Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 18 maart 2010.

Cultuurdonderdag, 18 maart 2010

Oud ijzer voor brassband Harmonia

De Westereen - Christelijke Muziekvereniging Harmonia uit De Westereen gaat oud ijzer ophalen voor onderhoud van haar muziekgebouw. Het pand is toe aan nieuwe leidingen, nieuwe verlichting en een verfbeurt.

Cultuurdonderdag, 18 maart 2010

Wâldrock wint Kultuerprijs van Tytsjerksteradiel

Burgum - Metalfestival Wâldrock in Burgum heeft de Kultuerprijs 2009 van de gemeente Tytsjerksteradiel gewonnen. Volgens de jury heeft Wâldrock Tytsjerksteradiel cultureel op de kaart gezet.

Cultuurdonderdag, 18 maart 2010

Fanfarekampioenschap trekt jurylid terug

Drachten - De organisatie van de Open Fryske Fanfare Kampioenschappen (OFFK) haalt Jan Bosveld uit de driekoppige jury die de eerste divisie beoordeelt. De OFFK worden op 9 en 10 april voor het eerst in Drachten gehouden.

Economiedonderdag, 18 maart 2010

’Deutsche Bahn neemt mogelijk Arriva over’

Londen - Het Duitse openbaarvervoerbedrijf Deutsche Bahn heeft interesse in de Britse branchegenoot Arriva. Dit bericht de Financial Times. Arriva liet zelf aan de beursautoriteiten weten dat het was benaderd door een geďnteresseerde partij, maar meldde niet om wie het ging.

Economiedonderdag, 18 maart 2010

EU: Nederland te positief

Brussel/Amsterdam - Nederland is te optimistisch over de economische groei van de komende jaren, en te vaag over bezuinigingen. Daardoor bestaat het risico dat het begrotingstekort later dan de geëiste termijn van 2013 onder de maximumgrens van 3 procent van het bbp komt.

Economiedonderdag, 18 maart 2010

FrieslandCampina: melkprijs trekt aan

Amersfoort - Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar trekt de vraag naar melk en daarmee ook de melkprijs weer aan tot in het vierde kwartaal van 2010. Die was voor leden van zuivelcoöperatie FrieslandCampina 26 procent lager dan in 2008. Biologische melkveehouders verdienen gemiddeld zes cent meer per liter dan reguliere boeren.

Hoofdartikeldonderdag, 18 maart 2010

De economische toekomst...

Het CPB becijfert dat 29 miljard euro nodig is om de oplopende kosten van vergrijzing op te vangen en het gat te dichten dat de recessie heeft geslagen in de schatkist. De rekenmeester van het kabinet gaat ervan uit dat de economie in de komende kabinetsperiode gemiddeld 1,75 procent per jaar groeit. Daardoor neemt het begrotingstekort geleidelijk af, van 6,3 procent in 2011 tot 2,9 procent in 2015. Dat lijkt mooi. Als we niets doen zitten we door de groei van de economie binnen een paar jaar weer onder de Europese norm van 3 procent.

Regiodonderdag, 18 maart 2010

Belgisch gezin heeft ’n onvergetelijk verblijf in Fryslân tijdens de oorlog

Het Belgisch gezin Tuyaerts uit Zaventem verblijft in de jaren vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog in Leeuwarden. De moeder van het gezin, Bertha (Bertje) Tuyaerts-Vertommen, heeft alles uit die tijd bijgehouden. Bearn Bilker verdiepte zich erin.

Regiodonderdag, 18 maart 2010

Staten stellen beslissing over meer bij Oudega uit

Leeuwarden - Provinciale Staten hebben eensgezind de besluitvorming over het nieuwe meer bij Oudega uitgesteld. Reden voor die ongebruikelijke stap is de onzekerheid die is ontstaan over de bereidheid van Smallingerland mee te werken - en mee te betalen.

Regiodonderdag, 18 maart 2010

Vijftien jaar wachten op een ‘nieuwe, passende jas’

Burgum - Na jarenlang lessen in noodlokaaltjes heeft kbs De Reinbôge aan de IIkmounewei in Bugum eindelijk eigen leslokalen. Gisteren is de school - mét buitenschoolse opvang - officieel geopend. Vandaag vieren de leerlingen feest.

Regiodonderdag, 18 maart 2010

Bouw van het theater Sneek kan van start

Sneek - Aannemingsmaatschappij Friso BV uit Sneek gaat het nieuwe theater aan de Westersingel in Sneek bouwen. Het bedrijf heeft de gunstigste aanbieding gedaan voor het werk dat officieel veertien miljoen euro mag kosten. Friso gaat ook aan de slag met de schoolgebouwen die bij het Cultureel Kwartier aan de overkant worden gevoegd.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 maart 2010

Musicalweekend in veel Friese dorpen

Wytgaard/Leeuwarden - Fryslân maakt zich op voor een waar musicalweekend met Bijbelse voorstellingen. Ester, Paulus, Mirjam en Narnia komen de komende dagen voorbij.

Sportdonderdag, 18 maart 2010

Geld deert Menzo niet, perspectief Cambuur wel

Leeuwarden - Trainer Stanley Menzo heeft zich voor het eerst uitgelaten uitgelaten over een mogelijk langer verblijf bij SC Cambuur. Vorige week werd al bekend dat Menzo opnieuw met de clubleiding (algemeen directeur Alex Pama en Wim Sleijfer, voorzitter van de raad van commissarissen) heeft gesproken over contractverlenging. De trainer werd toen al verteld dat hij salaris moet inleveren. ,,Maar”, zegt hij in de VI, ,,er zijn andere zaken die belangrijker zijn.”

Sportdonderdag, 18 maart 2010

Dubbel gevoel Zonderland en Speerstra na breuk

Heerenveen - Zeventien jaar lang was turncoach Gerard Speerstra onafscheidelijk van zijn pupil Epke Zonderland. Maar het langst ‘zittende’ trainer-sporter duo uit de Nederlandse topsportgeschiedenis is verleden tijd na het ontslag van Speerstra. In een reactie bleef hij netjes. Zonderland sprak op zijn beurt zijn waardering uit voor wat Speerstra betekende voor hem.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties