Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 november 2003.

Achtergronddinsdag, 18 november 2003

Is hervorming Veiligheidsraad mogelijk?

De huidige samenstelling van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werkt verlammend op de besluitvorming. Het moet anders. Maar hoe?

Economiedinsdag, 18 november 2003

Fietsen voor koeien in Kameroen

Maarssen - Een lang gekoesterde wens gaat voor Dirk (30) en Saskia (28) in vervulling door samen ruim 10.000 kilometer door Afrika te fietsen. Startpunt is |Tanger in Marokko en eindbestemming is Bamenda in Kameroen. Aan de fietstocht is een sponsoractie gekoppeld voor een landbouwproject in Kameroen.

Economiedinsdag, 18 november 2003

Dirk en Saskia fietsen voor project in Kameroen

Maarssen - Dirk Wijnalda en Saskia te Velde uit Maarssen fietsen 10.000 kilometer door Afrika voor een landbouwproject in Kameroen. Via de website www.dirkensaskiaopdefiets.com worden onder meer lezers van het Friesch Dagblad opgeroepen geld te doneren voor de aankoop van een kip of een koe om de plaatselijke gemeenschap te steunen.

Hoofdartikeldinsdag, 18 november 2003

De supermarkt als plaats…

De spanning loopt op bij eigenaren of uitbaters van buurtsupers en speciaalzaken in Fryslân. De prijzenoorlog tussen de grote supermarktketens wordt steeds heftiger. Sinds gisteren wordt er ook een zuiveloorlog gevoerd, waarbij melk tegen zeer lage prijzen de deur uitgaat.

Regiodinsdag, 18 november 2003

Hoe vrouwenhandel een leven verwoestte

Leeuwarden – Irena’s leven is kapot. Jaren van stelselmatige mishandeling, verkrachting en constante controle hebben haar gebroken. Op vijftienjarige leeftijd werd het meisje, afkomstig uit een land in Oost-Europa, ontvoerd door vier mannen die haar sloegen, verkrachtten, de grens over smokkelden en haar dwongen in de prostitutie te werken. Vier jaar later werd ze door de Friese politie in Leeuwarden achter een raam vandaan gehaald. De agenten zagen een verdwaasd meisje, volslagen murw en onder de blauwe plekken, en vermoedden dat de inmiddels negentienjarige Irena niet uit vrije wil achter het raam was geraakt. Ze namen haar mee en heel langzaam vond Irena het vertrouwen in de politie, waardoor ze haar verhaal kon vertellen. Uiteindelijk werden vijf verdachten opgepakt.

Regiodinsdag, 18 november 2003

Controles op gebruik veilige kerstbomen

Burgum - De brandweer gaat de komende kerstperiode steekproefsgewijs controleren of horecagelegenheden, scholen en kerken geen gevaarlijke kerstbomen hebben geplaatst. Alleen nepbomen of geďmpregneerde naaldbomen zijn toegestaan.

Regiodinsdag, 18 november 2003

‘Drugsauto’s’ in Drachten

Drachten - In Drachten wordt drugs gedeald vanuit auto’s. De drugsdealers rijden door Drachten en verkopen de verdovende middelen op een met de klant afgesproken plek. De handel wordt vermoedelijk geregeld via het mobieltje. De dealers komen uit heel Nederland. De politie ,,houdt de zaak in de gaten’’. Er zijn al enkele dealers aangehouden.

Regiodinsdag, 18 november 2003

Stad krijgt studentcomplexen

Leeuwarden – Leeuwarden krijgt er de komende jaren drie studentencomplexen bij waar studenten kunnen wonen. Dat zei wethouder Sluiter (volkshuisvesting) gisteravond tijdens de raadsvergadering. De gemeente voert momenteel met de woningbouwcorporaties overleg over de verbouwing van de panden. Om welke panden het gaat, is nog niet bekend.

Regiodinsdag, 18 november 2003

‘Waakhond’ nodig voor het platteland

Leeuwarden – Om de welstand op het platteland goed in de gaten te kunnen houden, moet er een provinciale landschapsmeester worden aangesteld. ,,Verpauperde panden of juist nieuwbouw die afbreuk doet aan de oude boerderijen, worden nu veel te veel gedoogd. Dat is crimineel wanbeheer”, aldus architect Gunnar Daan uit Oosternijkerk.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 november 2003

Een droomkerk met elan

Leeuwarden - Ze droomden van een plek midden in het centrum van het ontkerstende Leeuwarden. Het werd een ,,iets minder mooie’’ locatie aan de Rondweg, maar het doel bleef hetzelfde: een open, licht en toegankelijk kerkgebouw neerzetten, waar de hele stad zich als vanzelfsprekend welkom weet. Vrijdag slaat een jong lid van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) de eerste paal.

Weerdinsdag, 18 november 2003

Harde wind

Het blijft vanavond en vannacht bewolkt en ook morgen overheerst de bewolking. Af en toe kan er wat (mot)regen vallen. Er staat morgen een harde wind uit het westen tot zuidwesten. Het is wel vrij zacht met 13 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties