Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 17 augustus 2011.

Cultuurwoensdag, 17 augustus 2011

Byzantijns Mannenkoor naar Praag

Drachten - Het Byzantijns Mannenkoor Friesland uit Drachten gaat volgend jaar juni deelnemen aan het internationale korenfestival in Praag. Dat heeft het bestuur gisteren gemeld.

Economiewoensdag, 17 augustus 2011

Late betalers vertragen herstel van de sector

Zoetermeer - Het herstel in de transportsector wordt gehinderd door opdrachtgevers die laat betalen. Dat stelde Transport en Logistiek Nederland (TLN) gisteren op basis van onderzoek onder de achterban. Ook krijgen de transporteurs moeilijker geld van de bank, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Meer dan driekwart van de transporteurs zegt te maken te hebben met opdrachtgevers die te laat betalen. Gemiddeld genomen wordt de standaardbetalingstermijn van dertig dagen met vijftien dagen overschreden. ,,Twee maanden overschrijding is geen uitzondering.”

Economiewoensdag, 17 augustus 2011

Drankjes weer duurder in Nederlandse steden

Warmond - Consumenten zijn deze zomer duurder uit, als zij een drankje bestellen op het terras. Ten opzichte van vorig jaar stegen de prijzen op de terrassen van de 21 grootste steden met 3,6 procent, berekende horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Amsterdam is voor het achtste jaar op rij de duurste terrasstad, gevolgd door Den Bosch, waar de prijsstijging met 7,4 procent het hoogst was. Net als vorig jaar zijn mensen in Nijmegen het goedkoopst uit. De prijs van een rondje van twee fluitjes, twee rosé, twee fris en twee koffie lopen uiteen van 18,20 euro tot 21,15 euro.

Hoofdartikelwoensdag, 17 augustus 2011

Belangrijke nadagen van het reces

In de nadagen van het reces van het parlement gebeuren plotseling heel belangrijke dingen. Niet gedoeld wordt op het prijsschieten op premier Rutte wegens ‘onhandigheden’, maar op de Frans-Duitse plannen voor een soort EU-regering. Het zat er al aan te komen, maar sinds gisteren weten we wat de as Berlijn-Parijs voor heeft met de eurozone. De redenering is simpel: de huidige financiële problemen worden veroorzaakt door falend financieel-economisch beleid door een aantal landen in de eurozone. De markten verliezen vertrouwen in de euro; de beurzen kelderen, de economie stokt én er liggen verkiezingen in het verschiet. De oplossing is maatregelen te bedenken die de markt het vertrouwen geven dat overschrijdingen van de staatsschulden worden voorkomen dan wel aangepakt en dat economieën worden gestimuleerd. Zo’n aanpak vergt boven-nationale aanpak en sancties. Ziedaar de noodzaak van de ER-regering.

Regiowoensdag, 17 augustus 2011

Kampeerseizoen in Fryslân: van dik tevreden tot een rampjaar

Het kampeerseizoen zit er bijna op. Terwijl de ene Friese campinghouder terugkijkt op een geslaagd jaar, klaagt de ander steen en been. Sommigen spreken zelfs van het slechtste jaar ooit.

Regiowoensdag, 17 augustus 2011

Weerverloop was precies goed voor het fruit

Twijzel - Het is een goed jaar voor de Nederlandse fruittelers. De productie gaat, ondanks het grillige weer, goed en de prijzen zijn stabiel en op niveau.

Regiowoensdag, 17 augustus 2011

Brundel met gehavend skûtsje tweede

Heeg - Niet de winst van Henk Regts van de Ut en Thús uit Nij Beets was gisteren in Heeg het bijzonderste van de derde IFKS-wedstrijddag, maar de tweede plek van Tony Brundel van de Lytse Lies uit Gaastmeer. Met zijn zwaar beschadigde en provisorisch opgelapte skûtsje zeilde hij zich verrassend in de prijzen.

Regiowoensdag, 17 augustus 2011

Het sociale aspect moet eraf; er moet serieus worden getraind

Gezond leven is in. Het Friesch Dagblad belicht deze zomer de rages en de blijvertjes. Vandaag de personal trainer.

Regiowoensdag, 17 augustus 2011

Niet iedereen keert terug naar de Antillenflat

Toen op 23 mei een galerij van de Antillenflat instortte, stonden de bewoners in het middelpunt van de aandacht. Het mediacircus is voorbij, maar de huurders en woningeigenaren kampen nog dagelijks met de gevolgen.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 augustus 2011

600.000 in Madrid bij start katholieke jongerendagen

Madrid - Met een invasie van honderdduizenden jongeren zijn gisteren de Wereldjongerendagen in Madrid begonnen. Tijdens de openingsmis op de Plaza de la Cibeles heette de aartsbisschop van Madrid, kardinaal Antonio Rouco Varela, de aanwezige deelnemers aan het geloofsfestijn welkom in de Spaanse hoofdstad.

Sportwoensdag, 17 augustus 2011

Helmholt toont veerkracht na verlies van titel

It Heidenskip Minder dan 72 uur na de nederlaag op de Friese kampioenschappen toonde Bart Helmholt gisteren veerkracht. De fierljepper uit Burgum greep de dagtitel bij de topklassers in It Heidenskip, waar voor de fierljeppers de ‘revanchewedstrijd’ van het FK op het programma stond. En Helmholt was niet de enige die zich voor het verlies van zijn Friese titel revancheerde; dat deed ook Anna Jet Leyenaar op imponerende wijze bij de dames.

Sportwoensdag, 17 augustus 2011

Beerens kan nu weer aan voetbal gaan denken

Leeuwarden - De transfer van Roy Beerens naar AZ hing de hele voorbereiding al in de lucht. Maandagavond laat werden de laatste plooien glad gestreken en ruim voor het sluiten van de transfer window werd de deal beklonken. De aanvaller trainde gistermiddag al mee bij de Alkmaarse club van trainer Gertjan Verbeek. De 23-jarige Beerens kan na een jaar van kwakkelen weer aan voetbal gaan denken.

Sportwoensdag, 17 augustus 2011

Van der Meulen in 2012 terug op de kaatsvelden

Leeuwarden - Johan van der Meulen keert volgend jaar terug op de kaatsvelden. De 27-jarige Damwâldster verruilde dit seizoen de Friese variant voor het Jeu de Pelote in België bij Eendracht Ninove. Hij gaat in 2012 kaatsen met Karel Nijman en Folkert van der Wei. Pieter van Althuis en Hans Wassenaar hebben voor volgend seizoen met Michel van der Veen een nieuwe maat gevonden. Het partuur van Jan Dirk de Groot gaat nog een jaar door in een ongewijzigde samenstelling.

Sportwoensdag, 17 augustus 2011

Afscheid van Korbach in stadion van Cambuur

Leeuwarden - Er zal morgenavond in het Cambuurstadion van zeven tot negen uur een afscheidsceremonie worden gehouden voor Fritz Korbach, die zondag op 66-jarige leeftijd overleed. De oud-trainer ligt opgebaard in de zakenclub waar suppporters en andere belangstellenden afscheid kunnen nemen van hem. Er zullen geen toespraken zijn. Volgens directeur Gerald van den Belt worden er mensen uit het hele land verwacht. Korbach wordt vrijdag in besloten kring gecremeerd.

Sportwoensdag, 17 augustus 2011

Tsjech Kopic keert terug op het trainingsveld

Heerenveen - De Tsjechische verdediger Milan Kopic heeft gisteren zijn eerste looptraining afgewerkt. Na de succesvol verlopen knieoperatie in Praag revalideerde hij een aantal weken in zijn geboorteland. Twee weken geleden keerde Kopic terug in Heerenveen en begon hij met de revalidatie. Gisteren was hij voor het eerst terug op het veld. ,,Het voelt goed. Ik heb ook heel licht met de bal getraind en hoop snel bij de groep aan te sluiten. Maar ik weet niet hoe lang het nog gaat duren.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties