Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 januari 2006.

Bijschriftwoensdag, 18 januari 2006

Voorbede

Timoteüs: met grote vreugde denkt Paulus aan hem. Maar dat niet alleen.

Cultuurwoensdag, 18 januari 2006

Blokfluitdag in Heerenveen

Heerenveen - Het Centrum voor de Kunsten a7 in Heerenveen houdt op 4 februari weer een open Blokfluitdag. Dat heeft de organisatie gemeld.

Cultuurwoensdag, 18 januari 2006

Drie acts op Lytske Aaipop 2006

Nijland - Tijdens Lytske Aaipop zijn dit jaar drie acts te zien. Dat heeft de organisatie van het festival voor nieuwe Friese bands en artiesten dinsdag bekendgemaakt.

Hoofdartikelwoensdag, 18 januari 2006

Iran, de bom…

De diplomatieke inspanningen van Europa om te voorkomen dat Iran een atoombom krijgt, zijn op niets uitgelopen. Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië gaven dit weekeinde toe dat hun overleg met Teheran is mislukt. Zij willen nu samen met de Verenigde Staten de kwestie voorleggen aan de VN-Veiligheidsraad die kan beslissen tot het nemen van sancties.

Regiowoensdag, 18 januari 2006

Ondernemers trekken beurs voor promotie

Sneek –De vermogende Duitse, Nederlandse en Belgische toerist moet Fryslân weer ontdekken. Nederlandse jongeren moeten de provincie ‘vet cool’ gaan vinden in plaats van oubollig, zoals ze volgens onderzoeken nu doen. Een grootschalige, vijf jaar durende promotiecampagne van de Friese watersportbranche moet hiervoor zorgen.

Regiowoensdag, 18 januari 2006

Teatertún inzet van conflict

Rijs - Eigenaar B. van der Wal van de Teatertún in Rijs overweegt bij de Raad van State te protesteren tegen de opstelling van de provincie Fryslân. De provincie vindt dat er in de Teatertún alleen plaats is voor kleinschalige theaterevenementen. Van der Wal is daar boos over.

Regiowoensdag, 18 januari 2006

Dantumadeel achter ‘As’

Damwoude - De meerderheid van de gemeenteraad van Dantumadeel schaart zich achter het voorkeurstracé voor de Centrale As. Dit bleek gisteravond tijdens de commissievergadering. Wel hadden de politici nog talloze vragen over de precieze invulling en de consequenties van de toekomstige autoweg tussen Dokkum en Nijega.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 januari 2006

‘ProChrist’ ook in Nederland

Amersfoort - De Duitse protestantse prediker Ulrich Parzany doet in maart met zijn Europese evangelisatiecampagne ProChrist voor het eerst ook Nederland aan. Ongeveer vijf kerkelijke gemeenten hebben zich tot nu toe aangemeld, bleek dinsdag tijdens een bezoek van Parzany aan Nederland.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 januari 2006

Sneker kerken richten Arme Kant-groep op

Sneek – Verschillende kerken in Sneek zijn vanmiddag bijeen om te spreken over de oprichting van een Sneker afdeling van de Arme Kant van Nederland.

Sportwoensdag, 18 januari 2006

Zwembond steunt noordelijk talent

Drachten - Het Talentcentrum Zwemmen Noord (TZNN) in Drachten en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gaan nauwer samenwerken. Hiertoe is deze week een samenwerkingovereenkomst getekend tussen KNZB topsportcoördinator André Cats en de TZNN.

Weerwoensdag, 18 januari 2006

Beetje zon

Vandaag is er veel bewolking, maar breekt de zon af en toe eens door. Het wordt 5 graden en de noordwestenwind is zwak tot matig. Vannacht zijn er brede opklaringen en daalt het kwik tot dicht bij het vriespunt. Kans op gladheid. Morgen regen en mogelijk eerst even natte sneeuw.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties