Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 18 augustus 2016.

Economiedonderdag, 18 augustus 2016

Fiks hogere prijzen in de zuivel

Leeuwarden - Nederlandse zuivelfabrieken ontvangen deze week flink meer voor de boter en melkpoeders. Dat blijkt uit de noteringen die de ketenorganisatie voor de zuivelsector ZuivelNL gisteren naar buiten heeft gebracht.

Hoofdartikeldonderdag, 18 augustus 2016

Zaak-Millecam niet vergeten

Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar de praktijk van een Duitse man die kankerpatiënten behandelt. Drie patiënten overleden korte tijd nadat ze een infuus toegediend hadden gekregen. Het Duitse OM heeft een strafrechtelijk onderzoek gestart. De belangrijkste vraag daarbij lijkt te zijn of er een verband is tussen het toedienen van het infuus en het overlijden.

Regiodonderdag, 18 augustus 2016

Verrassingen sieren IFKS: steeds een andere winnaar

Sloten - Vier klassen telt het Iepen Frysk Kampioenskip Skûtsjesilen IFKS. En na vier wedstrijddagen is er in bijna elke klasse een andere winnaar. In de eredivisie was het Sikke Heerschop van de Wylde Wytse uit Rotterdam die op de Sleattemer Mar als eerste over de streep kwam. Toch duurde het door de vele protestbehandelingen uren voordat de einduitslag duidelijk was.

Regiodonderdag, 18 augustus 2016

Grote toestroom bij Nordwin Buitenpost

Buitenpost - Het Nordwin College in Buitenpost trekt opvallend veel nieuwe leerlingen. De school heeft komend jaar liefst 30 procent meer eersteklassers dan in de afgelopen jaren. Een duidelijke verklaring is er niet.

Regiodonderdag, 18 augustus 2016

Friezin opgelucht: Usain Bolt op gouden spikes

Boston - Een zucht van opluchting slaakte José van der Veen toen Usain Bolt zondag aan de start van de olympische honderdmeterfinale verscheen. De Jamaicaanse atleet droeg de speciaal voor hem ontwikkelde goudkleurige spikes en won voor de derde maal op rij olympisch goud op de honderd meter. ,,We hadden er achttien maanden in het geheim aan gewerkt", zegt José van der Veen vanuit de Amerikaanse stad Boston.

Regiodonderdag, 18 augustus 2016

PostNL-punten overwegen te stoppen om lager tarief

Leeuwarden - Veel Friese bedrijven overwegen te stoppen met hun afhaalpunt voor pakjes van PostNL, nu de tariefverlaging van het postbedrijf bij de rechter in stand blijft. Dat blijkt uit een rondgang van deze krant langs ondernemers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties