Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 18 augustus 2008.

Economiemaandag, 18 augustus 2008

Vacaturebank voor banen in de watersport

Leeuwarden/Rijswijk - De watersportbranche is dringend op zoek naar personeel. Volgende maand lanceert de sector daarom een speciale vacaturebank op internet. Er zijn wel mensen die willen werken in de sector, maar de watersportbranche is te onbekend, zei Jeroen van den Heuvel van brancheorganisatie HISWA eergisteren. In Fryslân is vooral veel behoefte aan vakmensen.

Hoofdartikelmaandag, 18 augustus 2008

De Spelen, de media...

Het is nog even doorbijten en dan wordt Radio 1 weer een normale zender. De afgelopen week en de komende is de publieke zender voor nieuws en sport vrijwel uitsluitend een sportzender: Radio Olympia. De hele dag door jengelt de zender over de Olympische Spelen. De informatieve waarde van het geklets is niet bijster hoog. Aan winnende en verliezende Nederlandse sporters worden de meest voor de hand liggende vragen gesteld en de meeste sporters geven de meest voor de hand liggende antwoorden.

Regiomaandag, 18 augustus 2008

‘Een dorp met een sportpark om jaloers op te zijn’

In augustus werd een begin gemaakt met de dorpsreconstructie van Rottevalle. De Bildwei, Muldersplein, Heidbuorren, Efterwei en de Buorren, werden opnieuw bestraat en heringericht. Tegelijkertijd werd de riolering aangepakt en vernieuwd en het dorp wordt nog voorzien van karakteristieke straatverlichting. De gemeente investeerde zo’n 2,9 miljoen euro in het project. Ook verouderde speelplaatsen in het dorp zijn vervangen en er worden nieuwe bijgeplaatst. Hiervoor is 26.000 euro beschikbaar gesteld. Dat budget is door het Dorpsbelang en inzet van dorpsbewoners verhoogd tot 40.000 euro.

Regiomaandag, 18 augustus 2008

‘Duinracen niet leuk, spannend of kicken’

Vlieland - Als de duinen Vlielanders werkelijk aan het hart gaan, moeten ze maar eens ophouden er met hun auto’s doorheen te rijden. Ook zouden ze anderen moeten aanspreken die ze de door de duinen zien rauzen met een auto. Daartoe roepen de politieke partijen op het eiland op.

Regiomaandag, 18 augustus 2008

‘Het landschap is de hardware van Grinslân’

Oldehove - Iemand die nu een foto maakt van een karakteristieke plaats in Groningen moet die plek over dertig jaar probleemloos kunnen herkenen. Uitgangspunt van het nieuwe Provinciaal Omgevingsplan (POP) is dat de kenmerkende gebieden een betere bescherming krijgen en dat gemeenten gedwongen worden hiermee rekening te houden.

Regiomaandag, 18 augustus 2008

Smallingerland weet niet wat het wapen betekent

Het gemeentewapen: je ziet het vaak, maar wat is de symboliek nu achter die voorstellingen en kleuren? Het Friesch Dagblad zoekt het uit. Vandaag: het wapen van Smallingerland.

Regiomaandag, 18 augustus 2008

‘Harmke, Hanna, Hetske, Hiltsje, Hepie, komen!’

Harkema - ,,Willen de nummers 44 tot en met 48: Harmke, Hanna, Hetske, Hiltsje en Hepie naar ring één komen”, klinkt het over het veld bij themapark De Spitkeet in Harkema.

Geloof & Kerkmaandag, 18 augustus 2008

‘Jullie moeten bij Jezus zijn’

Bussloo - Eerst naar snoeiharde christelijke popmuziek luisteren vanaf het strand en even later naar een lezing over de wederkomst van Christus. Die combinatie was er de afgelopen dagen op het 31ste Xnoizz Flevo Festival in Bussloo. Het grootste christelijke festival Nederland trok tienduizend bezoekers.

Geloof & Kerkmaandag, 18 augustus 2008

‘Ervaren academici sneller predikant’

Leeuwarden - Niet-theologisch gevormde academici moeten de kans krijgen sneller predikant te worden. Dat vindt dr. Benno van den Toren, docent aan Wycliffe Hall, een predikantsopleiding van de anglicaanse kerk te Oxford. Van den Toren schrijft in Woord & Dienst, opinieblad van de Protestantse Kerk in Nederland, dat de anglicaanse aanpak een bijdrage kan leveren aan de oplossing van het predikantentekort binnen de PKN.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Verstand van voetbal

‘De Zwarte Tulp’, ‘Il Diavolo Rasta’ en ‘Captain Dread’. Wie een bijnaam heeft, stelt doorgaans wat voor in de wereld. Wie er meer dan één heeft, moet dus wel een hele grote zijn.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Folkert Kelderman niet te stuiten

Burgum - De Grote Prijs Bergum is zaterdagmiddag gewonnen door Folkert Kelderman. De springruiter uit Rinsumageest was niet te stuiten. Hij heeft met Powerfee goud in handen en pakt deze zomer bijna alles. Een week na de Friese titel was het op het ‘smûke’ 24e concours hippique van Burgum opnieuw raak. Grootste verrassing was Niels Mulder uit Langezwaag.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Wolvega ontstemd na laagste wedomzet ooit

Wolvega - De meeting op Drafbaan Wolvega kon zaterdag pas na veel kunst en vliegwerk op de valreep doorgang vinden. Maar dat was nog niet eens het meest belangwekkende nieuws van de dag op de Friese drafbaan. Want de zaterdagmeeting heeft een triest record opgeleverd. Door de wedders werd in Wolvega slechts 22.719 euro ingezet op acht koersen die ook nog eens minimaal bezet waren. Dat is landelijk gezien de laagste wedomzet dit jaar en daarbij ook nog eens de laagste wedomzet ooit in de geschiedenis van Wolvega.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Friezen niet te zien in ronde van Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde - Het was zaterdagavond even wennen na afloop van de loodzware ronde van Zwaagwesteinde. Daar waar de Friese wielrenners in de noordelijke criteriums met regelmaat van de klok podiumplaatsen opeisen, daar moest de Westerein het zonder Friezen op het ereschavot doen. In het criterium over honderd kilometer gaven de thuisrijders niet thuis, zodat Martijn Verschoor (Bovensmilde) met de overwinning en de mooiste bloemen aan de haal kon gaan.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Blok van ploegen nekt Friese skeeleraars in finale

Joure - Skeeleren is allang geen individuele sport meer en het ploegenspel nekte de Friezen gistermiddag in Joure. Op het moment dat Durk Fabriek en Mark Horsten zich met nog acht vluchters opmaakten voor de finale, werden de beide sporters uit Haulerwijk het slachtoffer van de samenwerking tussen het team Adformatie met klassementsleider Gary Hekman en de opleidingsploeg in een pak van Schuurman/Bont. Daar tussendoor vond meervoudig nationaal kampioen Arjan Smit (DSB) het wel leuk dat zijn acht jaar jongere broer Gerwin voor het eerst een wedstrijd kon winnen.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Nieuw Sneek valt nog tegen

Sneek - Er is veel veranderd bij zondaghoofdklasser Sneek. Wat heet, de clubnaam luidt na de fusie met WZS Sneek Wit Zwart. De accommodatie is zelfs letterlijk op de schop gegaan, nu het Sneker vlaggenschip op een kunstgrasveld speelt. Tel daarbij op de zeven versterkingen en de gedaanteverwisseling is een feit. Gisteren viel de balans nog negatief uit na het bekerduel met LSC 1890.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Voorzichtig optimisme bij fans van Heerenveen

Heerenveen - Om kwart voor twaalf gaan de hekken open en kan het volk een plek zoeken op de tribunes van het Abe Lenstra Stadion. De jeugd gaat voor een groot deel gebukt onder een petje naar eigen smaak, de shirtjes daarentegen zijn allemaal gelijk. Het pompeblêdenshirt is overal aanwezig en geeft aan dat het weer open dag is bij sc Heerenveen.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Helmholt is dol op records en pakt er alweer één

IJlst - ,,Er komt geen Fries bij mij in de buurt, als ik straks op het NK in goeden doen ben.” Was getekend: Bart Helmholt. De ljepper uit Hurdegaryp is klaar voor zaterdag, wilde-ie er maar voor alle duidelijkheid mee zeggen. Helmholt overtuigde namelijk afgelopen zaterdag in IJlst tijdens de Fryslân Cup met een nieuw schansrecord van 19,80. Daardoor ging hij bijna dertig centimeter over de oude topafstand van Hannes Scherjon (19,51) heen.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Petje af in Damwoude voor Daniël Iseger

Damwoude - Daniël Iseger is dit seizoen bepaald nog niet verwend met lauwerkransen. Tot zaterdag blijft de teller voor de Leeuwarder achterinse steken op slechts één(!). Bij de weer goed bezochte uitnodigingspartij in Damwoude verdubbelt Iseger, samen met opslager Jochum Bouma en voorinse Herman Sprik, die score. Een zege die de uitstekend kaatsende Iseger toekomt. Het is dan ook met recht ‘petje af’ in Damwoude voor de Leeuwarder.

Sportmaandag, 18 augustus 2008

Feenstra: loon naar werken

Kimswerd - Marten Feenstra werd gisteren tot koning uitgeroepen op de hoofdklasse partij in Kimswerd. Het was hard werken op weg naar de finale, maar daarin liet de alleskunner uit Berlikum zien hoe zeer hij gegroeid is afgelopen seizoen, zeker ook mentaal. Het was de vierde vrije formatiezege voor hem en zijn maten Simon Minnesma en Hylke Bruinsma.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties