Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 juni 2011.

Cultuurzaterdag, 18 juni 2011

Drents Museum en NAM beginnen Kindermuseum

Assen - Het Drents Museum in Assen begint een Kindermuseum dat in het teken staat van energie. Dat heeft een woordvoerster gisteren gemeld. Het Kindermuseum, dat wordt gerealiseerd in samenwerking met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), richt zich op kinderen van zes tot twaalf jaar.

Cultuurzaterdag, 18 juni 2011

Christelijke kinderjury vindt boek Ben de Raaf het beste

Harderwijk - Schrijver en politieman Ben de Raaf uit Rotterdam heeft de EigenWijsPrijs 2011 gewonnen. Dat heeft de Werkgroep Christelijke Kinderboeken gisteren gemeld. De Raaf kreeg de meeste stemmen van de christelijke kinderjury met zijn boek Overal in Oosterflank. Het is een deel uit een serie over het politiewerk in Rotterdam.

Cultuurzaterdag, 18 juni 2011

Grote Kerk Leeuwarden toont ‘...en er was licht’

Leeuwarden - De zomertentoonstelling in de Grote- of Jacobijnerkerk in Leeuwarden gaat dit jaar over de eerste scheppingsdag. Acht kunstenaars geven hun kunstzinnige visie op die dag in de expositie ...en er was licht. De tentoonstelling bestaat uit metershoge transparante kunstwerken die geplaatst worden voor de ramen in het schip van de kerk.

Economiezaterdag, 18 juni 2011

De gewassen profiteren optimaal van alle regen

Leeuwarden - Akkerbouwers zijn blij met de regen van de afgelopen week. Toch is dat voor enkele gewassen te laat en is de achterstand niet altijd meer in te lopen. ,,Voor aardappelen is het zes weken te laat”, zegt akkerbouwwoordvoerder Upt Hiddema van LTO Noord uit Holwerd. ,,In de periode van het vormen van nieuwe knollen was het zeer droog. Juist in deze kritieke periode moet er voldoende vocht zijn. Dat was er niet. Gemiddeld zijn er 20 tot 25 minder knollen gevormd dan normaal. Deze achterstand is niet meer in te lopen.”

Economiezaterdag, 18 juni 2011

Hulp bij verzekering en financiering

Leeuwarden De SP en PvdA in Leeuwarden willen de zzp’er en kleine ondernemer met een minimuminkomen ondersteunen. Een collectieve verzekering maakt de arbeidsongeschikheidsverzekering betaalbaar en een gemeentelijke garantstellingsregeling helpt bij de financiering van projecten, zeggen de partijen. De kleine ondernemer krijgt nu vaak nul op het rekest bij banken. Eén aanslagbiljet met alle lasten moet de administratietaak verlichten.

Hoofdartikelzaterdag, 18 juni 2011

Galema en De Vries: het voelt niet goed

Twee politieke gebeurtenissen in de afgelopen week hebben burgers in ieder geval bezig gehouden. De eerste is het vertrek van de CDA-lijstaanvoerder bij de onlangs gehouden provinciale verkiezingen: Sjoerd Galema. De tweede is de nieuwe baan van oud-staatssecretaris Jack de Vries: lobbyist bij een kantoor dat onder andere de belangen van het JSF-vliegtuig behartigt.

Regiozaterdag, 18 juni 2011

Omrop vreest voor eigen koers programmering

Leeuwarden - Directeur Jan Koster is bang dat Omrop Fryslân zijn greep verliest op de eigen televisieprogrammering als de regionale omroepen moeten integreren met de landelijke omroepen.

Regiozaterdag, 18 juni 2011

Leeuwarden groenste stad? Dacht het niet

Leeuwarden - ,,Als Leeuwarden gekozen wordt, dan is er iets niet in de haak. Dit is absoluut niet de groenste gemeente van Nederland”, zegt Gonneke van Hoesen Korndorffer, oprichter van stichting Bomenridders.

Regiozaterdag, 18 juni 2011

Eendenkooi is eigenlijk een monument

Schiermonnikoog - Boerderij de Kooiplaats met eendenkooi op Schiermonnikoog bestaat 150 jaar. ,,Op 2 juli gaan we het vieren”, vertelt de trotse kooiker Theun Talsma. In 1861 werden de boerderij en eendenkooi door John Banck op het eiland gezet. De vangst van eenden was toen een bijverdienste, naast het werk op het boerenbedrijf.

Regiozaterdag, 18 juni 2011

Riolering in de Wielenpolle niet goed aangelegd

Leeuwarden - Een groot deel van de nieuwe riolering in de Leeuwarder wijk Wielenpolle is afgekeurd. Dat meldt de gemeente Leeuwarden. Aannemersbedrijf Faber uit Sondel heeft een groot aantal rioolbuizen niet in een rechte lijn gelegd, waardoor het water erin blijft staan. Ook sluiten de buizen niet altijd goed op elkaar aan, waardoor rioolwater de grond inloopt.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 juni 2011

‘NBV haalde zelfs de Donald Duck’

Leeuwarden - De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) heeft veel mensen gestimuleerd tot het (her)lezen van de hele Bijbel. De verschijning heeft in 2004 en de jaren daarna in brede kring aandacht gewekt voor de Bijbel. Dat concluderen dr. Jaap van Dorp en drs. Clazien Verheul. Ze hebben in Soteria, het kwartaalblad voor evangelische bezinning, een terugblik geschreven over de introductie van de NBV in ons land en de reacties die daar op volgden.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 juni 2011

Evangelisatie bij TT-races

Assen In Assen gaan christenen vanaf maandag voor de 25e keer evangeliseren bij de TT-races. De opening is maandagavond. Daarna zijn er allerlei straatacties die worden gecoördineerd vanuit de christelijk-gereformeerde Bethelkerk. De TT zelf is volgende week zaterdag.

Sportzaterdag, 18 juni 2011

Epke Zonderland: populairder dan ooit, maar nuchter als altijd

Epke Zonderland is populairder dan ooit. Jonge turners willen worden zoals de Europees kampioen uit Lemmer, media en bedrijven staan in de rij. Hij laat zich niet gek maken. ,,Alles onder controle.”

Sportzaterdag, 18 juni 2011

Cambuur verkoopt Reza aan Sint Truiden, Hese blijft nog

Leeuwarden SC Cambuur kan op zoek naar een nieuwe vleugelspits. De eerstedivisieclub verkocht Reza Ghoochannejhad gisteren aan de Belgische club Sint-Truiden. De 23-jarige aanvaller tekent een contract voor drie seizoenen.

Sportzaterdag, 18 juni 2011

Tweet van de dag

‘Weinig over bij SC Cambuur’

Sportzaterdag, 18 juni 2011

Amsterdam klinkt een stuk beter dan Bloemketerp

Door Johan Vellinga

Sportzaterdag, 18 juni 2011

Fries talent Koster op NK outsider voor de titel

De Westereen Ze is een rijzende ster in het dameswielrennen. Daarvoor deze week ‘beloond’ met een plaats in de nationale selectie. Anouska Koster uit De Westereen kan zich inmiddels meten met de landelijke wielertop bij de junior-dames. De zeventienjarige wielrenster gooide dit seizoen al hoge ogen met een bronzen plak bij het NK tijdrijden. De zegeteller staat dit jaar al op acht en daarmee lijkt het einde nog lang niet in zicht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties