Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 september 2007.

Dossierdinsdag, 18 september 2007

Het laatste voetbaljaar van de meiden van Spaan


Hoofdartikeldinsdag, 18 september 2007

Zwaardere lasten...

Het kabinet beseft dat de periode van de vette jaren eindig is. Daarom worden, nu het goed gaat, op diverse punten de lasten verzwaard: accijnzen op benzine en rookwaar; het btw-tarief gaat omhoog en voor goede verdieners gaan de belastingen omhoog. Tegelijkertijd gaat het eerste belastingtarief een beetje naar beneden; zo krijgen de lagere inkomens compensatie voor de gestegen kosten.

Regiodinsdag, 18 september 2007

Akkoord Vogelaar en corporaties

Leeuwarden - De woningbouwcorporaties in Nederland betalen de komende tien jaar 2,5 miljard euro om veertig probleemwijken aan te pakken. Dat is het resultaat na wekenlange onderhandelingen tussen minister Vogelaar en de corporaties. Een van die veertig zogenoemde ‘Vogelaarwijken’ ligt in Leeuwarden: Heechterp-Schieringen.

Regiodinsdag, 18 september 2007

‘NOFA-gemeenten sturen aan op een volledige fusie’

Dokkum - De Nofa-gemeenten sturen aan op een fusie. Achtkarspelen en Kollumerland gaan op termijn bestuurlijk samen, evenals Dongeradeel en Dantumadeel. Dit stelt FNP-raadslid J. Samplonius van Kollumerland in het Nieuwsblad van Noord-Oost Friesland.

Regiodinsdag, 18 september 2007

Pijnlijke keuzes in Grou

Grou - De OZB, de afvalstoffenheffing en de leges gaan komend jaar fors omhoog in de gemeente Boarnsterhim. Ieder huishouden moet rekening houden met een stijging van rond de honderd euro. Grote, ambitieuze projecten worden geschrapt of uitgesteld. Dat alles is nodig om de forse tekorten bij de gemeente op te lossen.

Regiodinsdag, 18 september 2007

Talma Hűs kruipt in hoofd dementerende

Veenwouden - Hoe krijg je een dementerend persoon zo ver dat hij of zij naar bed gaat? De zuster komt, vertelt dat het bedtijd is en brengt meneer of mevrouw aan de arm naar de kamer. Effectief zou je zeggen. Maar patiënten houden er niet van om gedwongen te worden als kleine kinderen. Logisch dat ze dan boos worden en af en toe de kont tegen de krib gooien.

Regiodinsdag, 18 september 2007

Internetdreigen is al heel gewoon

Leeuwarden - Maandelijks krijgt de politie Fryslân aangiften binnen vanwege bedreigingen via het internet. Dat zegt politiewoordvoerder Olijerhoek. Harde cijfers heeft de politie Fryslân niet, want de virtuele bedreigingen worden niet apart geregistreerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 september 2007

Herziene editie Het Boek in voorjaar 2008

Almere - Er komt een herziene versie van Het Boek. De eigentijdse bijbelvertaling uit 1987 is aan revisie toe omdat de taal en uitdrukkingen in de afgelopen twintig jaar zodanig zijn veranderd dat de tekst aanpassing behoeft, aldus Jan Otter van IBS Nederland.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 september 2007

Een geloofwaardig wonder

Van dinsdag 4 september tot en met zondag 9 september vond in Roemenië de Derde Europese Oecumenische Assemblee plaats. De straten van het stadje Sibiu werden tijdens deze dagen overspoeld met 2500 gelovigen van katholieke, protestantse en orthodoxe huize. Marloes Keller, een van de deelnemers namens de PKN, blikt terug.

Sportdinsdag, 18 september 2007

Cambuur pakt dit keer wel de overwinning

Leeuwarden - SC Cambuur Leeuwarden bewees gisteravond tegen Omniworld dat het met zeer matig voetbal toch kan winnen. Bovendien bleef dit keer een late gelijkmaker uit. Toen het Almeerse slotoffensief zeven minuten voor tijd de aansluitingstreffer opleverde, klonk het: ‘het zal toch niet weer...’

Sportdinsdag, 18 september 2007

Sterspeler en zonderlinge coach dragen Helsingborgs IF

Leeuwarden - Beide clubs kwamen eenmaal uit in de Champions League, beide in hetzelfde seizoen. SC Heerenveen na een knappe tweede plaats in de competitie, Helsingborgs IF na twee miraculeuze kwalificatiewedstrijden tegen Inter Milan. Zeven jaar na dato nemen ze weer allebei deel aan hetzelfde Europese toernooi en dit keer komt het ook tot een treffen. Donderdag staat in Heerenveen het eerste duel in de eerste ronde van de UEFA Cup op het programma.

Weerdinsdag, 18 september 2007

Herfstachtig

Vanmiddag krijgen we droger weer, maar het is wel koel met 14 á 15 graden en een vrij krachtige tot harde noordwestenwind. Morgen wordt hert herfstachtig weer met in de loop van de dag perioden met regen. Het wordt 15 ŕ 16 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties