Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 september 2005.

Regiozaterdag, 17 september 2005

Korfballers Dokkum blijven krap behuisd

Dokkum – Korfbalvereniging De Granaet is ontevreden dat ze in ieder geval tot 2007 op haar huidige terrein op het Harddraverspark in Dokkum moet blijven. Met de gemeente Dongeradeel is afgesproken dat die verhuizing in 2007 mogelijk wordt. De Granaet klaagt nu bij de raadsfracties dat ze de gang van zaken te traag vindt verlopen.

Regiozaterdag, 17 september 2005

Tegenvallers in Franeker Zuid

Franeker – De aanleg van woonwijk Franeker Zuid gaat de gemeente Franekeradeel meer geld kosten dan tot nu toe werd aangenomen. De noodzakelijke bouw van bruggen over de Tzummervaart en de herinrichting van de Wilhelminabuurt kunnen namelijk niet betaald worden uit de opbrengst van grond in het nieuwe woongebied. Dat blijkt uit een brief die het college van B en W deze week aan de gemeenteraad heeft gestuurd. De raadsleden gingen deze week stilzwijgend akkoord met de kostenoverschrijding.

Regiozaterdag, 17 september 2005

Afluisterpost in Burum dit jaar nog in gebruik genomen

Burum - De militaire afluisterpost in Burum wordt eind dit jaar al in gebruik genomen. Dat schrijft minister Kamp van Defensie aan de Tweede Kamer.

Regiozaterdag, 17 september 2005

Geen kans op ‘oudewijvenzomer’

Wommels - Het KNMI verwacht na de indian summer geen ‘oudewijvenzomer’ dit jaar. Dat houdt in dat Nederlanders tussen 17 en 25 september, niet op mooi nazomerweer hoeven te rekenen. ,,Het wordt ook niet heel slecht’’, zei een woordvoerder van het instituut gisteren. ,,Wat wisselvallig.’’

Regiozaterdag, 17 september 2005

Coffeeshop Wolvega te dicht bij basisschool

Wolvega – De coffeeshop aan de Heerenveenseweg in Wolvega staat te dicht bij christelijke basisschool De Adelaar. Toch mag de shop open blijven. Zodra de coffeeshop van eigenaar of bedrijfsvorm verandert, moet het verhuizen.

Sportzaterdag, 17 september 2005

Cambuur mist penalty en de kans op winst

Leeuwarden - Nog steeds snakt Cambuur Leeuwarden naar de eerste zege. Daartoe kreeg de club gisteren ruimschoots de mogelijkheid tegen Helmond Sport. Maar als Ronny Venema de koelbloedigheid mist vanaf elf meter raak te schieten, dan zakt de moed je in de schoenen. Lichtpuntje is dat de ploeg een opmerkelijke hoeveelheid inzet en duelkracht toonde.

Sportzaterdag, 17 september 2005

Bosvelt nog niet klaar om de kar te trekken

Paul Bosvelt keert morgenmiddag voor het eerst sinds zijn vertrek bij Feyenoord, twee jaar geleden, terug in De Kuip als speler van SC Heerenveen. Een speciale wedstrijd voor de 35-jarige middenvelder die zijn draai nog niet heeft gevonden bij zijn nieuwe club.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties