Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van maandag, 17 september 2007.

Cultuurmaandag, 17 september 2007

Lastig kiezen tijdens dertigste Tsjoch-editie

Bij de dertigste editie van folkfestival Tsjoch afgelopen weekend in de Lawei in Drachten, werd grootser uitgepakt dan voorgaande jaren. Dankzij het nieuwe theatercafé was er een extra speelruimte en doordat in de kleedkamers kinderen konden kennismaken met muziekinstrumenten, was ook dat een plek om met muziek bezig te zijn. In een van de kleedkamers ontstond de knallende rif van Deep Purple’s Smoke on the Water; een stimulerende activiteit.

Cultuurmaandag, 17 september 2007

Cultureel seizoen begint met een rij voor Herman Finkers

Wie over de Nieuwestad in Leeuwarden fietst moet uitkijken. Twee brandweermannen spuiten de voorbijgangers nat met een brandweerslang annex waterpistool. Het zijn acteurs van Tryater die het winkelende publiek willen laten merken dat er theater in de stad is.

Dossiermaandag, 17 september 2007

Nederlandse coaches zijn topcoaches


Hoofdartikelmaandag, 17 september 2007

De VVD, haar ereleden...

Wat doet ‘roestvrijstalen Rita’ vandaag? Het antwoord op die vraag houdt de VVD tot in alle vezels bezig. Haar antwoord kan immers effecten hebben die de partij van de liberalen nog verder in de problemen brengt. De spanning die door de gebroken gelederen gonst is het bewijs van de zoveelste gijzeling waarin Verdonk de VVD heeft genomen.

Regiomaandag, 17 september 2007

Millenniumdoelen in IJlst bekrachtigd

IJlst - Op het mondiale festival Drylts oer de grins in de Ruterpolder bij IJlst hebben verschillende Friese prominenten het Akkoord van Fryslân getekend. Daarmee verklaarden zij zich solidair met de millenniumdoelen die de Verenigde Naties in het jaar 2000 hebben vastgesteld. Als eerste bekende Fries zette voetbaltrainer Foppe de Haan zijn handtekening onder het akkoord.

Regiomaandag, 17 september 2007

Scholier mishandeld om internetspelletje

Leeuwarden - Een dertienjarige scholier uit Leeuwarden is door twee plaatsgenootjes van veertien en vijftien jaar bedreigd en mishandeld vanwege het internetspel Runescape. De scholier had een geldbedrag in het spel opgebouwd, waarvan de beide verdachten een deel eisten. Dat heeft de politie vanochtend bekendgemaakt.

Regiomaandag, 17 september 2007

Woudsend krijgt lucht met aquaduct

Woudsend - Het was tot het laatste moment spannend, maar dankzij de Raad van State kon het Ie-akwadukt bij Woudsend zaterdag toch feestelijk geopend worden. Het viel samen met de open dag van het Friese Meren Project, waar het aquaduct deel van uitmaakt. Het cruciale onderdeel van de nieuwe rondweg rond Woudsend was al enige tijd klaar, maar vanwege een conflict tussen Stukton en de provincie over de meerkosten, moest de oplevering worden uitgesteld. Wie de 800.000 euro extra gaat betalen, moet nog uitgevochten worden. Het rechtscollege bepaalde dat in afwachting van die uitspraak het aquaduct wel alvast opengesteld mocht worden.

Regiomaandag, 17 september 2007

Trein Arriva valt stil in ochtendspits

Veenwouden - Duizenden forenzen tussen Leeuwarden en Groningen - en omgekeerd - zijn vanochtend uren te laat op hun werk gekomen door een sein- en wisselstoring tussen Veenwouden en Zuidhorn. De passagiers moesten omreizen via Meppel, want er werden geen bussen ingezet.

Sportmaandag, 17 september 2007

Barel neemt op routine alvast voorschot

Ameland - Vijftig wordt hij eind dit jaar. En of Rob Barel volgend jaar op Ameland ook nog mee kan doen voor een podiumplaats in het Europees kampioenschap offroad triatlon, is dus nog maar de vraag. Daarom nam de atleet uit Overberg zaterdag alvast een voorschot. Hij won na twee kilometer zwemmen, 40 kilometer mountainbiken en 15 kilometer hardlopen de zesde Tri-Ambla. ,,Op ervaring en techniek’’, maakt de atleet na afloop duidelijk.

Sportmaandag, 17 september 2007

Frisian Ascot Day zit vol sfeer en emotie


Sportmaandag, 17 september 2007

Aris denkt de goede balans gevonden te hebben

Leeuwarden - Eredivisiebasketbal lijkt meer en meer een blijvertje te worden in Leeuwarden. Aris is er voor dit seizoen in geslaagd om zonder hoofdsponsor toch de begroting rond te krijgen. De club heeft qua organisatie een flinke stap gemaakt en hoopt dat er ook op het veld dit seizoen beter gepresteerd gaat worden. ,,We willen constanter presteren'', geeft Aris-coach André Roorda aan.

Sportmaandag, 17 september 2007

‘Droomafscheid’ Scharringa

Leeuwarden - Stoppen na een hoogtijdag. Het is slechts weinig sportmensen gegund. Pieter Scharringa (30), een van de markantste kaatsers van de afgelopen jaren, deed het gisteren. In het gezelschap van Rutmer van der Meer en Marten Feenstra won de voorinse uit Dronrijp de 92ste editie van de Oldehovepartij.

Sportmaandag, 17 september 2007

Rivalen met groot verschil in beleving

Garyp – Voor VenV’68 uit Garyp is VV Suameer altijd de meerdere geweest, want de grote buurman bestond langer, was een grotere vereniging en presteerde beter. Dat zat ze bij VenV’68 niet echt lekker en na een succesvolle aftocht uit de kelder van het amateurvoetbal voelen ze zich op dit moment sportief gezien minimaal gelijkwaardig. Op het veld was toch Suameer zaterdag de baas, al hadden de Garipers op basis van de tweede helft een punt verdiend. Maar bij de gasten zat een engeltje op de lat.

Sportmaandag, 17 september 2007

Veerkracht brengt WPB zege

Hallum - Doorgaans gaan de ‘koppies’ bij Waterpoort Boys snel hangen als het tegenzit. Het enige dat ze dan nog produceren is gescheld op elkaar, de scheidsrechter en de toeschouwers. Maar tegen Wykels Hallum was dat anders. Tot tweemaal toe kwam de ploeg uit Sneek een achterstand te boven, om de wedstrijd vervolgens overtuigend te winnen.

Sportmaandag, 17 september 2007

ONB wint streekderby vol frustratie

Drachten - Derby’s heten spectaculair te zijn. Maar vaak blijken dat soort wedstrijden in de praktijk minder enerverend dan het affiche vooraf. In Drachten was het gistermiddag anders. Want bij de burenstrijd in de derde klasse A tussen ONB en Harkema Opeinde sloeg in de slotminuten de vlam in de pan, met de bezoekende Harekieten in een negatieve hoofdrol. Toen de rook was opgetrokken, waren de drie punten voor thuisclub ONB en stond Harkema Opeinde met negen man én lege handen.

Sportmaandag, 17 september 2007

Bergum ‘steelt’ zege bij LSC

Sneek - Debutant LSC 1890 heeft gisteren op het eigen kunstgrasveld verzuimd de eerstezege in de eerste klasse F bij te schrijven. De Friese derby tegen Bergum leek af te koersen op een gelijkspel, maar in de extra tijd besliste Bertus de Boer anders. Met een zondagsschot bezorgde hij de Burgumers drie gestolen punten. De vreugde was er niet minder om.

Sportmaandag, 17 september 2007

In Harkema heeft niemand het over de titel

Harkema - Wie moet Harkemase Boys dit jaar van de titel afhouden? Volgens velen is het antwoord al na drie duels vrij simpel: niemand. In Harkema willen ze daar echter nog niet aan. Toch bleek zaterdag thuis in de derby tegen Drachtster Boys dat er nu al sprake is van een trekje dat bij een kampioensploeg past: niet geweldig spelen en tóch winnen.

Sportmaandag, 17 september 2007

Verbeek heeft het lek boven

Rotterdam - Sc Heerenveen lijkt vijf dagen voor het UEFA Cupduel tegen Helsingborgs IF het lek boven te hebben. De Friezen behaalden zaterdagavond in Rotterdam de eerste seizoenszege. Na een aantal omzettingen van trainer Gertjan Verbeek viel het kwartje wel goed.

Weermaandag, 17 september 2007

Wisselvallig

We houden vandaag en morgen wisselvallig weer met regen, buien en veel bewolking. Het wordt met name morgen een stuk koeler met temperaturen rond 15 graden, bij een harde wind uit het noorden tot noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties