Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 januari 2003.

Analysezaterdag, 18 januari 2003

De waan van de peiling

Volgens de peilingen wordt het nog spannend welke partij volgende week de grootste wordt: het CDA of de PvdA. Minder enerverend is het opmaken van de winst- en verliesrekening van de andere politieke partijen, zeggen opiniepeilers. De SP wordt volgens hen groter en de LPF wordt weggevaagd. D66 en Leefbaar Nederland maken een duikeling. De klein-christelijke partijen blijven stabiel. Althans, dat willen de peilingen. Maar hoe betrouwbaar zijn die eigenlijk?

Bijschriftzaterdag, 18 januari 2003

Ontzet

Morgen is het zondag: de dag waarop de gemeente van Jezus Christus samenkomt en de Schriften worden geopend.

Cultuurzaterdag, 18 januari 2003

Nieuwe band van Syb van der Ploeg op tournee

Leeuwarden - De nieuwe, Engelstalige rockband Spanner van Syb van der Ploeg en Nico Outhuijse gaat op tournee. Het eerste concert is op 7 februari tijdens het festival De Explosie in De Harmonie te Leeuwarden.

Economiezaterdag, 18 januari 2003

Verzelfstandiging Meeuwsen Ten Hoopen

Sneek – De kantoren van Meeuwsen Ten Hoopen registeraccountants en belastingadviseurs in Akkrum en Sneek zijn begin deze maand verzelfstandigd.

Economiezaterdag, 18 januari 2003

Onbegrip over EU is deels misplaatst

De landen van de Europese Unie moeten zich in steeds sterkere mate houden aan de instructies van de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank. Voor velen is dat nog steeds onbegrijpelijk.

Hoofdartikelzaterdag, 18 januari 2003

Het Grote Verkiezingsspel…

De dreigende oorlog in Irak is in ons land vooral een onderwerp in de verkiezingsretoriek. Lijsttrekkers worden uitgedaagd om hun standpunt te geven over diverse scenario’s: met en zonder een uitspraak van de Verenigde Naties; over de unanimiteit van die uitspraak; de positie van Nederland ten opzichte van Bush, van Europa; over de aard van de militaire betrokkenheid en dergelijke.

Hoofdartikelzaterdag, 18 januari 2003

Vrees voor ‘Talibanisering’ in Pakistan

Sinds kort zijn er in het westen van Pakistan strenge religieuze wetten van kracht die Afghaanse Taliban tot vreugde zouden stemmen.

Regiozaterdag, 18 januari 2003

Toeristische markt is soms net een reünie

Heerenveen - Zij aan zij schuiven de senioren langs de standjes op de toeristische markt in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Het is het eerste uur van de beurs en meteen al ontzettend druk.

Regiozaterdag, 18 januari 2003

Druk op OM Leeuwarden blijft groeien

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden komt onder steeds grotere druk te staan. Het parket moet steeds meer zaken afhandelen, terwijl er bezuinigd moet worden, te weinig cellen zijn en de reclassering en kinderbescherming hun taken niet meer kunnen uitvoeren. Het is de vraag of het parket de beoogde doelstellingen voor dit jaar kan halen.

Regiozaterdag, 18 januari 2003

Nederlandse jachtbouw in gevaar

Jirnsum – De Nederlandse jachtbouwers dreigen de internationale concurrentieslag op de botenmarkt te verliezen doordat overheidsregels dure investeringen vergen. Hierdoor worden de prijzen omhoog gedreven. Andere Europese overheden zoals Italië en Spanje, steunen de botenindustrie juist door de kopers bijvoorbeeld geen BTW te laten betalen.

Regiozaterdag, 18 januari 2003

Vijf zijn kwijt, maar de otter doet het erg goed

Leeuwarden – Oké, vijf otters zijn spoorloos verdwenen, maar toch is de herintroductie van het dier in de Nederlandse natuur tot nog toe geslaagd. Ze zijn de afgelopen vorstperioden goed doorgekomen.

Regiozaterdag, 18 januari 2003

Geen anti-rampaaltjes voor Feanster winkels

Surhuisterveen – De gemeente Achtkarspelen weigert grote palen neer te zetten voor de gevelpuien van twee winkels in Surhuisterveen.

Regiozaterdag, 18 januari 2003

Senior op wenken bediend op Boot

Jirnsum – Een werkkamer op je schip (eindelijk plek voor de laptop), niet meer dan twee luxe ingerichte slaaphutten (voor het schippersechtpaar en een bevriend koppel) in een boot van vijftig voet, een eenvoudig door twee mensen te manoeuvreren jacht van vijftien meter. De botenmarkt stort zich massaal op het vergrijzende deel van de bevolking. Het is dan ook vooral de 55-plusser die op zijn wenken wordt bediend op de jaarlijkse internationale botenshow Boot Düsseldorf. ‘Boot’ opent vandaag de deuren.

Regiozaterdag, 18 januari 2003

Controleur terug op Arriva-bus

Heerenveen – De controleur keert terug in de bus. Busmaatschappij Arriva heeft controleurs aangesteld in haar stads- en streekbussen in Fryslân, Groningen en Drenthe en een groot deel van Overijssel en Flevoland.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 januari 2003

‘Positieve van SoW is ondergesneeuwd’

Utrecht - In 1998 volgde hij plots ds Richard Vissinga op als synodevoorzitter, nadat deze zich had vergaloppeerd in de afwikkeling van een pedofilie-affaire. In de vijf jaar dat ds Jan Willem Doff de gereformeerde synode leidde, laaiden de emoties vaak hoog op. Dinsdag kiest de synode van Emden zijn opvolger.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 januari 2003

Massaal protest in VS tegen oorlogstaal Bush

Washington - In Washington wordt zaterdag een demonstratie gehouden tegen een aanval op Irak. De demonstratie is een initiatief van religieuze- en vredes organisaties.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 januari 2003

Bonifatius, de Apostel der Duitsers werd martelaar

Legendarische heiligen, evangelieverkondigers, kluizenaars, monniken en nieuwe martelaren: Fryslân heeft vele heiligen. Pastoor Jan Romkes van der Wal uit Bolsward gaat er in een serie artikelen op in. Het gaat om het oude ‘Friesland’: het kustgebied van de Noordzee van de Schelde tot de Wezer. Deel 5.

Sportzaterdag, 18 januari 2003

Betrapte Flyers-speler twee maanden geschorst

Heerenveen – De onlangs op doping betrapte ijshockeyer Jamie Visser van Formido Flyers is door de tuchtcommissie van de Nederlandse IJshockeybond voor drie maanden geschorst.

Sportzaterdag, 18 januari 2003

‘Kop derby’ vanwege alsmaar andere regels

Leeuwarden - ,,It is somtiden in poepetoer. Je moatte goed de kop der by hâlde.’’ Chris Lantinga uit Wergea veegt het zweet van het voorhoofd. Het is warm in de FEC-hal waar het open Friese zaalvoetbalkampioenschap wordt gehouden, de zestiende strijd om de Midwintercup.

Sportzaterdag, 18 januari 2003

B-elftal Heerenveen wint oefenwedstrijd

Belek (Tur) – SC Heerenveen heeft vrijdag haar eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek gewonnen. Eerste divisionist VVV beet met 3-2 in het stof. Doelpuntenmakers voor Heerenveen waren Georgios Samaras en Santi Kolk.

Sportzaterdag, 18 januari 2003

Lootsma gediskwalificeerd op EK shorttrack

Sint Petersburg - Mariëtte Lootsma uit Menaldum is vrijdag op de openingsdag van de Europese kampioenschappen shorttrack op de 1500 meter in de halve finales gediskwalificeerd.

Sportzaterdag, 18 januari 2003

Reduzum wint FK dammen basisschoolteams

Ureterp – De Trye Doarpen Skoalle uit Reduzum is winnaar geworden van het Rabobank Fries kampioenschap dammen voor Basisschoolviertallen. Het viertal Joy de Jong, Johannes van der Veen, Paulus Zeinstra en Werner Vermeulen behaalde zeven punten uit vijf duels.

Weerzaterdag, 18 januari 2003

Morgen regen

Vanmiddag blijft het overwegend droog en met af en toe zon wordt het ca 6 graden. Er waait een matige tot (vrij) krachtige wind uit zuidwestelijke richting. Morgen neemt de kans op regen sterk toe en ook de dagen na het weekend blijft het uiterst wisselvallig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties