Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 april 2009.

Cultuurzaterdag, 18 april 2009

Leonard Cohen in het Fries wordt live concert

Drachten - De cd/dvd Leonard Cohen in het Fries krijgt navolging in het theater. Op 4 september is er een eenmalig live concert in De Lawei in Drachten, waaraan alle artiesten meedoen die aan het cd-project hebben meegewerkt. Dat heeft een woordvoerder van de schouwburg gisteren bekendgemaakt. Het concert is een initiatief van Stichting De Partisanen en Lawei Producties.

Cultuurzaterdag, 18 april 2009

Schiermonnikoog toegevoegd aan Horizontoer 2009

Schiermonnikoog - Het varende festival Horizontoer doet dit jaar voor het eerst ook Schiermonnikoog aan. Daarmee zijn alle Nederlandse Waddeneilanden aan de toer verbonden, aldus de organisator Rob van Niekerk. Het culturele en muzikale festival, waarbij artiesten met zeilboten worden vervoerd, vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 9 augustus.

Cultuurzaterdag, 18 april 2009

Nieuwe dichtwedstrijd rond Bijbelse thema’s

Amsterdam - De Vermeulen Brauckman Stichting heeft een poëzieprijs uitgeschreven rond de Bijbel. De stichting, die het lezen van de Bijbel wil stimuleren via culturele projecten, heeft dat gisteren gemeld. De gedichtenwedstrijd moet tweejaarlijks gaan plaatsvinden, beurtelings voor volwassenen en jongeren.

Economiezaterdag, 18 april 2009

Nog geen sociaal plan voor Friesland Bank

Leeuwarden - Het bestuur van Friesland Bank heeft met de vakbonden nog geen akkoord kunnen sluiten over een sociaal plan. Bij Friesland Bank moeten 250 banen verdwijnen na het forse verlies van 75 miljoen euro over 2008. Friesland Bank wil acht Friese bankkantoren sluiten.

Economiezaterdag, 18 april 2009

Meer vrouwen naar de top

Den Haag - Binnen vijf jaar moet het aantal vrouwen aan de top van grote organisaties in Nederland met 50 procent zijn toegenomen. Enkele tientallen bedrijven en andere organisaties hebben gisteren beloofd dat zij hun best zullen doen dat voor elkaar te krijgen.

Hoofdartikelzaterdag, 18 april 2009

Nog steeds de JSF...

De zaak van de JSF beheerst in belangrijke mate de politieke discussies. Nog steeds. En zal dat voorlopig blijven doen. Bovendien kan worden voorspeld dat over enige tijd de roep om een parlementair onderzoek of een parlementarie enquête over het onderwerp zal klinken.

Regiozaterdag, 18 april 2009

Zuiniger huis niet besteed aan huurder

Drachten - Woningcorporaties willen hun woningbestand wel onder handen nemen om het energiezuiniger en duurzamer te maken, maar huurders zijn over het algemeen niet bereid ervoor te betalen. Volgens de wet mogen corporaties verbouwingen niet zomaar doorberekenen in de huur.

Regiozaterdag, 18 april 2009

Opsterland krijgt lasten én lusten van nieuw spoor

Beetsterzwaag - Opsterland lijkt de lachende derde bij de aanleg van een spoorlijn tussen Heerenveen en Groningen. De gemeenten Smallingerland en Heerenveen zijn na zware onderhandelingen bereid gevonden royaal mee te betalen aan de bouw van de spoorlijn. Smallingerland is voor 24 miljoen euro aangeslagen en Heerenveen voor naar verluidt vijftien miljoen euro. Opsterland zit daarentegen voor een bijdrage van slechts één miljoen euro op de eerste rij in de stuurgroep.

Regiozaterdag, 18 april 2009

‘Jeruzalem van het Noorden’ bedankt

Echten - In Echten is gisteren een monument onthuld voor alle Friezen die in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen hebben opgevangen.

Regiozaterdag, 18 april 2009

Survivalers willen snel een alternatieve locatie

Kootstertille - De Stichting Survival Kootstertille (SKK) wil voor september een alternatieve trainingslocatie. Als dat niet lukt, bestaat de kans dat de stichting, die inmiddels ongeveer 120 leden heeft, wordt opgeheven.

Sportzaterdag, 18 april 2009

Cambuur zeker van play-offs

Maastricht - SC Cambuur heeft gisteravond in Maastricht definitief het ticket voor deelname aan de play-offs veroverd. Dat lukte vooral omdat de nummer zeven van de stand Haarlem verloor en Cambuur tegen MVV zelf won in de slotfase. Sandor van der Heide werd matchwinnaar bij de Leeuwarders.

Sportzaterdag, 18 april 2009

Cambuur verlengt contracten

Leeuwarden Doelman Robert te Loekke en verdediger Ale de Boer hebben hun contract bij SC Cambuur-Leeuwarden met respectievelijk twee en één jaar verlengd. Dat heeft de club gistermiddag bekend gemaakt. Verdediger Sander Fischer heeft een aanbieding van twee seizoenen in beraad. Dennis van der Ree heeft alsnog een nieuwe aanbieding gekregen. De rechtsback kan voor een jaar bijtekenen in Leeuwarden.

Sportzaterdag, 18 april 2009

Zonderland op rek als beste naar finale in WB-wedstrijd

Maribor - Turner Epke Zonderland heeft gisteren als beste de finale bereikt op zijn favoriete onderdeel rek bij wereldbekerwedstrijden in het Sloveense Maribor. De Lemster kreeg voor zijn oefening een score van 15,400 toebedeeld. Jeffrey Wammes bereikte als vierde (14,900) eveneens de rekfinale.

Sportzaterdag, 18 april 2009

Dekker is haar Nederlands record op schoolslag kwijt

Amsterdam - Zwemster Lia Dekker uit Drachten is gistermiddag in Amsterdam haar Nederlands record op de 100 meter schoolslag kwijtgeraakt aan concurrente Moniek Nijhuis. Op de tweede dag van de Swim Cup zwom Nijhuis een tijd van 1.07.41. Dekker kwam tot 1.07.47 en was daarmee eveneens sneller dan haar oude Nederlands record (1.07.67). Het leverde in de finale de tweede tijd op, achter Nijhuis.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties