Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 18 februari 2015.

Economiewoensdag, 18 februari 2015

Slim, duurzaam en rendabel leren boeren met een computerspel

Blessum - Is koeien in de wei laten lopen een verstandige keuze of niet? En wat zijn de voor- en nadelen van de aanschaf van een melkrobot? Veertig landbouwstudenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden leverden deze en nog veel meer thema's aan, die gamedesign-studenten van het Friesland College/de Kweekvijver in het serieuze computerspel 'De boerderij van de toekomst' gaan verwerken.

Hoofdartikelwoensdag, 18 februari 2015

Protest universiteiten verdient steun

In Amsterdam protesteren studenten en docenten tegen aangekondigde bezuinigingen op studies in de zogeheten geesteswetenschappen: filosofie, maar ook geschiedenis, kunst, muziek, religie en taal. De maatregelen aan de Universiteit van Amsterdam zijn niet de enige bedreiging van geesteswetenschappen. In Rotterdam zijn ook plannen om filosofie een andere, mindere, plaats te geven in het onderwijsaanbod en in het onderzoeksprogramma.

Regiowoensdag, 18 februari 2015

Ondernemers kraken nieuw plan Drachten

Drachten - Drie ondernemersverenigingen in Drachten en grootgrutter Ahold vinden de onderbouwing van het nieuwe detailhandelsplan van Drachten volstrekt onvoldoende. De gemeenteraad van Smallingerland stevende gisteravond toch af op vaststelling van de visie, al worden er wel nieuwe onderzoeken ingesteld. De ondernemers vroegen het voorstel in te trekken.

Regiowoensdag, 18 februari 2015

Leeuwarden voortvarend met aanpak van armoede

Leeuwarden De gemeente Leeuwarden is op de goede weg als het gaat om het laten samenwerken van instellingen, organisaties en de gemeente om armoede te bestrijden. Dat stelde staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gisteren bij een werkbezoek aan de stad.

Regiowoensdag, 18 februari 2015

Wielrenners en fietsers samen op 't fietspad, zónder ergernis

Leeuwarden - De Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU) zette vorig jaar als proef de cursus Wegkapitein op. Tijdens de cursus leren wielrenners hoe ze als kapitein de veiligheid op het fietspad kunnen vergroten. Wegkapiteins bepalen onder meer de route, letten op de verkeersregels en op de naleving ervan.

Regiowoensdag, 18 februari 2015

Geen extra avondvluchten op vliegbasis

Leeuwarden - Het ministerie van Defensie doet er alles aan om te voorkomen dat er in de toekomst extra avondvluchten vanaf de vliegbasis in Leeuwarden ondernomen worden. Het aantal avondvluchten bij vliegbasis Volkel in Noord-Brabant wordt gehalveerd wegens een nieuwe geluidszone. De avondvluchten die daar komen te vervallen, worden voor zover mogelijk in het buitenland uitgevoerd en niet bij Leeuwarden.

Geloof & Kerkwoensdag, 18 februari 2015

Peiling PKN moet weg naar nabije toekomst wijzen

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland wil met een internet-enquête er achter zien te komen welke weg men voor de toekomst moet gaan. Gisteren werd de peiling bekendgemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties