Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 januari 2012.

Cultuurwoensdag, 18 januari 2012

Oudegaster fanfare toch niet in ‘Ik Hou van Holland’

Leeuwarden | Het optreden dat fanfare Eendracht Maakt Macht uit Oudega (W) zou verzorgen in het televisieprogramma Ik hou van Holland gaat niet door. De televisiestudio in Hilversum is te klein om het zittende orkest met 55 muzikanten te herbergen.

Cultuurwoensdag, 18 januari 2012

Soroptimist Filmfestival breidt uit

Leeuwarden | Het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen is uitgebreid met een vijfde plaats. Naast Drachten, Leeuwarden, Hoogeveen en Stadskanaal vindt het filmfestival dit jaar ook plaats in Balk. In totaal zullen op 26 januari vierduizend kinderen van ruim zestig scholen in het Noorden het filmfestival bezoeken.

Cultuurwoensdag, 18 januari 2012

Jeugd Bilgaard maakt theaterstuk

Leeuwarden | Jongeren uit de Leeuwarder wijk Bilgaard kunnen vanaf volgende week weer aan de slag met theater. In de talentenwerkplaats B-factory in de wijk wordt vanaf volgende week woensdag weer gewerkt aan een theaterproductie.

Economiewoensdag, 18 januari 2012

Containerschip Elusive failliet verklaard

Harlingen | Een containerschip van de Harlinger rederij JR Shipping is failliet. De rederij had het bankroet voor de Elusive, met plek voor 660 containers, zelf aangevraagd. JR Shipping, dat nog 24 schepen bezit, zag geen toekomst meer door de slechte verhuurtarieven en schade aan het schip door een storm afgelopen december. Volgens directeur Schakelaar maakt de containerscheepvaart de ergste crisis in vijftig jaar door. Tarieven liggen tot tachtig procent onder het gemiddelde. De status van enkele andere schepen is ook ,,buitengewoon kritisch”.

Economiewoensdag, 18 januari 2012

Panden failliete bouwer Burggraaff overgenomen

Leeuwarden | Na het faillissement van het Leeuwarder bouwbedrijf in juni verdwijnen nu definitief de namen Burggraaff en Newton uit het zicht. De blauwe bedrijfshallen naast de Hendrik Algrawei (N31) in Leeuwarden worden overgenomen. Metaalbewerkingsbedrijf Mannen van Staal uit Winsum en Grainplastics, maker van drainagebuizen, zijn de kopers.

Hoofdartikelwoensdag, 18 januari 2012

Frankrijk valt weg uit Europese voorhoede

Het belangrijkste doel van zijn beleid was het behoud van de triple-A-status voor Frankrijk. Maar de Franse president Nicolas Sarkozy is er niet in geslaagd de hoogste trap van de kredietwaardigheid voor zijn land te behouden. Vrijdag verlaagde een van de drie grote Amerikaanse kredietbeoordelaars de kredietwaardigheid van Frankrijk met één stapje. Met nog een kleine honderd dagen voor de presidentsverkiezingen doet dat Sarkozy’s kans om herkozen te worden behoorlijk slinken. In de zeventien landen van de eurozone hebben alleen Duitsland, Nederland, Finland en Luxemburg nog de AAA-status.

Regiowoensdag, 18 januari 2012

Milieustraten in Súdwest-Fryslân moeten dicht

Sneek | De milieustraten van Koudum en Heeg moeten wat het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân betreft al op 1 maart dicht. Alle vier milieustraten in de gemeente voldoen volgens onderzoek door een externe partij niet aan de eisen op het gebied van veiligheid, arbo en milieu.

Regiowoensdag, 18 januari 2012

Hond valt baasje aan in Balk en bijt diens oor af

Balk | Een hond heeft gistermiddag een oor van zijn baasje, een 44-jarige man uit Balk, afgebeten. Dat gebeurde in een woning aan de Jelle Meineszleane in Balk. Het dier, een American staffordshire terriër, viel de man door nog onduidelijke oorzaak aan.

Regiowoensdag, 18 januari 2012

Voorlopig geen besluit over sluiting school Bontebok

Bontebok | Het raadsvoorstel om de openbare basisschool in Bontebok te sluiten, gaat weer van tafel. De medezeggenschapsraad (mr) van obs Bontebok heeft gisteren vergaderd over de voorgenomen sluiting en de stemmen staakten: twee leden waren voor en twee tegen. Dat betekent dat er geen steun van de mr is.

Regiowoensdag, 18 januari 2012

Als ik dans vergeet ik mijn beperking even

Sneek | De Engelse wals wordt ingezet. Zwierig en sierlijk bewegen de dansers zich door de zaal. ,,En een, en twee. En gelijk weer terug in je danslijn na een draai, kom op.” Muriël Jonkman instrueert de groep rolstoeldansers. Sinds bijna een jaar geeft ze elke dinsdag om twee uur ’s middags dansles aan invaliden namens haar eigen Stichting Drempelloos Dansen. Jonkman: ,,Het werkt verslavend.”

Regiowoensdag, 18 januari 2012

Doorzetter Olivier mogelijk jongere van ’t jaar

De veertienjarige Olivier van de Voort uit Elsloo moet sinds een paardrijdongeluk het onderste deel van zijn linkerbeen missen. Maar Olivier zit niet bij de pakken neer en is nu genomineerd voor de verkiezing Jongere van het jaar 2011.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 januari 2012

Taskforce misbruik opgezet

Den Haag | Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS stellen een Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik in. Dit schrijven zij aan de Tweede Kamer in een reactie op het eindrapport van de commissie-Deetman over het seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 januari 2012

Kans veroordeling na misbruik klein, zegt minister

Den Haag | Het rapport van de commissie-Deetman heeft tot vele, vaak zeer emotionele, reacties aanleiding gegeven. Dit zal waarschijnlijk ook in de komende tijd leiden tot nieuwe aangiften en meldingen, dat schrijft minister Ivo Opstelten (Ministerie van Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer. De politie en het Openbaar Ministerie zullen hier actief op reageren, aldus de minister.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 januari 2012

CHE-voorzitter: laat iedere student kerkvaders lezen

Ede | De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) moet een pakket algemene christelijke vorming, een soort ‘Christian liberal arts’ aanbieden. Verplicht voor elke student. Zodat studenten kennis en vaardigheden ontwikkelt om in de samenleving een zoutend zout te zijn. Dat stelde Kees Boele, voorzitter van de Raad van Bestuur van de CHE in zijn nieuwjaarstoespraak.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 januari 2012

160 kerken weg uit scholen New York

New York | Kerken in New York mogen niet meer samenkomen in schoolgebouwen. Dat besluit van de Amerikaanse stad zal naar verwachting ingaan op 12 februari. Waarschijnlijk moeten zo’n 160 kerken op zoek naar een andere ruimte. Protesten tegen het besluit leidden onlangs nog tot arrestaties.

Sportwoensdag, 18 januari 2012

Reserves Cambuur winnen last minute oefenduel tegen ONS Sneek

Sneek | De spelers die normaal gesproken niet veel bij SC Cambuur aan de bak komen, hebben gisteravond een oefenduel tegen ONS Sneek met 1-2 gewonnen. De eindstand stond al na een half uur op het scorebord. Tegenvaller voor Cambuur was het vroege uitvallen van nieuwkomer Vincent Weijl, die een hamstringblessure opliep.

Sportwoensdag, 18 januari 2012

Drachtster Boys werkt in beker aan zelfvertrouwen

Erica | Drachtster Boys is doorgedrongen tot de vierde ronde van de Noordelijke districtsbeker. In Erica won de hekkensluiter van de zaterdag hoofdklasse C gisteravond na strafschoppen met 3-4 van de gelijknamige nummer twee van de zondag eerste klasse F. In de reguliere speeltijd was niet gescoord.

Sportwoensdag, 18 januari 2012

Niklas Tarvajärvi heeft Fryslân in zijn hart gesloten

Leeuwarden | Na omzwervingen in Zwitserland en Duitsland keerde Niklas Tarvajärvi (13 maart 1983) deze zomer bij Go Ahead Eagles uit Deventer terug in het land dat hij liefheeft. De Fin speelde van 2005 tot 2007 twee seizoenen bij Heerenveen en hield daar niet alleen zijn vriendin aan over, maar ook een fanclub.

Sportwoensdag, 18 januari 2012

Bert van der Braak: hoeveel pech kan je hebben

Heerenveen | IJshockey. Sport voor onverschrokken kerels die niet bij het eerste het beste pijntje om hun moeder roepen. Totdat het noodlot toeslaat. Neem Bert van der Braak (28) van de Friesland Flyers. Met een jukbeenbreuk en een pijnlijke handblessure dacht de aanvaller zijn portie dit seizoen wel gehad te hebben, maar in Leuven bleek het zaterdag nog erger te kunnen. Na een onschuldige botsing brak hij zijn kuitbeen. Conclusie: einde seizoen.

Sportwoensdag, 18 januari 2012

Slechte generale voor De Graafschap

Leverkusen | De Graafschap heeft de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie zaterdagavond tegen Heerenveen verloren. Bayer Leverkusen bleek gistermiddag te sterk voor de Doetinchemse eredivisieclub: 3-0.

Sportwoensdag, 18 januari 2012

Oenema aast op tien jaar oud record op 500 meter

Salt Lake City - Thijsje Oenema uit Joure was pas 13 jaar toen Andrea Nuyt bij de Olympische Spelen van Salt Lake City het Nederlands record op de 500 meter aanscherpte tot 37,54 seconden. De oud-schaatsster eindigde uiteindelijk als vierde op de kortste afstand en miste zo net een medaille.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties