Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 oktober 2003.

Bijschriftvrijdag, 17 oktober 2003

Toorn

Want een ogenblik duurt zijn toorn, een leven lang zijn welbehagen

Cultuurvrijdag, 17 oktober 2003

Nominatie vormgeving van Het goede leven

LeeuwardenHet goede leven , de landelijke weekkrant van het Friesch Dagblad , is genomineerd voor de Vredeman de Vriesprijs voor vormgeving. Dat heeft de provincie Fryslân donderdag bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 17 oktober 2003

Nieuw leven Blues Brothers

,,Het is een aaneenschakeling van liedjes en wat korte scènes. Meer hoeft het niet te zijn, we zijn op de amusementstoer”, zei Bob Fosko precies een jaar geleden in het Eindhovens Dagblad . Samen met Frans van Deursen, vooral bekend geworden door zijn rol in de tv-komedie In de Vlaamsche Pot , was Fosko donderdagavond te zien en vooral te horen in de Leeuwarder schouwburg De Harmonie. Met The Official Tribute to the Blues Brothers pogen Fosko en Van Deursen het originele verhaal van John Belushi en Dan Akroyd nieuw leven in te blazen.

Dossiervrijdag, 17 oktober 2003

Kar met hooi en jongen erop: vooruit met de geit

Hij kan de lach op zijn gezicht niet verbergen: de jongen op de kar die door fotograaf Sjoerd Andringa van het Friesch Dagblad hier wordt gefotografeerd. Hij heeft een wel zeer ingenieuze kar met houten wielen, die wordt getrokken door een geit. Het is een prachtig plaatje, en deze ‘Dik Trom’ (het is onbekend wie hij is, en waar en wanneer de foto is genomen) geniet er zichtbaar van.

Economievrijdag, 17 oktober 2003

‘It wie in klup mei bourgondyske ynslach’

Bolsward - Bijna negen jaar geleden kwam er een einde aan de afdeling Fryslân van de Aartsdiocesane Boeren- en Tuindersbond (ABTB). De roomse landbouworganisatie op 1 januari 1995 op in een de Friese Land- en Tuinbouworganisatie (FLTO). Boerenbestuurders van toen hebben behoefte elkaar nog een keer te zien. Komende zondag wordt in Bolsward een reünie gehouden.

Hoofdartikelvrijdag, 17 oktober 2003

Het centraal akkoord

Op de jubileumbijeenkomst van het Friesch Dagblad , afgelopen woensdag werd premier Balkenende door de voorzitter gecomplimenteerd met het de vorige dag afgesloten centraal akkoord. Terecht, want het was een belangrijke opsteker voor het kabinet. Echter ook voor de mensen van de andere kant van de onderhandelingstafel: de bonden van werkgevers en werknemers.

Regiovrijdag, 17 oktober 2003

Over de vooroorlogse Westhoek

Oldeberkoop – De collectie boeken in het Stellingwarfs is uitgebreid met een bijzonder exemplaar. Gisteren werd in het gebouw van de Stellingwarver Schrieversronte het boek Schrieveri’je gepresenteerd van Rommert Oosterhoff. Het werk is bijzonder, omdat het een van de weinige schrijfsels in de streektaal is van voor de oorlog. Ook biedt het boek een mooie kijk op het leven van alledag in het voor-oorlogse De Hoeve.

Regiovrijdag, 17 oktober 2003

Nominatie vormgeving van Het goede leven

LeeuwardenHet goede leven , de landelijke weekkrant van het Friesch Dagblad , is genomineerd voor de Vredeman de Vriesprijs voor vormgeving. Dat heeft de provincie Fryslân gisteren bekendgemaakt. De weekeditie van het Friesch Dagblad is een ontwerp van Will van Sambeek & Cie te Amsterdam.

Regiovrijdag, 17 oktober 2003

Gedeputeerde Staten moeten minder wollig zijn

Leeuwarden – Het provinciaal beleid moet duidelijker worden opgeschreven. De CDA-fractie van Provinciale Staten vindt de onlangs gepubliceerde Septembernota van Gedeputeerde Staten ronduit mistig. De christen-democraten zeggen te verzanden ,,in een woud aan onbegrijpelijke en oncontroleerbare zinnen’’.

Geloof & Kerkvrijdag, 17 oktober 2003

Zondag zaligverklaring van Moeder Teresa

Vaticaanstad - Ruim tweeduizend, merendeels Romeinse, armen en daklozen zullen zondag op de eerste rijen zitten tijdens de plechtig-feestelijke zaligverklaring van Moeder Teresa van Calcutta op het Sint Pietersplein in Rome.

Sportvrijdag, 17 oktober 2003

Middenvelder na uitstapje in Heerenveen blij met terugkeer bij PSV

Eindhoven – Toen John de Jong eind september vorig jaar werd verhuurd aan SC Heerenveen ging de middenvelder er al min of meer vanuit dat hij zijn langste tijd bij PSV had gehad. Maar niets is zo onvoorspelbaar als de voetballerij.

Sportvrijdag, 17 oktober 2003

Cambuur beetje thuis op kunstgras Heracles

Leeuwarden – Uit, maar toch thuis. Tenminste, qua ondergrond. Dat zal het gevoel zijn dat menig Cambuur-speler in Almelo tegen Heracles heeft. Naast alle thuisduels van Cambuur is dit de enige uitwedstrijd die de Leeuwarders op kunstgras spelen. Mócht kunstgras beide ploegen normaal een voordeel opleveren, dan vanavond in elk geval niet.

Sportvrijdag, 17 oktober 2003

Concurrentie in barrage in Rabobankprijs afgetroefd

Leeuwarden – Een barrage is soms meer dan een kwestie van tactiek alleen. Er komt ook een portie lef om de hoek kijken. Dat bewees Jur Vrieling uit Holwierde gisteren tijdens de strijd om de Rabobankprijs. Met VDL Montreal ging hij in de finale rit de strijd aan tegen de klok en de hindernissen. Vrieling koos voor de aanval en gaf het springpaard de sporen. Het uiteindelijke resultaat mocht er zijn: een snelle tijd, slechts vier strafpunten, maar vele gelukkige touchés. Vrieling was na die rit allesbehalve zeker van de overwinning. ,,Ik was wel super tevreden, maar je weet dat de concurrentie ook sprongvermogen heeft en foutloos rond kan gaan.’’

Sportvrijdag, 17 oktober 2003

Jur Vrieling kan winst in klasse ZZ als cadeautje zien

Leeuwarden – Voor Jur Vrieling was winst in de klasse ZZ gisteravond in het springconcours voor landelijke ruiters tijdens Indoor Friesland een cadeautje dat de springruiter uit Holwierde met beide handen aannam.

Sportvrijdag, 17 oktober 2003

Mandemaker kampioen van ‘echte liefhebbers’

Leeuwarden – Als voor Arend Mandemaker voor het tweede achtereenvolgende jaar het Friese volkslied klinkt, mag hij zich opnieuw de ‘kampioen van de echte liefhebbers’ noemen. Met Tjallien út ’e Leanen (v. Ulke) en Jantyne út ’e Leanen (v. Reitse) voor de concourswagen, werd Indoor Friesland in Leeuwarden voor de bouwvakker uit Doniaga opnieuw een hoogtepunt van het seizoen.

Sportvrijdag, 17 oktober 2003

Dekhengst Heinse heeft de titel weer terug

Leeuwarden - Heinse heeft zijn titel terug. De negenjarige Leffert-zoon bleef in een zinderende finale de meest constante tijdens de kampioensstrijd dekhengsten Fries ras voor de sjees. Het werd groot feest in Frieschepalen, waar rijder Sybren Minkema zijn stee heeft, want partner Jolanda Schreuder slaagde erin de een jaar jongere Jasper (v.Olof) naar het reserve-lint te rijden. En dat na een bijna-aanvaring met Monte (v.Teunis), die werd gestuurd door Roelof van 't Oever.

Weervrijdag, 17 oktober 2003

Droog en zonnig

Het blijft zowel vandaag als morgen droog en zonnig. Komende avond en nacht houden we vrijwel helder weer, met minimumtemperaturen tussen nul en 4 graden. Op veel plaatsen is vorst aan de grond mogelijk.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties