Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 januari 2010.

Economiedinsdag, 19 januari 2010

‘Koppel bonussen aan duurzame doelstellingen’

Culemborg - De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) roept bedrijven op om de bonus te verduurzamen. De beleggersvereniging wil dat bedrijven minstens een derde van de bonus koppelt aan duurzaamheidprestaties. De koppeling is mogelijk, zo blijkt uit de handleiding Sustainable Remuneration. Het rapport is uitgevoerd door DHV en Hay Group voor de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunde het onderzoek.

Hoofdartikeldinsdag, 19 januari 2010

Het drama op Haïti...

De gebeurtenissen in Haïti raakt de Nederlandse bevolking. Op allerlei plaatsen ontstaan initiatieven om de getroffenen te helpen. De manieren waarop financiële hulp wordt georganiseerd getuigen van een grote mate van creativiteit en betrokkenheid. Het zijn signalen van een warmvoelende bevolking.

Regiodinsdag, 19 januari 2010

Problemen bij inleveren kieslijsten

Leeuwarden - Politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart willen meedoen, kunnen zich uiterlijk vandaag op het gemeentehuis melden met hun kandidatenlijst. Van veel partijen was de kieslijst al bekend gemaakt. Dit jaar moest die, anders dan voorheen, eerst elektronisch ingevoerd worden.

Regiodinsdag, 19 januari 2010

Dongeradeel maakt geld vrij voor mfa in Holwerd

Holwerd - Het dorp Holwerd krijgt een multifunctioneel accomodatie (mfa). De gemeente Dongeradeel maakt 1,37 miljoen euro vrij voor de voorziening. Wethouder Willemsma hoopt dat met de komst van de mfa de voorzieningen in Holwerd behouden kunnen blijven. Ook nu de bevolking krimpt.

Regiodinsdag, 19 januari 2010

Onderzoekscommissie-Hermans laat maar weinig heel van Opsterland

Beetsterzwaag - Het opnieuw bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal is een project dat qua omvang en complexiteit alle voorgaande projecten in Opsterland overstijgt, stelt de commissie-Hermans na onderzoek.

Regiodinsdag, 19 januari 2010

Ondernemers ontdekten elkaar tijdens festiviteiten

Dokkum - De ondernemers in het Lauwersmeergebied weten elkaar nu te vinden. Dat is volgens Anna Venema van VVV Lauwersland in Dokkum de grote winst van alle activiteiten die afgelopen jaar zijn gehouden rondom het veertigjarig bestaan van het gebied.

Regiodinsdag, 19 januari 2010

Extra camera’s in Leeuwarden

Leeuwarden - In Leeuwarden blijven hoogstwaarschijnlijk acht camera’s hangen om toezicht te houden op de binnenstad. Mogelijk wordt het toezicht zelfs uitgebreid met twee mobiele camera’s. Ook al is een van de belangrijkste doelen van het project niet gehaald: het is er niet veel veiliger op geworden in de stad.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 januari 2010

Kinderdorp Fries echtpaar vangt honderden Haïtianen op

Bon Repos - Het is zes uur in de ochtend. In het kinderdorp Bon Repos in Haïti is al volop beweging, na alweer een nacht onder de sterrenhemel. Robert de Vries die met zijn vrouw Durkje en zijn zoon Pieter sinds tweeënhalf jaar in het dorp woont en werkt, slaapt sinds de aardbeving van een week geleden niet meer dan vier uur per nacht.

Geloof & Kerkdinsdag, 19 januari 2010

Cd christelijke artiesten: al 50.000 euro voor Haïti

Apeldoorn - Bekende christelijke artiesten hebben een digitaal album uitgebracht om de slachtoffers van de aardbeving in Haïti te steunen. Na een donatie van minimaal 10 euro kunnen mensen het album Stilte schreeuwt om hulp gratis downloaden.

Sportdinsdag, 19 januari 2010

Onverwachte uitschieter stuwt Amels naar grote hoogte

Zoetermeer - Eigenlijk zou hoogspringer Douwe Jan Amels, zoals hij voluit heet, niet meedoen aan Indoor Groningen in het Martini Plaza. Maar het gevoel na de indoorwedstrijd in Keulen, waar hij vier dagen eerder bleef steken op een hoogte van twee meter, was zo goed, dat hij zich een dag voor de wedstrijd van zondag nog aanmeldde. Met 2.14 meter steeg de achttienjarige Drachtster naar een eenzame hoogte en persoonlijk record, dat goed was voor plaatsing voor het WK in juli dit jaar in het Canadese Moncton.

Sportdinsdag, 19 januari 2010

Zoektocht naar de ‘onbekende’ olympiër E. Brouwer

Niets zo frustrerend voor een (sport)historicus dan een doodlopende weg. Ton Bijkerk uit Fochteloo bevond zich op dat pad toen hij in het voorjaar het standaardwerk Olympisch Oranje: van Athene 1896 tot Athene 2004 uitbracht. Een heuglijke dag was het, jazeker, maar volmaakt gelukkig kon de Fries niet zijn. Immers, van alle 2400 Nederlanders die ooit deelnamen aan de Olympische Spelen ontbraken van vier nog de precieze gegevens, te weten die van E. Brouwer en S. Goudeket, gymnasten uit 1908 (Zomerspelen Londen), van bokser J. Smit uit 1924 (Zomerspelen Parijs) en van bobsleeër Curt van der Sandt uit 1928 (Winterspelen Sankt Moritz).

Sportdinsdag, 19 januari 2010

Cambuur - Veendam mogelijk op zondag

Leeuwarden - De KNVB zal een dezer dagen uitsluitsel geven aan SC Cambuur over het doorgaan van het duel met BV Veendam, vrijdagavond in Leeuwarden. De clubleiding van Cambuur heeft bij de bond een verzoek ingediend om de wedstrijd te verplaatsen naar zondag 24 januari (14.00 uur).

Sportdinsdag, 19 januari 2010

Lejsal in doel tegen FC Groningen

Heerenveen - Brian Vandenbussche zal morgenavond naar alle waarschijnlijkheid niet het doel van sc Heerenveen verdedigen in de Noordelijke derby tegen FC Groningen en zal vervangen worden door de Tsjech Martin Lejsal. De Belgische sluitpost liep zaterdagavond een rugkwetsuur op in het bekerduel tegen PSV en werd vlak voor de pauze vervangen. Bij het nemen van een uittrap is het bij Vandenbussche in de rug geschoten.

Sportdinsdag, 19 januari 2010

PSV straft luidruchtige fan

Heerenveen - PSV heeft de supporter die zaterdagavond de minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Hugo Roepel verstoorde, een stadionverbod opgelegd. Dat meldt de website van Heerenveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties