Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 november 2016.

Cultuurvrijdag, 18 november 2016

Familieverhaal uit Nij Beets vol levenslessen

De neven Aaldert en Hein de Jonge maakten samen een film over het gezin van hun moeders en het opgroeien in Nij Beets: De Dykstra kronyk. Zaterdag wordt de film voor het eerst vertoond aan de familie.

Regiovrijdag, 18 november 2016

Asielzoekers uit veilige landen sneller uitgezet

Leeuwarden - Asielzoekers uit als veilig te boek staande landen als Marokko en Algerije zullen sneller worden uitgezet. Ook moeten ze rekening houden met versoberde voorzieningen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) neemt hiertoe een reeks extra maatregelen, zo heeft hij gistermiddag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Regiovrijdag, 18 november 2016

Fryslân telt de meeste zonneprojecten

Leeuwarden - Fryslân heeft de meeste collectieve zonne-energieprojecten van Nederland. Dat blijkt uit de Lokale Energie Monitor 2016, die vandaag in Den Haag wordt gepresenteerd. Vorig jaar deden Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Holland het wat betreft collectieve zon een stuk beter dan Fryslân.

Regiovrijdag, 18 november 2016

Vermilion gaat met explosieven gas zoeken

Drachten - Gaswinner Vermilion gaat met een groot onderzoek in Zuid-Fryslân zoeken naar gasvelden. Vanaf komende zomer wordt in vier concessiegebieden de ondergrond opnieuw in kaart gebracht, met behulp van trilwagens en lichte explosieven. Het is de eerste keer in decennia dat een dergelijk grootschalig project - dat naar schatting twintig tot dertig miljoen euro kost - wordt uitgevoerd in Nederland.

Regiovrijdag, 18 november 2016

Gat in Blokhuispoort toont contouren bibliotheek

Leeuwarden - In een van de vleugels van de Blokhuispoort zit sinds enige tijd een flink gat. Een deel van het gebouw is gesloopt in verband met de verbouwing voor de komst van de bibliotheek. Ook is een stuk van de buitenmuur weggehaald om het bouwverkeer ter plekke te krijgen. Gezien de geschiedenis van de Blokhuispoort en de zoektocht naar een nieuwe eigenaar tot 2014 zijn de werkzaamheden aan het rijksmonument voor sommigen verrassend.

Sportvrijdag, 18 november 2016

SC Cambuur gaat uit ander vaatje tappen

Leeuwarden - De achterliggende voetballoze periode heeft de technische staf van SC Cambuur gebruikt om de speelwijze nog eens kritisch tegen het licht te houden. Trainer Sipke Hulshoff c.s. kwamen tot de slotsom dat de Leeuwarders uit een ander vaatje moeten tappen om tot successen te komen. Met name buitenshuis. Te beginnen met de uitwedstrijd van vanavond tegen FC Emmen, dat in eigen stadion goed (vier keer winst, één keer gelijk en één keer verloren) presteert.

Sportvrijdag, 18 november 2016

Karatekid Ferreras wil op EK verrassen

Casper van Es

Sportvrijdag, 18 november 2016

Frieswijk wil dit seizoen naar finale

Wolvega - Het was niet zo zeer een kwestie van of, maar wanneer Marloes Frieswijk haar opwachting zou gaan maken in de Korfbal League. Dit seizoen stapte de Friezin over van SCO naar AKC Blauw Wit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties