Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 17 oktober 2014.

Economievrijdag, 17 oktober 2014

Nieuwe quota dreigen voor melkveehouder

Leeuwarden - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw) laat een nieuw stelsel van dierrechten (een maximaal aantal dieren per bedrijf) voor de melkveehouderij ontwikkelen. Dijksma schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Het stelsel treedt in werking wanneer de boeren in Nederland na het vrijlaten van het melkquotum per 1 april 2015 meer mest produceren dan ze volgens de mestwetgeving mogen. Het nationale fosfaatproductieplafond ligt nu op 172,9 miljoen kilo.

Economievrijdag, 17 oktober 2014

Friese visserij moet weer op de kaart

Menaam - Met Fiskpaad, een initiatief van Verroen in samenwerking met de Nederlandse Vissersbond, wil zij die weer op de kaart zetten. ,,Ik was laatst in een restaurant waar Laaksumer bot op de kaart stond. 'Wat is dat?' vroeg ik aan de serveerster. 'Een vis' was het enige dat ze me wist te vertellen. Dat wist ik ook nog wel. Maar onlangs reed ik bij het IJsselmeer langs het plaatsje Laaksum en viel het kwartje: een bot gevangen door een Laaksumer visser."

Hoofdartikelvrijdag, 17 oktober 2014

Minder van de burgers en meer van de staat

Er spoelt een potvis aan op het strand. Dood. Wat te doen? Het antwoord op die vraag is te vinden in een heus protocol van de overheid: hoe te handelen met een dode potvis op het strand? Hoogleraar bestuurskunde Paul Frissen gebruikt het potvis-protocol als voorbeeld om aan te geven hoe de overheid is doorgeschoten in regel- en controledrift in een toespraak voor onderwijsmensen.

Regiovrijdag, 17 oktober 2014

Elk kind heeft recht op sinterklaasfeest

Drachten - ,,Een sinterklaasfeest met cadeautjes zou voor ieder kind mogelijk moeten zijn", vindt Rieke Grijpstra uit Drachten. Een paar weken geleden heeft ze een Facebook-actie op poten gezet met als insteek het organiseren van een groot sinterklaasfeest voor kinderen van wie de ouders het niet zo breed hebben. Daarbij mogen echte cadeaus, snoepgoed en Sinterklaas zelf natuurlijk niet ontbreken. Grijpstra krijgt hulp van haar goede vriendin Saskia van Eijzeren, ook uit Drachten.

Regiovrijdag, 17 oktober 2014

Zorgwebsite is gevoelig voor misbruik

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden stuurt mensen met problemen actief door naar een onveilige website waar vraag en aanbod van hulp bij elkaar komen. Op de site www.wehelpen.nl kan door het plaatsen van een advertentie door iedereen hulp aangeboden of gevraagd worden. Er is echter geen enkele controle op de identiteit van de hulpaanbieders.

Regiovrijdag, 17 oktober 2014

Uren turen naar het werk aan een tunnelbuis

Feanwâlden - Twee bezoekers van de spottersplek bij de werkzaamheden in Feanwâlden zijn de buurmannen Ebele Bijlstra en Tjipke Post uit Damwâld. Beide turen ingespannen naar de plek waar de spooronderdoorgang moet komen.

Regiovrijdag, 17 oktober 2014

Bescheiden 'big chief' levert bijdrage aan vredesproces in Mali

IJlst - Sergeant-majoor Marcel Dijkstra (47) uit IJlst zat van 30 april tot 17 augustus in Mali. Dijkstra is onderofficier in 103 Constructiecompagnie bij de landmacht en bouwde als genist aan het kamp van de Nederlanders. Onveilig heeft hij zich nooit gevoeld in Mali. ,,De VN zorgen voor rust en stabiliteit. Dat wordt gewaardeerd door de lokale bevolking."

Sportvrijdag, 17 oktober 2014

Geen zorgen in Heerenveen over kwijtraken steunpunt topjudo

Heerenveen - Het is onzeker hoe lang CTO Heerenveen (Centrum voor Topsport en Onderwijs) nog de status van steunpunt voor topjudo behoudt. Judobond Nederland (JBN) maakte gisteren bekend dat ze, ondanks protesten van onder anderen coaches en sporters, de plannen voor verdere centralisatie van topjudo zal doorzetten. Als het aan het bondsbestuur ligt blijven van de vier steunpunten - Heerenveen is er een van - na 2016 maximaal twee over. ,,Maar ik maak me geen zorgen. Het gaat om de kwaliteit die je de sporters biedt. Bonden kun je vaak toch niet overtuigen", aldus directeur Willem Veldman van CTO Heerenveen.

Sportvrijdag, 17 oktober 2014

De kortste reis is ook de meest speciale voor chauffeurs van Cambuur en Heerenveen

Elke profvoetbalclub heeft er een: de spelersbus met eigen chauffeur. Evert van Dijk (SC Cambuur) en Jan Wijnsma (sc Heerenveen) zijn echter meer dan alleen chauffeur. Ze zijn óók clubmensen, supporters zelfs. Sinds de promotie van Cambuur heeft het duo er een nieuwe reis bij. Eentje van slechts dertig kilometer, over de A32 richting de grote rivaal. Zondag mag Van Dijk de bus van Cambuur naar het Friese Haagje rijden. Wijnsma zal het later dit seizoen andersom doen met de bus van Heerenveen. ,,Angst in de bus", zegt Van Dijk, ,,dat heb ik nog nooit gehad."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties