Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 oktober 2015.

Economiezaterdag, 17 oktober 2015

Trekkers krijgen vanaf 2017 kenteken

Leeuwarden - Alle tractors moeten vanaf januari 2017 verplicht een kenteken voeren, anders mogen ze niet de openbare weg op. De maximumsnelheid wordt tegelijkertijd verhoogd van 25 kilometer per uur naar veertig kilometer per uur.

Hoofdartikelzaterdag, 17 oktober 2015

Rivieren klappen en bergen jubelen

Voor veel mensen is de Bijbel een gesloten boek. Niet alleen omdat ze het boek niet openslaan en lezen, maar ook omdat veel van de inhoud niet vanzelf spreekt. Het is moeilijk te zien wat er wordt bedoeld. Die geslotenheid is niet van vandaag of gisteren. Denk aan het verhaal in het Bijbelboek Handelingen over Filippus. Hij was door de apostelen aangesteld als diaken. Filippus evangeliseerde ook. Zo komt hij ter sprake in het verhaal van een Ethiopiër, op doorreis. In zijn reiswagen bestudeerde hij de profeest Jesaja. Filippus sprak hem aan met de bekende woorden: begrijpt u wat u leest? De Ethiopiër moest toegeven niet veel te begrijpen van de tekst van Jesaja. Filippus heeft hem uitleg en toelichting gegeven. Toen begreep de Ethiopiër de tekst en kwam hij tot geloof.

Regiozaterdag, 17 oktober 2015

Kees Wevers voorkwam teloorgang wad

Harlingen - Als zestienjarige jongen maakte Kees Wevers zich in 1965 grote zorgen. De plannen voor het inpolderen van de Waddenzee werden steeds serieuzer en de scholier uit het Noord-Hollandse Kortenhoef, een natuurliefhebber, was daar fel tegen. Hij besloot in de zomer een ingezonden brief te sturen naar diverse krantenredacties.

Regiozaterdag, 17 oktober 2015

Vernieuwd vmbo moet leerlingen breder opleiden

Wolvega - De praktijkopleidingen op het vmbo gaan volgend schooljaar op de schop. De leerlingen zijn straks veel minder gebonden aan één studierichting. Op het Linde College in Wolvega verwachten ze er veel van.

Regiozaterdag, 17 oktober 2015

Friezen studeren liever in Groningen

Leeuwarden - Onverwacht veel Friese scholieren volgen een opleiding in Groningen nadat ze hun havo- of vwo-diploma hebben behaald. Dat concludeert het Aansluitingsnetwerk VO-HO Fryslân in het jaarlijkse onderzoek naar de studieresultaten van Friese eerstejaarsstudenten. De organisatie wil volgend jaar meer onderzoek doen naar de studieresultaten van Friezen in Groningen.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 oktober 2015

Radicale navolging en de toekomst van de kerk

Hanneke Goudappel -

Geloof & Kerkzaterdag, 17 oktober 2015

Bidden om de hoek in de Amsterdamse Bijlmer

Hans Verwijs

Sportzaterdag, 17 oktober 2015

Geen budget in Ureterp voor Olympia's Tour 2016

Door Nathan Sprey -

Sportzaterdag, 17 oktober 2015

Cambuur, met Nienhuis op doel, op naar 17 uit 17

Door Gerard Bos -

Sportzaterdag, 17 oktober 2015

Lodeweges: onrust bij Heerenveen moet snel ophouden

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties