Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 augustus 2007.

Hoofdartikelzaterdag, 18 augustus 2007

De bisschop, de namen...

De suggestie van bisschop Muskens om in Nederland in plaats van over God over Allah te spreken, is divers opgevat. Maar de meeste reacties zijn toch negatief. Dat komt omdat voor velen de naam ‘God’ niet alleen maar een woord is in het Nederlands, en het woord ‘Allah’ ook evenmin alleen maar een woord is in het Arabisch en Indonesisch. Een woord - een naam in het bijzonder - krijgt een vulling, een lading. Die weegt veel zwaarder dan de taalkundige vaststelling dat ‘God’ in beide genoemde talen ‘Allah’ wordt genoemd.

Regiozaterdag, 18 augustus 2007

Veiligheid is hot op de Politieacademie

Drachten - ‘Niet leunen, zit los. GEVAARLIJK’, staat bij de leuning op de eerste etage van de politieacademie. In het computerlokaal hangen draden los, op de trap en bij de ingang ontbreekt de vloerbedekking, op de deur staat ‘pas op, nat’ en buiten ligt nog een bergje klinkers die gelegd moeten worden. Het nieuwe gebouw van de Politieacademie aan de Sportlaan in Drachten dat deze week in gebruik is genomen, is duidelijk nog niet af. Maar hoewel overal nog wat moet gebeuren, bezweert onderwijsmanager Herman Reuvers dat het werk over twee, drie weken klaar is. ,,Op 30 januari zijn ze hier begonnen met bouwen en op 19 juli is het opgeleverd. Zo snel gaat dat, je staat er versteld van.”

Regiozaterdag, 18 augustus 2007

Theater voor het zelfvertrouwen

Leeuwarden - Theater-maakster Renske Hofman vertrekt in september naar Turkije met een droom: jongeren die in slechte omstandigheden leven meer zelfvertrouwen geven door het maken van voorstellingen.

Regiozaterdag, 18 augustus 2007

Wonen met zeelucht in je neus

In/uit Fryslân

Regiozaterdag, 18 augustus 2007

Antonius Sneek zet in op watersporters

Sneek - Het Antoniusziekenhuis in Sneek wil zich profileren als watersportziekenhuis. De artsen en verpleegkundigen hebben veel expertise op het gebied van typische zeilsportletsels, en die kennis wil directeur W. van der Kam uitbuiten om meer patiënten te trekken. Ook denkt hij erover om een veiligheidssysteem op te zetten dat ervoor zorgt dat ook mensen met gezondheidsproblemen met een gerust hart het water op kunnen.

Regiozaterdag, 18 augustus 2007

Ondernemer zet vandalen op internet

Hurdegaryp - De Hurdegarypster ondernemer Gerard van der Veen heeft videobeelden op internet gezet van een jongen die een winkelkar tegen voorgevel van zijn winkel gooit. Daarmee overtreedt hij onder meer de privacywet. Een risico dat de winkelier bewust neemt, in de hoop dat de vandalen tot inkeer komen. Het Openbaar Ministerie grijpt nog niet in.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 augustus 2007

Kerken in Damwoude kiezen zelfde naam

Damwoude - Het had niet veel gescheeld of de Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) in Damwoude - die schuin tegenover elkaar staan - hadden dezelfde naam gekregen: De Ontmoeting. Beide gemeenten besloten afgelopen voorjaar - onwetend van elkaars initiatief - om hun kerkgebouw een naam te geven.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 augustus 2007

Anthe Veldhuis blikt terug op reis naar Ghana

Anthe Veldhuis (19) uit Oudehaske is drie weken in Ghana geweest met Factor Tien, een gezamenlijk initiatief van Kerk in Actie en ICCO. Voor het Friesch Dagblad schreef ze over haar ervaringen tijdens de ontdekkingsreis. Vandaag het laatste deel: een terugblik.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 augustus 2007

‘Kerkgang hoort er voor mij helemaal bij’

De categorie van de dertigers is een verloren generatie voor de kerk, zo wordt vaak gezegd. In het Friesch Dagblad een serie interviews met dertigers. Over hoe ze geloven en daar invulling aan geven. Vandaag: Jantine Leegstra-Swart (38) uit Stiens.

Sportzaterdag, 18 augustus 2007

Cambuur is ongelukkig tegen RKC

Leeuwarden - Drie keer scoren in een uitwedstrijd en dan niet winnen, dat lot was SC Cambuur-Leeuwarden gisteren tegen RKC Waalwijk beschoren. De Leeuwarders voelden zich gepiepeld door een arbitrale dwaling en dat was begrijpelijk. Ondanks goed spel van Cambuur, ging de zege na een krankzinnig scoreverloop naar RKC.

Sportzaterdag, 18 augustus 2007

Matige start Heerenveen in ouverture

Heerenveen - SC Heerenveen trapte gisteravond tegen Willem II af voor een nieuwe jaargang van de eredivisie. Een beetje een teleurstellende start, want de thuisclub wist geen opening te vinden in de hechte verdedigingslinie van de Tilburgers. Het gogme van Afonso Alves werd node gemist. De Friezen werkten zich weliswaar een slag in de rondte maar vergaten de kansen te benutten. Het bleef bij een remise.

Weerzaterdag, 18 augustus 2007

Buien

Vanmiddag is het vrij zonnig, maar we hebben ook bewolking en vanmiddag mogelijk een


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties