Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 juni 2010.

Cultuurvrijdag, 18 juni 2010

September wordt ‘De moanne fan it Fryske boek’

Leeuwarden - It Fryske Boek en Tresoar komen in september met De moanne fan it Fryske boek. De maand met verschillende activiteiten op literair gebied, is een nieuwe manier om Friestalige boeken te promoten. Dat heeft Tresoar gisteren bekendgemaakt.

Cultuurvrijdag, 18 juni 2010

Albert Bonnema geeft concert bij zonsopkomst

Tjalleberd - Albert Bonnema geeft op de eerste zomerdag van dit jaar in alle vroegte een concert in De Deelen. De Friese tenor verwelkomt maandag vanaf kwart voor vijf ’s morgens de zomer met een concert bij de opkomende zon.

Cultuurvrijdag, 18 juni 2010

Muziekkorpsen uit zuidwesthoek geven megaconcert

Sneek - De muziekkorpsen in de zuidwesthoek van Fryslân geven op 5 februari 2011 gezamenlijk drie megaconcerten in Sneek, Makkum en Workum. De concerten zijn bedoeld als afscheidsgroet van de vijf bestaande gemeenten en als welkom van de nieuwe fusiegemeente die per 1 januari 2011 gestalte moet krijgen.

Economievrijdag, 18 juni 2010

‘Bekendmaking landbouwsubsidies is ongeldig’

Luxemburg - De jaarlijkse publicatie van alle ontvangers van landbouwsubsidies is illegaal, zo heeft advocaat-generaal Eleanor Sharpston geadviseerd aan het Europees Hof van Justitie. De advocaat-generaal van het hof stelt voor om de EU-plicht tot bekendmaking nietig te verklaren.

Economievrijdag, 18 juni 2010

Leeuwarder maker van beeldschermen gaat samenwerken

Leeuwarden - Fujitsu Microelectronics Europe (FME) en het Leeuwarder bedrijf Advanced Touchscreen Technology (ATT) gaan intensief samenwerken. Dat hebben de beide bedrijven deze week bekend gemaakt. ATT is specialist in het aanbrengen van coatings op touchscreens (beeldschermen die door aanraking op een bepaalde plaats een actie laten uitvoeren). Bij het Leeuwarder bedrijf werken veertien mensen. FME is in Duitsland specialist in het maken van hoogwaardige sensortechnieken.

Hoofdartikelvrijdag, 18 juni 2010

Bezuinigen

De ene na de andere instelling en vereniging ziet dezer dagen de ambities sneuvelen. Mooie plannen gemaakt, ambitieuze beleidsstukken geschreven, begrotingen rond gekregen: het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Regiovrijdag, 18 juni 2010

Dokkum pakt slonzige bootjes aan

Dokkum - De gemeente Dongeradeel roept eigenaren op van kleine motorbootjes en roeibootjes die in Dokkum liggen, om deze voor 30 juni te laten registreren.

Regiovrijdag, 18 juni 2010

‘Berlijnse Muur’ verdwijnt in de grond

Harlingen - In 2017 vormt de N31 niet langer een muur door Harlingen, maar loopt de weg in een diepe bak door de stad. Gisteren kregen de Harlingers in Trebol een impressie van hun toekomst.

Regiovrijdag, 18 juni 2010

Parkeeroverlast in wijk door studenten van NHL

Leeuwarden - Om een euro per dag te besparen, parkeren veel studenten van de NHL Hogeschool in Leeuwarden hun auto niet op het parkeerterrein van de hogeschool, maar in de naburige wijk Bilgaard. Bewoners van vooral de flats aan de Fennen en het Fennenplein klagen steen en been over de parkeeroverlast; zij kunnen vaak hun eigen auto niet kwijt.

Regiovrijdag, 18 juni 2010

Huis Noorden hoeft toch niet extra zuinig

Leeuwarden - Woningen in Noord-Nederland hoeven niet energiezuiniger te zijn dan in de rest van Nederland. Demissionair minister Van Middelkoop voor Wonen, Wijken en Integratie heeft besloten geen verscherpte regels in te voeren. Er is gebrek aan draagvlak onder noordelijke bouwers en woningcorporaties.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 juni 2010

100 vrijwilligers Present Leeuwarden in eerste jaar

Leeuwarden - Zo’n honderd vrijwilligers uit Leeuwarden zijn afgelopen jaar meer dan 450 uur belangeloos aan de slag gegaan om stadgenoten te helpen. Verspreid over vijftien projecten in de stad gingen ze via de Stichting Present Leeuwarden aan de slag.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 juni 2010

Dia’s van tweeduizend jaar theologie

In 2000 jaar theologie komen 33 theologen voorbij, die ieder voor hun tijd beslissende antwoorden gaven. Eigenlijk bestaat er geen 2000 jaar theologie. Er is 1500 jaar gemeenschappelijke theologiegeschiedenis, de volgende 500 jaar bestaat uit verschillende theologiegeschiedenissen naast elkaar, constateert Liuwe Westra.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 juni 2010

Kamervragen over bedreiging ex-moslims

Den Haag - De Kamerleden Arie Slob en Joël Voordewind van de ChristenUnie hebben schriftelijke vragen gesteld aan minister Hirsch Ballin van Justitie over de bedreiging van ex-moslims in Nederland.

Sportvrijdag, 18 juni 2010

Drachten buigt hoofd in bekerfinale

Sneek - De korfballers van Drachten hebben gisteren een goed seizoen niet kunnen afsluiten met bekerwinst. De ploeg verloor in Sneek de finale om de noordelijke districtsbeker tegen Groningse Nic. De ploeg uit de Korfbal League was net te sterk voor het twee klassen lager spelende team van coach Nico Kraan. Door Sido Scholten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties