Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 17 juli 2013.

Cultuurwoensdag, 17 juli 2013

Europees talent op Freeze Festival

Leeuwarden | Protection Patrol Pinkerton uit België, Homework uit Schotland en Say Yes Dog uit Luxemburg staan dit jaar op het Freeze Festival in het kader van Excite. Dat heeft een woordvoerster van Stichting Friesland Pop gisteren gemeld. Excite is een Europees uitwisselingsprogramma dat sinds 2009 Europees talent bevordert op festivals en podia.

Cultuurwoensdag, 17 juli 2013

Single over 400 jaar Waterpoort Sneek

Sneek | Het LUS-Koar uit Sneek brengt maandag een cd-single uit over de Waterpoort die dit jaar vierhonderd jaar bestaat. Dat heeft een woordvoerder van LUS (Lui út Sneek) gisteren gemeld.

Economiewoensdag, 17 juli 2013

Akkerbouwers moeten alert zijn op ziekteuitbraken

Boeren in Fryslân die aardappelen, granen, bieten en andere gewassen telen moeten scherp zijn op bacterie- en virusziekten. De meeste gewassen staan er goed bij.

Hoofdartikelwoensdag, 17 juli 2013

Ongezonde prikkels in de ziekenhuiszorg

Specialisten van het LangeLand-ziekenhuis in Zoetermeer willen investeren in hun ziekenhuis om dat te redden van de financiële ondergang. De meeste van de zeventig specialisten die investeren, maken deel uit van een maatschap. De specialisten hebben ieder ruim 20.000 euro klaar liggen voor hun investering. Het geld kan worden gebruikt als de mededingingsautoriteit toestemming heeft gegeven voor uitvoering van het financiële reddingsplan. De ouderzorgorganisatie Vierstroom heeft zes miljoen euro gereserveerd voor investering in het ziekenhuis.

Regiowoensdag, 17 juli 2013

Opsterland vindt gratis trouwen te duur

Beetsterzwaag | Het gratis trouwen in Opsterland wordt aan banden gelegd. De gemeente gaat de regeling waarbij bruidsparen op maandag- en dinsdagochtend kosteloos kunnen huwen fors versoberen.

Regiowoensdag, 17 juli 2013

De schoonheid van een Fries paard pakt je in je hart

De populariteit van het Friese paard blijft in het buitenland stijgen. Deze week volgen zo’n vijftig buitenlanders van veertien nationaliteiten in Fryslân een cursus over het beoordelen en beleren van het paard. Allemaal gepakt door de schoonheid en het karakter van het dier.

Regiowoensdag, 17 juli 2013

Juli tot nu toe extreem droog

Wommels | Juli is hard op weg om het droogterecord te breken. Tot nu toe is in Leeuwarden amper zes millimeter regen gevallen. Op Terschelling viel deze maand slechts 3 mm en in Appelscha werd zelfs maar 1 mm afgetapt. De droogste maand sinds 1901 is juli 1983 met gemiddeld over Fryslân 13 mm. De komende weken wordt amper regen verwacht.

Regiowoensdag, 17 juli 2013

Onzinnige vragen kosten gemeenten veel geld

Burgum | Steeds meer gemeenten kampen met gelukszoekers die onzinnige vragen stellen in de hoop dat die vragen niet op tijd worden beantwoord. In zo’n geval is de gemeente namelijk verplicht de vragensteller een boete te betalen, die kan oplopen tot 1300 euro. Tytsjerksteradiel gaat nu, om dit tegen te gaan, vragen alleen nog behandelen als ze per brief worden gesteld.

Sportwoensdag, 17 juli 2013

Heerenveen klopt OH Leuven met 2-1

Magnus Wolff Eikrem maakte gisteravond in De Knipe zijn debuut voor sc Heerenveen. Tegen de Belgische eersteklasser OH Leuven kwam de Noor in de tweede helft in actie. Heerenveen won het duel met 2-1.

Sportwoensdag, 17 juli 2013

Eikrem van ene grote naam naar de andere

Heerenveen | Sir Alex Ferguson. Ole Gunnar Solskjaer. Marco van Basten. De door Heerenveen vastgelegde Magnus Wolff Eikrem (22) kan nu al een imposant rijtje trainers overleggen. Gelukkig maar, zo stelt de Noorse middenvelder. ,,Want ik wil leren, beter worden. Dat wilde ik al in de jeugd van Manchester United, dat wilde ik bij Molde FK de afgelopen twee seizoenen en dat wil ik nu ook bij sc Heerenveen.”

Sportwoensdag, 17 juli 2013

Soet tijdens EJOF zesde op tijdrit

Utrecht | Wielrenster Aafke Soet uit Heerenveen is tijdens de tweede dag van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Utrecht zesde geworden op het onderdeel tijdrit. Soet noteerde een tijd van 13 minuten en 45,70 seconden over  het 9,7 kilometer lange parkoers en was daarmee de beste Nederlandse.

Sportwoensdag, 17 juli 2013

Tannane bij Heracles herenigd met De Jonge

Almelo | Oussama Tannane speelt volgend seizoen in dienst van Heracles Almelo.

Sportwoensdag, 17 juli 2013

Cambuur legt Deen Feldballe vast

Leeuwarden | SC Cambuur heeft gisteren de 23-jarige Deense jeugdinternational Oliver Feldballe voor twee seizoenen vastgelegd.

Sportwoensdag, 17 juli 2013

Na voorzitter Veenstra stapt nu ook rvc Heerenveen op

Heerenveen | Na het recente vertrek van Robert Veenstra als directievoorzitter van sc Heerenveen heeft nu ook de voltallige raad van commissarissen (Wino de Jong, Gerard Brinkman, Chris Mulder en Sybren van der Goot) besloten op te stappen. Het kwartet wil ,,toekomstgerichte oplossingen” binnen de club niet in de weg staan, zo schrijft de opgestapte rvc in een persbericht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties