.

Regiovrijdag, 17 juli 2009

Drachten mag best wat grootschaliger bouwen

Drachten - Het centrum van Drachten zal binnen een paar jaar een behoorlijk ander uiterlijk hebben. Met grootschalige bouwprojecten aan het Raadhuisplein en de Vogelzang zal Drachten twee beeldbepalers in de skyline rijker zijn. Dat zal even wennen zijn, maar die hoogte is eigenlijk geen punt, zo oordeelde de welstandscommissie Hûs en Hiem gistermiddag tijdens de eerste oriënterende beoordeling van het plan aan de Vogelzang.

Regiovrijdag, 17 juli 2009

Jagers: pak stropers beter aan

Leeuwarden - Om de stroperij in het Noorden beter te kunnen aanpakken moet de provincie Fryslân net als de provincies Groningen en Drenthe een systeem invoeren, waarbij elke jager meteen een merkteken in zijn afgeschoten ree moet aanbrengen.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 juli 2009

Bij U2 gaat het om muziek, tekst en genade

Maandag en dinsdag treedt de Ierse rockgroep U2 op in de Amsterdam ArenA. ,,De sfeer van de concerten heeft iets spiritueels”, vindt een fan. De bandleden die christen zijn, winden geen doekjes om hun geloof. Veel liefhebbers van U2 luisteren vooral graag naar de spirituele teksten van de Ierse band.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 juli 2009

Kerk van het ‘Rome van het Noorden’ viert jubileum

Bolsward - Ruim 240 kerken doen deze zomer mee aan het openkerkenproject Tsjerkepaad. De kerken tonen niet alleen hun historie als bedehuis, ze presenteren zich ook als gastvrije ontmoetingsplek. In het Friesch Dagblad wekelijks een portret van een van de kerken die meedoen. Vandaag: de rooms-katholieke St. Franciscuskerk Bolsward. Door Hanneke Goudappel.

Sportvrijdag, 17 juli 2009

Kaatsers Feenstra en Van der Meulen mogelijk naar België

Minnertsga - De hoofdklassekaatsers Johan van der Meulen en Marten Feenstra overwegen volgend seizoen te gaan kaatsen in België. Ze hebben Jeu de Pelote-kenner Jeremias Quarrée uit Franeker gevraagd om eens te kijken of clubs interesse in het tweetal hebben.

Sportvrijdag, 17 juli 2009

Belgen worstelen met die rare opslag van de Friezen

Minnertsga - Een nietsvermoedende voorbijganger zou zich gisteren bijkans in België hebben gewaand. Op het parkeerterrein naast de sportvelden zaten honderden mensen rondom de lange, maar smalle Jeu de Pelote-baan waarop twee zeventallen elkaar bekaatsten. Er was sfeer, er was lawaai, regelmatig applaus en er werd leuk gekaatst. Kortom; het was er gezellig. De vierkamp tussen de Belgische kampioen Michiels Kerksken, de WK-ploeg, De Open Fries kampioen (Wjelsryp) en een Fries regioteam was een daverend succes.

Sportvrijdag, 17 juli 2009

Westra in selectie voor Vuelta

Mûnein De wielerploeg Vacansoleil heeft Lieuwe Westra uit Mûnein opgenomen in de voorlopige selectie voor de Ronde van Spanje. Ook Johnny Hoogerland, Gerben Löwik, Jens Mouris, Matthé Pronk en Bobbie Traksel zijn in beeld om eind augustus mee te doen aan de Vuelta. Naast dit zestal zijn ook de Sloveen Borut Bozic, de Australiër Baden Cooke, de Italianen Matteo Carrara en Marco Marcato, de Oezbeek Sergei Lagoetin en de Belgen Björn Leukemans en Frederik Veuchelen geselecteerd. De definitieve selectie wordt half augustus bekendgemaakt.

Sportvrijdag, 17 juli 2009

Bouwmeester zesde bij EK Laser

Charlottenlund Marit Bouwmeester is bij het Europees kampioenschap laser radial in het Deense Charlottenlund als zesde geëindigd. De 21-jarige Wartense is door die prestatie heel dicht bij het lidmaatschap van de Delta Lloyd Kernploeg. ,,Dit is een duidelijk resultaat. Daarmee geeft ze echt haar visitekaartje af”, aldus bondscoach Mark Littlejohn over Bouwmeester die op de geschoonde lijst (met alleen Europese deelnemers) vijfde werd. Eerder dit jaar eindigde Bouwmeester als vierde tijdens de Semaine Olympique Francaise in Hyeres. Bij de mannen werd de 23-jarige Ben Koppelaar derde. De laser radial is bij de mannen echter geen olympische klasse. De Nederlandse zeilers vertrekken komende week naar Japan voor het wereldkampioenschap laser radial dat daar van 25 juli tot en met 2 augustus wordt georganiseerd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties