Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 januari 2005.

Cultuurdinsdag, 18 januari 2005

Alle gedichten dichterstelefoon op internet te horen

Leeuwarden - Alle tweeduizend gedichten van ‘Operaesje Fers’ komen op Nationale Gedichtendag op 27 januari op de website van Tresoar te staan. Bezoekers van de website kunnen dan de originele opnamen nog een keer beluisteren.

Cultuurdinsdag, 18 januari 2005

Leeuwarder linedancer weer in de prijzen

Leeuwarden - De Leeuwarder linedancer Johan Kieftenburg is bij de wereldkampioenschappen Line Dance in het Amerikaanse Nashville voor de vierde maal wereldkampioen choreografie geworden. Verder werd hij tweede bij de onderdelen Classic en Showcase.

Cultuurdinsdag, 18 januari 2005

Geke van der Sloot: 'Geef me

Dit jaar viert Geke’s Tiental uit Urk z’n zilveren jubileum. Geke van der Sloot die aan de wieg van deze zangschool stond, kon 25 jaar geleden niet bevroeden dat een bruiloft haar leven zou veranderen.

Hoofdartikeldinsdag, 18 januari 2005

De VVD…

Nog voordat Ayaan Hirsi Ali terugkeert in de Tweede Kamer, rammelt het VVD-standpunt over haar en de islam al. VVD-voorman Van Aartsen heeft proberen uit te leggen dat de partij van de liberalen helemaal geen anti-islampartij is, maar juist alle tolerantie heeft jegens godsdienst die de liberale traditie siert. En hij zal met Ayaan Hirsi Ali die boodschap uitdragen de komende tijd. Essentieel is dat onderscheid wordt gemaakt tussen de ‘binnenkant’ en de ‘buitenkant’ van de islam, zo probeerde Van Aartsen uit te leggen. De binnenkant is het privé-domein van iedere burger en daar wil de VVD af blijven. De buitenkant is het zichtbare en als daar gekke dingen gebeuren, bijvoorbeeld extremisme, dan wil de VVD hard optreden.

Regiodinsdag, 18 januari 2005

1M Krijgt aardrijkskunde in het Engels

Bolsward - ,,Jongens, het is niet helemaal stil in de klas.’’ Als aardrijkskundedocent Jan van de Feen klas 1M van het Marne College in Bolsward tot de orde roept, merkt de gast niets bijzonders: een gewone klas met gewone kinderen die gewoon niet allemaal even goed opletten in de les.

Regiodinsdag, 18 januari 2005

‘Als je gezond bent, ben je een rijk mens’

Leeuwarden - ,,Ik heb geen heldendaad verricht hoor’’, zegt Yttje Glass-Boermans uit Leeuwarden droog. Het feit dat ze vandaag haar honderdste verjaardag viert, vindt zij geen bijzondere prestatie en de media-aandacht rond dat eeuwfeest ,,hoeft niet zo’’. ,,Je moet maar afwachten hoe het verder gaat. Ik kan hier voor de deur vallen en mijn heup breken. Je hebt in het leven niets in de hand.’’

Regiodinsdag, 18 januari 2005

Westergo niet beschermd

Den Haag – Minister Veerman zal Westergo onder druk van de Tweede Kamer schrappen uit de lijst ‘nationale landschappen’ in de Nota Ruimte. De provincie Fryslân is blij met die conclusie uit het Kamerdebat over de nota. Het kabinet heeft verder nog niet gereageerd op de honderd wijzigingen (‘amenderende moties’) waarmee de Kamer het plan voor de inrichting van Nederland bombardeerde.

Regiodinsdag, 18 januari 2005

‘Problemen stroomklanten snel oplossen’

Leeuwarden – De energiebedrijven moeten op 1 juli hun problemen met de facturen van verhuizende klanten hebben opgelost. Op 1 april moet de helft van de klachten al zijn afgehandeld. Dat heeft minister Brinkhorst bevolen.

Regiodinsdag, 18 januari 2005

Muizen vreten aan vier F16’s op de vliegbasis

Leeuwarden – Op de vliegbasis Leeuwarden heerst een muizenplaag. De knaagdieren hebben vier F16’s die aan de grond stonden voor groot onderhoud, aangetast. Inmiddels zijn drie vliegtuigen weer in de lucht. Aan één F16 wordt nog gesleuteld, zo bevestigt een woordvoerster.

Weerdinsdag, 18 januari 2005

Buiig weer

De zon schijnt geregeld, maar er komen vanmiddag en vanavond ook winterse buien voor. De minimumtemperaturen komen deze nacht te liggen rond het vriespunt en het kan glad worden. Morgen hebben we buiig weer, bij 6 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties