Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 februari 2004.

Agendawoensdag, 18 februari 2004

De uitagenda van 19-25 februari 2004

Bijschriftwoensdag, 18 februari 2004

Als God trouwt

In de bijbel wordt de band tussen God en Zijn volk wel met de huwelijksliefde vergeleken.

Economiewoensdag, 18 februari 2004

‘Friese landbouw in Europa concurrerend’

Lippenhuizen - De gevolgen van de herziening van het landbouwbeleid betekent voor de Friese melkveehouderij volgens CDA-europarlementariër Maat een netto prijsdaling van 2,5 eurocent in vier jaar en een inkomensdaling van 15.000 euro voor een gemiddeld bedrijf. ,,Europees gezien blijft de Friese land- en tuinbouw echter zeer concurrerend.”

Expowoensdag, 18 februari 2004

Aldtsjerk, Galerie Bloemrijk Vertrouwen: expo Pieter Boersma (collages) en Adriana Nichting (keramiek), t/m 17 mrt. * expo Margriet Engelen (objecten) en Harm Kuijers (etsen), 19 mrt. t/m 14 apr.

Hoofdartikelwoensdag, 18 februari 2004

De Kamer op bezoek...

De Tweede Kamer had een uitje. Gisteren vergaderden de leden voor de verandering eens niet in een van de commissiezalen of de grote vergaderzaal in het Binnenhof, maar togen ze naar het Noorden. In hun kielzog een stoet van ambtenaren, bodes en beveiligers.

Regiowoensdag, 18 februari 2004

‘Ik zou weglopen, ik wil wél een toekomst’

Arum - ,,Nog een keer, steek nog eens!” ,,Knal ’m d’r in, man!” Rutger (11) bedenkt zich geen moment en steekt met een ferme beweging een enorme spijker in de stoelzitting die voor hem ligt. Een gejuich steekt op in groep 7/8 van cbs De Hoekstien in Arum. De leerlingen krijgen les in het kader van het onderwijsproject ‘Help vandalisme afbreken’, waarbij ze geconfronteerd worden met de schade en ellende die vandalisme met zich meebrengt. Ook de rol van dader en slachtoffer komt tijdens deze lessen uitgebreid aan bod.

Regiowoensdag, 18 februari 2004

Run op planschadevergoeding in Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde – De gemeente Dantumadeel hangt een tegenvaller van twee ton boven het hoofd. Twintig bewoners van de Stationstraat, de Verlengde Stationstraat en de Voorstraat in Zwaagwesteinde hebben een verzoek tot planschadevergoeding liggen sinds er ruim vier jaar geleden de nieuwbouwwijk Zwaagwesteinde-Oost in hun ‘achtertuin’ verrees.

Regiowoensdag, 18 februari 2004

Bethel mag nog niet uitbreiden

Drachten – De Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten mag vooreerst niet uitbreiden naar de aangrenzende showroom van de voormalige Peugeotgarage. Het plan van de kerk over hoe de showroom moet worden omgebouwd tot kerkzaal deugt niet, vindt de gemeente Smallingerland. De kerk moet het plan herzien.

Regiowoensdag, 18 februari 2004

Jagers schieten recordaantal Friese vossen

Leeuwarden – Nog nooit hebben de jagers in Fryslân in een jaar tijd zoveel vossen afgeschoten als vorig jaar. Van maart tot en met december werden 1059 vossen geschoten. Dat is 40 procent meer dan in voorgaande jaren.

Regiowoensdag, 18 februari 2004

Trouwambtenaar Eringa mag blijven

Leeuwarden - De Leeuwarder trouwambtenaar Nynke Eringa mag definitief blijven. Met ingang van 1 januari 2005 wordt ze net als de andere zittende trouwambtenaren herbenoemd voor vijf jaar. Dat is het gevolg van het nieuwe trouwbeleid van de gemeente Leeuwarden dat wethouder Krol dinsdag presenteerde.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 februari 2004

Nieuwe voorzitter NBG regio Noord

Leeuwarden – Ds G. Hoekstra uit Oudeschoot is dinsdag benoemd tot voorzitter van de regio Noord van het Nederlands Bijbelgenootschap. Dat gebeurde op de ledenvergadering van de regio Noord, die gehouden werd in Groningen. Ds Hoekstra (64) volgt K. van Smeden op.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 februari 2004

Moet het heidendom de deur worden gewezen?

Dominee Henk Poot, oud-predikant van Surhuisterveen, is erg bezorgd over het verval van de kerk. Zijn grootste zorg is dat de kerk zou vervallen in het heidendom.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 februari 2004

Bidden slaat een brug

Leeuwarden -,,Bidden is van essentieel belang om de brug te slaan naar God, naar uzelf en naar elkaar.’’ Bovendien breekt het gebed muren af tussen mensen. Dat zei hervormd predikant ds Doekle de Boer dinsdag in Leeuwarden op een studiemorgen van de Gereformeerde Vrouwenbond.

Sportwoensdag, 18 februari 2004

Cambuur wint van Drachtster Boys

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft dinsdagavond een oefenduel tegen Drachtster Boys met 4-1 gewonnen.

Sportwoensdag, 18 februari 2004

Harkemase Boys verliest van Groningen

Harkema – Harkemase Boys heeft dinsdagavond de derde en laatste wedstrijd in de ‘nederlaagreeks’ tegen noordelijke BVO’s thuis met 1-2 van FC Groningen verloren.

Sportwoensdag, 18 februari 2004

Schippers als schutter goud waard voor Drachtster Boys

Leeuwarden – Met drie doelpunten was Jan Harm Schippers zaterdag één van de productiefste spelers van afgelopen weekeinde. De aanvaller van Drachtster Boys nam alledrie de treffers voor zijn rekening in de thuiswedstrijd tegen PKC’83.

Sportwoensdag, 18 februari 2004

Van der Vlag en Brack komen, Van Dijk blijft

Cambuur Leeuwarden-voorzitter Wytze Adema is trots op de twee nieuwe aanwinsten: Koen Brack (midden) en Peter van der Vlag. Foto: Frans Andringa

Weerwoensdag, 18 februari 2004

Schraal

Vanavond valt er mogelijk nog een enkele (winterse) bui, maar vannacht wordt het droog met minima rond het vriespunt. Morgen wordt het vrij zonnig maar ook schraal. Het kwik komt te liggen rond 2 ŕ 3 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties