Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 april 2006.

Cultuurdinsdag, 18 april 2006

Aaipop is vooral een groot feest

Traditiegetrouw vindt op tweede paasdag in Nijlân het Aaipop-festival plaats. Als een soort seizoensopening speelt op dit Friestalige festival een aantal bands van uiteenlopende genres. Vertegenwoordigers van het stevige genre kunnen rekenen op flink wat bijval, maar ook hip-hop is tegenwoordig steeds vaker te vinden op dit festival voor de negentiende keer werd gehouden.

Dossierdinsdag, 18 april 2006

Piet krediet woont hier niet


Economiedinsdag, 18 april 2006

Productie eieren dit jaar lager in EU

Zoetermeer - Volgens voorlopige berekeningen komt de eierproductie van de 25 landen van de Europese Unie dit jaar uit op 103 miljard stuks. Vergeleken met vorig jaar is dat 2 procent lager. De productie daalt in alle grote productielanden van de EU. Dit melden de Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren. In Nederland is er mogelijk sprake van een lichte afname. Dit valt af te leiden uit het aantal nieuwe leghennen. Mogelijke oorzaak is het groeiende aandeel van bijvoorbeeld scharrelkippen. Deze leggen gemiddeld minder eieren.

Economiedinsdag, 18 april 2006

Hoge kwaliteit Fryske Pleats fan it Jier

Leeuwarden - Voor de verkiezing Fryske Pleats fan it Jier 2006 zijn twintig aanmeldingen binnen gekomen bij Boerderijenstichting Fryslân. Het gaat dit jaar om boerderijen van het kop-hals-romp-type, met als hoofdgebruik agrarisch.

Economiedinsdag, 18 april 2006

Deel werknemers Correctief naar ASI

Leeuwarden - Een deel van de werkgelegenheid van het failliete beveiligingsbedrijf Correctief uit Franeker wordt overgenomen door branchegenoot ASI in Purmerend. Dat is bekendgemaakt door het advocatenkantoor van curator A. Geense. Twaalf van de zestig medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar. De activa en het klantenbestand worden overgenomen door ASI.

Economiedinsdag, 18 april 2006

Munniksma Koudum blijft gesloten

Koudum - Handelsonderneming Munniksma mag de deuren nog niet openen van het pand aan de Slapersdijk. Dat is de uitkomst van een kort geding dat Munniksma had aangespannen tegen de gemeente die het bedrijf heeft gesloten, nog voordat de deuren feestelijk zouden worden geopend begin april.

Economiedinsdag, 18 april 2006

Friesland Bank moet deel schade beleggers betalen

Leeuwarden - Friesland Bank moet drie beleggers een vergoeding betalen voor een deel van het geld dat zij verloren hebben met beleggingen die via de bank liepen. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden deze week besloten. De drie beleggers uit Ureterp, Nuis en Garrelsweer vonden dat de bank niet had voldaan aan de zogenoemde zorgplicht. Die houdt in dat de bank alle mogelijke moeite moet doen om grote verliezen voor beleggers te voorkomen.

Hoofdartikeldinsdag, 18 april 2006

Linksaf of rechtsaf...

Het is een merkwaardige situatie: twee bewindslieden van de VVD strijden om de eretitel van het lijsttrekkerschap. De keuze voor die post is een interne VVD-aangelegenheid, te beslissen door de partijleden die de moeite nemen om eind mei hun stem uit te brengen. Maar heel Nederland doet mee aan bespiegelingen over wat er gebeurt als zij het wordt of als hij het wordt. Voor het oog van heel Nederland bevindt de VVD zich in een hoogst onzekere positie: slaat de partij linksaf met Mark Rutte of zwenkt de partij naar rechts met Rita Verdonk. De laatste zal overigens ontkennen dat zij een ruk naar rechts teweegbrengt; zij kent naar eigen zeggen slechts één koers en die is: recht door zee.

Regiodinsdag, 18 april 2006

Jongeren organiseren feest voor iedereen

Grote Beer (Lauren Visser) en Ico Balt (Vudu) rappen in de Brede School in Drachten.

Regiodinsdag, 18 april 2006

Heel Friesland Vaart met 'Blue Peter' in top

Harlingen - Schoon drinkwater zelf is misschien nog niet eens het grootste probleem. De echt grote makke is dat er niet massaal genoeg aan de oplossing ervan gewerkt wordt. Dat zei voorzitter Else Boutkan bij de aftrap van de Blue Peter Foundation (BPF), een gezelschap dat gaat werken aan een groter besef van urgentie aangaande de drinkwaterproblemen.

Regiodinsdag, 18 april 2006

Kinderen met en zonder beperking sporten samen in Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - Lamme armen krijg je ervan. En last van je duim als je heel snel de wielen laat draaien. Maar verder viel het reuze mee, basketballen in een rolstoel, vertelt Marrit Smits. Met haar team van de openbare basisschool De Twirre uit Ureterp heeft ze zaterdag het rolstoelbasketbaltoernooi van Revalidatie Friesland gewonnen.

Sportdinsdag, 18 april 2006

Handbalvereniging Jupiter’76 viert derde lustrum met spectaculair jubileumtoernooi

Franeker - Volgepakte sporthallen, druk bezochte tribunes, veel sfeer, kleurrijke outfits, wedstrijden op het scherpst van de snede, zinderende spanning, prachtige doelpunten, kortom alles wat handbal zo mooi kon maken was het afgelopen Paasweekeinde te zien in sporthal De Trije in Franeker.

Sportdinsdag, 18 april 2006

Heerenveen in play-offs tegen Roda JC

Heerenveen - Na een seizoen waarin Heerenveen nooit de ba-lans kon vinden tussen aanvallend voetbal en controle over de wedstrijd resteert de Friese ploeg de komende weken slechts de achterdeur om voor het derde jaar op rij toegang te verkrijgen tot Europees voetbal. Of Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek daarvoor de sleutel in handen kan krijgen is sterk de vraag.

Sportdinsdag, 18 april 2006

Heerenveen treft met Roda JC ’n cupfighter

Heerenveen - Het verhaal van Roda JC van dit seizoen vertoont overeenkomsten met dat van Heerenveen. Het was wisselvalligheid ten top. Zo versloeg de formatie van Huub Stevens in het Parkstadstadion Ajax en Feyenoord, maar werd niet gewonnen van laagvliegers als Willem II, NAC en Sparta. Roda raakte al snel in het seizoen de Ivoriaan Arouna Koné kwijt aan PSV, maar haalde met Simon Cziommer een nieuwe man binnen.

Sportdinsdag, 18 april 2006

Ivor Bruin (Andijk) wint tweede Friesche Woudenomloop

Burgum - Voor Sipke Zijlstra is de veertiende plaats in de Friesche Woudenomloop als een overwinning, het zorgt na twee jaar kwakkelen vooral een opluchting. Het feest werd zaterdag in zijn woonplaats Burgum compleet gemaakt door ploeggenoot Ivor Bruin uit Andijk, die de wedstrijd over 182 kilometer won.

Sportdinsdag, 18 april 2006

Met net niet-wedstrijd zaterdag en pak slaag paasmaandag

Leeuwarden - Geheel in stijl heeft Woon!Aris een teleurstellend seizoen dit weekeinde afgesloten met twee kenmerkende nederlagen. Zaterdag konden de Leeuwarder basketballers thuis Rotterdam net niet de baas en gistermiddag kreeg de ploeg van André Roorda van Astronauts in de tweede helft een flink pak slaag.

Weerdinsdag, 18 april 2006

Niet droog

Vanmiddag en morgen blijft het niet droog. We hebben in het algemeen veel bewolking en daarbij geregeld regen of buien. De middagtemperaturen komen vandaag te liggen rond 11 graden en morgen wordt het ongeveer 12 à 13 graden. Het waait morgen matig tot krachtig uit het zuidwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties