Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 februari 2006.

Economiezaterdag, 18 februari 2006

Eerste uitbraak gekkekoeienziekte dit jaar

Den Haag – In de Gelderse gemeente Oude IJsselstreek is bij een geslachte koe de gekkekoeienziekte bse vastgesteld. Het is het eerste bse-geval in 2006. Vijftien koeien die in contact met de koe zijn geweest of hetzelfde voer hebben gegeten, zijn geruimd.

Economiezaterdag, 18 februari 2006

Caparis wint prijs met ergoschoffel

Drachten - Caparis in Drachten heeft met de ergoschoffel de tweede prijs gewonnen in de competitie voor de Agrarische Arbo-innovatieprijs. De sociale werkplaats ontwikkelde de schoffel die schokken tegen harde voorwerpen als stoepen of palen opvangt. De uitvinding genomineerd uit dertig inzendingen.

Economiezaterdag, 18 februari 2006

Groen voorzitter noordelijke glastuinders

Leeuwarden – Theo Groen is benoemd tot voorzitter van de sectie Friesland/Flevoland van de glastuinbouworganisatie LTO Noord. Samen met de sectie Groningen/ Drenthe is de Fries-Flevolandse sectie de eerst die opgericht is conform het nieuwe samenwerkingsverband tussen LTO Noord en de vorig jaar afgescheiden organisatie Glaskracht.

Economiezaterdag, 18 februari 2006

Marketingbureau Kant failliet; laatste zeven banen weg

Leeuwarden – Marketingbureau Kant uit Leeuwarden is failliet. De laatste zeven medewerkers van het bureau verliezen daarbij hun baan. Dat maakte curator M. Arts gisteren bekend. Drie jaar geleden had Kant nog een kleine vijftig medewerkers in dienst. Vanaf die tijd liepen de opdrachten snel terug, aldus Arts. Kant verzorgde de zogenoemde direct marketing voor andere bedrijven. De medewerkers van het bedrijf benaderden mensen telefonisch of aan de deur, om producten aan hen te verkopen. Kant laat een schuld achter van 400.000 euro, waarvan 100.000 aan handelscrediteuren.

Economiezaterdag, 18 februari 2006

Ton schade NOM door failliet Facilitaire Dienst

Heerenveen – De Facilitaire Dienst in Heerenveen, bemiddelaar in kantoorinrichting, is failliet. Bij het bedrijf werkten nog vier mensen. Dat maakte curator R. Goudberg gisteren bekend. Door het faillissement verliest de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) waarschijnlijk honderdduizend euro. Nog maar vier maanden geleden leende de NOM dat bedrag aan de Facilitaire Dienst, in de vorm van een achtergestelde lening.

Hoofdartikelzaterdag, 18 februari 2006

De meningen…

Gistermiddag was er op de radio weer een uitzending van Stand.nl . Dat is een programma waarin luisteraars kunnen reageren op een stelling. Die luidde gisteren dat het Openbaar Ministerie bewust bezig is met een campagne tegen advocaat Abraham Moszkowicz. Deze zou, volgens berichten in de media, te nauwe banden hebben met de Amsterdamse topcrimineel Holleeder. De advocaat is geen verdachte, maar wordt wel beschuldigd van dingen die een advocaat niet behoort te doen ten opzichte van zijn cliënt.

Regiozaterdag, 18 februari 2006

Weinig kans op lezen Bonnemalegaat

Leeuwarden – Pogingen van politici om inzage te krijgen in het testament en het bijbehorende legaat van Abe Bonnema lijken vrijwel kansloos. Alleen mensen die belanghebbend zijn, kunnen inzage krijgen in een testament. Zij kunnen daarom vragen bij de notaris. Als die weigert, kan de vermeende belanghebbende inzage alleen nog afdwingen via de rechter.

Regiozaterdag, 18 februari 2006

Broedgebied voor bedreigde vogel

Laaxum – Een groot project van het Fryske Gea moet de bedreigde roerdomp ( reiddomp ) in Fryslân redden. Bij de Mokkebank, een eilandje aan de IJsselmeerkust bij Laaxum, bouwt It Fryske Gea op dit moment duikers (waterverbindingen) naar het IJsselmeer, die ervoor zorgen dat het waterpeil in het gebied weer omhoog gaat. Na de aanleg van de Afsluitdijk was het eilandje in eerste instantie veranderd in een ideaal broedgebied voor de roerdomp, een familielid van de reiger. Maar door het zakken van het waterpeil in de laatste jaren werd het voor de vogel steeds moeilijker om aan voedsel te komen.

Regiozaterdag, 18 februari 2006

School is nog te Hollands

Beetsterzwaag – Tweetalig onderwijs blijft een ondergeschoven kindje. Nog steeds bestaat op (basis)scholen het ‘verborgen leerplan’ dat daar – net als in de kerk – geen Fries gesproken hoort te worden. Docententeams moeten zich bewust worden van dit mechanisme en een actief taalbeleid uitstippelen en uitvoeren.

Regiozaterdag, 18 februari 2006

Noodopvang Witmarsum langer open

Witmarsum – De noodopvang in Witmarsum blijft naar alle waarschijnlijkheid nog twee jaar open. Gisteravond zijn de asielzoekers ingelicht over het gunstige verloop van de onderhandelingen met de stichting Philadelphia Zorg, die het gebouw eigenlijk per 15 maart in gebruik zou nemen.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 februari 2006

Een avontuur op basis van vertrouwen

Oudega (G-S) - Ruim vier maanden zit Meinske van der Wal (25) nu in de prachtige, oude pastorie van Oudega (Gaasterlân-Sleat). Een ‘cadeautje’ dat met het predikantschap meekwam. Ze is er blij mee, maar meer nog verheugt ze zich over het warme welkom dat ze kreeg en de betrokkenheid van de gemeente.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 februari 2006

Keuze

Bijschrift

Sportzaterdag, 18 februari 2006

Hjalte Bo Nørregaard wil zich bewijzen

Hjalte Bo Nørregaard is momenteel hot bij SC Heerenveen. De 24-jarige Deen startte de laatste twee duels, bij absentie van Abdelkarim Kissi, in de basis. Vanavond in Kerkrade tegen Roda JC wil hij er weer staan.

Sportzaterdag, 18 februari 2006

Groep Riedstra redt Cambuur wederom door kopen stadion

Leeuwarden – De Oranje Bierhuisgroep, bestaande uit Jan Riedstra, Wim Sleijfer, Klaas Buwalda en Dirk Hoekstra gaat tijdelijk het Cambuur-stadion kopen. De vier wilden na twee eerdere geldinjecties, de beurzen gesloten maar omdat de Accolade Groep deze week afhaakt door lange procedures, moest er een tijdelijke oplossing komen. Anders was het alsnog over en sluiten met de club.

Sportzaterdag, 18 februari 2006

Scoren blijft handicap bij Cambuur

Leeuwarden - Na de slechte prestatie een week eerder tegen TOP Oss, kon Cambuur gisteren opnieuw geen zege boeken. Met inzet en werklust als drijfveren voor de ploeg, die de komende week te horen krijgt of het bestaan wordt verlengd of abrupt wordt beëindigd, kon Zwolle niet op de knieën gedwongen worden.

Weerzaterdag, 18 februari 2006

Bewolkt


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties