Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 juli 2012.

Cultuurdinsdag, 17 juli 2012

Audities voor iepenloftspul ‘De Oerfal’

Leeuwarden | In De Blokhuispoort in Leeuwarden worden op 15 september audities gehouden voor iepenloftspul De Oerfal dat volgend jaar wordt uitgevoerd. Er zijn zestig rollen te verdelen. Zowel spelers als figuranten zijn welkom. Enige toneel- of spelervaring is gewenst.

Cultuurdinsdag, 17 juli 2012

Compositie gezocht voor ‘Wy Sjonge’

Leeuwarden | Friese componisten en singer-songwriters worden opgeroepen een lied te schrijven voor het schoolkorenfestival, onderdeel van Wy Sjonge!. Dit is een samenwerkingsproject, van onder meer Keunstwurk, gericht op verbetering van het muziekonderwijs op Friese basisscholen.

Cultuurdinsdag, 17 juli 2012

Elske DeWall op clubtour in oktober

Leeuwarden | Na een tour langs de Nederlandse theaters, begint Elske DeWall komend najaar aan een clubtour. Dat meldt de Friese zangeres op haar website. De tournee langs zes clubpodia begint op 13 oktober in Atak in Enschede en eindigt op 30 november in Paard van Troje in Den Haag.

Economiedinsdag, 17 juli 2012

Faber Telecom verbindt tien Rabobanken

Dokkum | Faber Telecom & Data uit Dokkum heeft met een telefoonsysteem de tien vestigingen van Rabobank Noordoost Friesland met elkaar verbonden. De ruim 160 telefoontoestellen staan verspreid over de verschillende vestigingen en gesprekken kunnen voortaan veel gemakkelijker worden doorverbonden naar collega’s op een andere locatie. Voorheen was het noodzakelijk om iedere vestiging met een eigen telefooncentrale uit te rusten, voorzien van een eigen nummer.

Economiedinsdag, 17 juli 2012

Na volgend jaar volgt er een verbetering in de bouw

Amsterdam | Na nog een lichte krimp volgend jaar is er volgens het ING Economisch Bureau in 2014 een groei te noteren in de bouwbranche. Dat meldt het bureau in het Kwartaalbericht Bouw dat gisteren is verschenen. Voor dit jaar voorziet de organisatie een krimp van 5,7 procent in de bouwproductie.

Hoofdartikeldinsdag, 17 juli 2012

Zalm en de aftrek van de hypotheek

ABN-topman Gerrit Zalm heeft menigeen verrast met zijn voorstel dat ook lopende aflossingsvrije hypotheken worden aangepakt. Dat is een verdergaande maatregel dan de onlangs tot stand gekomen regeling voor nieuwe hypotheekbezitters. Die worden verplicht om uiteindelijk de hele hypotheek af te lossen.

Regiodinsdag, 17 juli 2012

Zwaarlijvige te vaak naar de chirurg in plaats van psycholoog

Te snel krijgen mensen met obesitas het advies om een maagverkleining te ondergaan, vindt de Obesitas Vereniging. Een goed voor- en natraject ontbreekt vaak, zo horen zij van hun leden.

Regiodinsdag, 17 juli 2012

Littenseradiel verder met SWF en Leeuwarden

Wommels | Littenseradiel zet de fusiebesprekingen met Leeuwarden en Súdwest-Fryslân voort. De gemeenteraad besloot gisteravond unaniem dat aansluiting bij Noordwest-Fryslân geen optie is. Wel mogen de dorpen komend najaar nog aangeven bij welke buurgemeente zij zich het meest thuisvoelen.

Regiodinsdag, 17 juli 2012

Ambulancetijden nader onderzocht

Leeuwarden | De Friese VVD-Statenfractie wil meer duidelijkheid over de aanrijtijden van ambulances. Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat bij ruim 10 procent van de spoedgevallen in een niet-stedelijk gebied de ambulance te laat aankomt. Wettelijk gezien wordt geaccepteerd dat 5 procent van de ambulances bij een spoedgeval niet binnen vijftien minuten ter plekke kan zijn. In Fryslân ligt dit aantal veel hoger. Met name in Littenseradiel, het Bildt en Ferwerderadiel komt de ambulance veel vaker te laat (respectievelijk in 40,2, 31,7 en 29,1 procent van de spoedgevallen).

Geloof & Kerkdinsdag, 17 juli 2012

Verontwaardiging over God-reclame

Amsterdam | Bij de Reclame Code Commissie (RCC) zijn klachten binnengekomen over een tv-reclame van de Nederlandse Energie Maatschappij (NEM). Dat heeft de commissie gisteren bekendgemaakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 juli 2012

Drukte in soorten

Carla is 42 jaar en enorm dik. Ze heeft daar zelf veel last van en het maakt haar verdrietig. Een belangrijke oorzaak is dat ze medicijnen moet nemen tegen haar psychose. Als ze daar mee stopt wordt ze heel druk en gejaagd en angstig. Dan nemen de stemmen in haar hoofd toe die schreeuwen en vloeken. Ik zat achter mijn computer te werken toen ze mijn kantoor binnenkwam. ’‘Wat stinkt het hier‘, zei ze.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 juli 2012

Met goedkope genade heb je nul impact

Achthonderd protestantse en pinksterchristenen uit alle delen van Latijns-Amerika troffen elkaar de afgelopen week voor theologische bezinning in Costa Rica. Wout van Laar blikt terug op de bijeenkomst.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Fierljeppers kunnen Foppe niet blij maken

Jaarsveld | Het had zo mooi kunnen zijn: een Fries sporticoon die de prijs uitreikt aan een Friese winnaar. Het liep zaterdag bij de jaarlijkse tweekamp Fryslân - Holland anders. Want niet de fierljeppers van het Frysk Ljeppersboun, maar die van de Polsstokbond Holland wonnen. En dus moest eregast Foppe de Haan de hoofdprijs aan de Hollanders uitreiken.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Berltsum gooit tijdig roer om en wint bondspartij

Grou | Hoe bizar kan het zijn: de bondswedstrijd voor dames winnen ondanks een fikse migraineaanval en een verzwikking van de enkel. Harmke Siegersma gaf na een migraineaanval even niet thuis, maar aan het eind van de rit zegevierde zij zaterdag in Grou namens de afdeling Berltsum met Leonie van der Graaf en Ilse Tuinenga.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Trio Van der Bos bereikt mijlpaal: 33e zege

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Daniël Iseger zijn definitief opgenomen in de galerij van beste kaatsparturen. Op de Rengersdag wonnen ze voor de 33e maal.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Cambuur gaat met een glimlach op weg naar Epe

Kollum | Met een glimlach op het gezicht verliet trainer Alfons Arts van SC Cambuur zaterdagmiddag het sportpark van Kollum. Deels kwam dat door de grote oefenzege (0-11) op de kersverse tweedeklasser. Maar meer nog dan dat, kwam het door het besef dat zijn selectie nagenoeg compleet is. ,,En dat betekent dat het lekker werken is tijdens het trainingskamp in Epe”, keek de coach vooruit naar de komende dagen.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Heerenveen sluit trainingskamp af met een gelijkspel

Hoorn (Terschelling) | Sc Heerenveen heeft zaterdagavond het vierdaagse trainingskamp op Terschelling afgesloten met een gelijkspel tegen eerstedivisionist Eindhoven. Op het veld van AVV in Hoorn bleef de formatie van trainer Marco van Basten steken op 1-1. Een kleine vier jaar geleden kreeg Heerenveen in de voorbereiding nog een stevig pak slaag (4-0) in de lichtstad tegen het kleine broertje van PSV.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Olympische Spelen. Of je staat er middenin of je geniet voor de tv

Over minder dan twee weken beginnen de Olympische Spelen van London. Ook zo’n zin in?

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Slangenkuil

Men zegt dat de voetbalwereld een slangenkuil is, maar voordat u erbarmen met ons (voetbal)verslaggevers heeft, wil ik u geruststellen: het gaat goed met ons. De meerderheid van het volk dat redelijk tegen een balletje trappen kan is namelijk volstrekt normaal, meldt zich op afgesproken tijdstip voor een interview en geeft gewoon antwoord, ook op een kritische vraag.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Aris haalt haalt met Kherrazi nieuwe kracht

Leeuwarden | De Leeuwarder basketbalclub Aris heeft met Hicham Kherrazi opnieuw een nieuwe speler voor dit seizoen aangetrokken. De 24-jarige Kherrazi is afkomstig uit de jeugdopleiding van Amsterdam en kwam afgelopen seizoen nog uit in de Marokkaanse competitie. De 1,95 meterlange forward, wiens broer Mohamed uitkomt voor Leiden, maakte naam vanwege zijn verdedigende kwaliteiten en zijn geweldige werklust. Het is de zesde speler voor het team van Eric Braal.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Narsingh tekent voor vijf seizoenen bij topclub PSV

Eindhoven | Luciano Narsingh heeft gisteren zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij PSV. De club uit Eindhoven nam de 21-jarige aanvaller voor ruim vier miljoen euro over van sc Heerenveen, waar hij nog een jaar onder contract stond. Narsingh is na Mark van Bommel, Mathias ‘Zanka’ Jörgensen, Boy Waterman en Ruud Swinkels de vijfde aanwinst van PSV.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Wedstrijd Burgum afgelast en geschrapt

Burgum | De eersteklasfierljepwedstrijd in Burgum is gisteravond afgelast in verband met hevige regenval. De wedstrijd was al een inhaalwedstrijd, want ook afgelopen woensdag kon de ljepperij niet doorgaan. Het treffen in Burgum zal niet opnieuw worden ingepland, omdat de fierljepkalender geen ruimte biedt. Zaterdag is er een herkansing voor Burgum, omdat dan het Keningsljeppen op de rol staat. Morgen is in Winsum de eerstvolgende reguliere wedstrijd.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Zonderland ziet vijf kanshebbers voor goud op rek

Heerenveen | Epke Zonderland ziet zichzelf als een van de vijf turners die tijdens de Olympische Spelen in Londen in aanmerking komen voor de gouden medaille op rek. De Lemster zei dat gisteren tijdens een persbijeenkomst waarop hij samen met Céline van Gerner, de andere olympiaganger van Turncentrum Sportstad Heerenveen, vooruit keek op Londen 2012.

Sportdinsdag, 17 juli 2012

Slagter naar Profronde van Surhuisterveen

Surhuisterveen | Rabobankrenner Tom-Jelte Slagter is de eerste die een contract heeft getekend voor de Profronde van Surhuisterveen. Dat meldt het plaatselijke Wielercomité. Slagter, een 23-jarige Groninger, reed afgelopen week de Ronde van Polen. Ook kwam hij voor de Raboploeg dit en vorig jaar uit in de Ronde van Italië. De jaarlijkse Profronde van Surhuisterveen is op dinsdag 31 juli en de komende dagen wordt naar verwachting meer duidelijk over het deelnemersveld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties