Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 november 2006.

Economiezaterdag, 18 november 2006

Laurus houdt distributie in Drachten

Drachten - Supermarktconcern blijft met het distributiecentrum voor diepvriesproducten in Drachten. Dat heeft het concern gisteren meegedeeld. De vrees bestond dat door het afslanken van het concern de vestiging moest wijken voor een distributiecentrum meer in het centrum van het land.

Economiezaterdag, 18 november 2006

Friesland Bank sluit zeven kantoren

Leeuwarden - Friesland Bank sluit volgend jaar zeven kantoren in kleinere plaatsen. Dat zijn er drie minder dan aangekondigd.

Economiezaterdag, 18 november 2006

SNN razend druk met aanvragen

Leeuwarden - Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) is razend druk met het verwerken van alle subsidieaanvragen. Dat zei woordvoerder M. Werkman van SNN gisteren.

Economiezaterdag, 18 november 2006

Hulp voor de startende ondernemer

Projectleider Fahri Mintes, medewerkster Marion Veldman en projectmanager Larissa Bakker (rechts) van het Ondernemerskompas. Foto: Frans Andringa

Economiezaterdag, 18 november 2006

Reguliere banken in microkrediet

Steeds meer reguliere banken gaan microkredieten verstrekken in arme landen. Ze doen dat niet alleen om omvangrijke nieuwe markten aan te boren, maar ook om hun blazoen van maatschappelijk verantwoord ondernemen op te poetsen. Dat blijkt uit onderzoek van de ING Bank.

Hoofdartikelzaterdag, 18 november 2006

Predikanten, kerkelijk werkers...

Het was even vlammen op de synode van de PKN, deze week. Aan de orde was de positie van de predikant en die van de kerkelijk werker. Een commissie stelde voor dat predikant en kerkelijk werker in één beroepsgroep zouden worden ondergebracht, zij het in verschillende posities.

Regiozaterdag, 18 november 2006

Taalniveau pabo slecht

Leeuwarden - Het is slecht gesteld met het taalniveau van pabo-studenten. De leerkrachten in spe hebben te weinig vaardigheden om hun kennis op kinderen te kunnen overbrengen. Dat constateert Tom Jansen, hoofd van de pabo-opleiding van de NHL. De Leeuwarder hogeschool werkt daarom aan een nieuw, strenger taalbeleid voor studenten.

Regiozaterdag, 18 november 2006

Provincie heeft alle ingrediënten voor een slimme streek in huis

Een sterke Europese economie is gebaat bij innovatieve regio's. In de afgelopen weken hebben we zes van die Slimme Streken bezocht. Is Fryslân ook zo’n Slimme Streek of kan de regio nog wat van haar buitenlandse collega’s leren?

Regiozaterdag, 18 november 2006

Riool liep bijna over na brand

Dokkum - Een brand in de waterzuiveringsinstallatie in Dokkum heeft gistermiddag het werk urenlang lamgelegd. Daardoor dreigde het rioolstelsel zodanig overbelast te raken dat de overstorten in werking zouden treden. Net op tijd werden de nodige reparaties verricht.

Regiozaterdag, 18 november 2006

Rekenen met een telraam, best makkelijk

Dokkum - Stoofje poetsen, dorperwtjes wegen en rekenen met een telraam. Hidde en Hiske hadden het er maar druk mee, toen, aan het begin van de twintigste eeuw. Leerlingen van de Nynke van Hichtumschool in Dokkum mochten deze week heel even ervaren hoe hun fictieve leeftijdgenoten honderd jaar geleden leefden. Ze waren proefkonijnen voor het nieuwe educatieproject ‘Op stap met Hidde en Hiske’ van de Museumfederatie Fryslân.

Regiozaterdag, 18 november 2006

‘Een moderne school is opvoeder’

Leeuwarden - Een moderne school zorgt niet alleen voor de intellectuele vorming van kinderen, maar houdt zich ook bezig met maatschappelijke ontwikkeling: scholen worden opvoedingsinstituten. Dat zegt bestuursvoorzitter Rinze Boersma van Cedin. Na dertig jaar neemt hij op 29 november afscheid van de onderwijsbegeleidingsdienst.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 november 2006

Synodebestuur trekt lering uit oppositie

Lunteren - Het synodebestuur heeft ,,lering getrokken” uit de felle tegenstand die het rapport ‘Pastor in beweging’ bij predikanten en theologische hoogleraren had opgeroepen. Nadat donderdag tot middernacht over het rapport van een brede studiecommissie was gesproken, zei synodevoorzitter ds. J.G. Heetderks gistermorgen dat er geen besluitvorming zou plaatsvinden.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 november 2006

‘Vechten om het goede te blijven zien’

Ternaard - Geloof is iets dat heel sterk kan zijn. Maar het is lang niet altijd makkelijk om te (blijven) geloven. Soms slaat de twijfel toe en lijkt het geloof verder weg dan ooit. In het Friesch Dagblad een serie portretten. Vandaag het laatste portret in de serie: Sjoukje Kingma (68) uit Ternaard.

Sportzaterdag, 18 november 2006

Cambuur’s moed beloond met een zege

Leeuwarden – Cambuur deelde gisteravond in de strijd om de derde periode, het staat nu vierde, drie punten achter De Graafschap, een gevoelige tik uit aan FC Eindhoven. In een alleraardigst duel bonden de Leeuwarders de thuisclub aan de zegekar, 0-2. Moed werd beloond, want Cambuur weigerde genoegen te nemen met minder dan drie punten.

Sportzaterdag, 18 november 2006

Andre Hanssen: van tribuneklant tot basisspeler

Heerenveen - Het leven van een voetballer zit boordevol verrassingen. Daar kan de 25-jarige André Hanssen over meepraten. Bij aanvang van dit seizoen was de Noorse middenvelder nog tribuneklant bij SC Heerenveen en in gesprek met de club om mogelijk elders onderdak te vinden. De afgelopen vijf wedstrijden was Hanssen basisspeler, maar hij heeft geen idee hoe lang deze weelde nog duurt.

Sportzaterdag, 18 november 2006

Wedstrijdopzet kaatsen gewijzigd

Franeker Een voorstel van het hoofdbestuur van de kaatsbond om te komen tot een wijziging van de wedstrijdopzet is gisteravond tijdens de najaarsvergadering van de KNKB met grote meerderheid aangenomen. Slechts vier, waaronder Makkum, van de 64 aanwezige verenigingen stemde tegen. De hoofdklasse bestaat uit zes parturen en die zullen voor de zaterdagwedstrijden worden aangevuld met twee eerste klasse parturen en op zondag met vier eerste klasse parturen. Daarmee koos het HB voor meer doorstroming van jong talent. De eerste klasse bestaat met ingang van komend seizoen uit twaalf parturen. Daarbij zal er een belangrijkere rol weggelegd zijn voor de TC, die heel breed zal moeten opereren om zorg te dragen voor de kwaliteit. Er zullen komend seizoen zes zaterdagse wedstrijden van de agenda verdwijnen.

Weerzaterdag, 18 november 2006

Vanmiddag droog

Het wordt vanmiddag droog en we krijgen daarbij de zon af en toe te zien. Wel hebben we met name deze ochtend nog een enkele bui. Het wordt ongeveer 11 graden, bij een matige tot krachtige wind uit het zuidwesten. Morgen valt er meer regen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties