Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 17 september 2008.

Economiewoensdag, 17 september 2008

LTO wil nog meer steun voor de glastuinbouw

Leeuwarden - LTO Nederland vindt dat het kabinet de goede richting kiest in het sociaal-economisch beleid. Door lastenverlichting, stimulering van het ondernemerschap en vernieuwing op bedrijven krijgen boeren en tuinders een steun in de rug. Maar waar het gaat om een aantrekkelijker landelijk gebied, laat het kabinet volgens de boerenorganisatie kansen liggen. ,,De glastuinbouw verdient meer steun om de huidige energiecrisis te overwinnen en om een noodzakelijke slag in verduurzaming te kunnen maken.” Dit zegt LTO Nederland in een reactie op de rijksbegroting en de kabinetsplannen voor volgend jaar.

Hoofdartikelwoensdag, 17 september 2008

Wankelend Wall Street...

Wall Street wankelt. De dreigende ondergang van investeringsmaatschappij Lehman Brothers en de overname van Merrill Lynch hebben de Amerikaanse financiële sector op zijn kop gezet. Van de vijf grote zelfstandige zakenbanken die Wall Street een jaar geleden nog kende, zijn er nu maar twee over: Goldman Sachs en Morgan Stanley.

Regiowoensdag, 17 september 2008

Schier is nog vrij van ‘verdwijnziekte’ bijen

Schiermonnikoog - De voor honingbijen fatale ziekteverwekker nosema ceranae komt op Schiermonnikoog niet voor. Daarmee is het eiland vermoedelijk vrij van de mysterieuze bijenverdwijnziekte - als laatste plek in Nederland, voor zover bekend.

Regiowoensdag, 17 september 2008

Lijnen kalken, netten ophangen én shirtjes wassen

Witmarsum - Dertig jaar lang was hij actief als vrijwilliger voor voetbalvereniging Mulier in Witmarsum. Hij kalkte de lijnen van het veld, hing de doelnetten op, schrobde de kleedkamers en nam de vieze shirtjes mee naar huis. In dat licht is het heel toepasselijk dat Pier Reinsma vrijdag de eerste steen mag leggen van de nieuwbouw van sportcomplex It Fliet, het onderkomen van Mulier.

Regiowoensdag, 17 september 2008

Kabinet lost het tekort aan politie niet op

Leeuwarden - Het kabinet wil in 2011 vijfhonderd extra wijkagenten op straat hebben, maar gaat daarmee voorbij aan de onderbezetting op andere afdelingen bij de politie. Die kritiek levert de grootste politiebond NPB. In Fryslân zijn deze zorgen al eerder uitgesproken.

Regiowoensdag, 17 september 2008

Sneek pakt flink uit met nieuwe watersportshow

Regiowoensdag, 17 september 2008

Uitstel zonnepanelen door run

Leeuwarden - Veel particulieren die eerder dit jaar een aanvraag hebben ingediend voor subsidie omdat ze zonnepanelen op hun huis willen aanbrengen, hebben nog altijd geen bericht of ze dat geld ook echt krijgen. De belangstelling voor de subsidieregeling is namelijk overweldigend.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 september 2008

Sipke Draisma

Het was gewoon wat flauw van de Leeuwarder Courant om op de voorpagina van afgelopen zaterdag te melden dat de nieuwe bisschop De Korte vindt dat het protestantisme geen kerk is. Allereerst omdat in het interview met de bisschop geen citaat te vinden is waarin hij dat zo zegt.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 september 2008

Ichthuskerk Urk verhuist naar Koningshof

Urk - De Christelijke Gereformeerde Kerk Ichthus verhuist naar het gebouw aan de Richel waarin voorheen De Koningshof gevestigd was. De kerk koopt het pand voor bijna 1,1 miljoen euro van de gemeente Urk.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 september 2008

Kerken staan in de rij voor megakoor

Leeuwarden - Voor het derde jaar houdt het megakoor Get Connected dit najaar een concertreeks. Dit jaar in Dokkum, Bolsward en Drachten. De animo voor het ad hoc koor is groot, zowel van kerken als van koorleden.

Geloof & Kerkwoensdag, 17 september 2008

Spiritualiteit begint bij jezelf

Leeuwarden - Veel zaken in de zorg kunnen goed georganiseerd worden, maar de kern - de aandacht voor de mens - kan niet georganiseerd worden. Werken vanuit spiritualiteit vraagt eerbied, ruimte en verwondering, aldus dr. Carlo Leget dinsdag op studiedag in het Medisch Centrum Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties