Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 januari 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 19 januari 2013

Dogmatiek niet alleen iets van het verleden

Het is bijna een besmet woord: dogmatiek. Het doet denken aan kerkelijke leerstelligheden verpakt in onverstaanbare begrippen en het riekt naar oud en streng. En naar kerkelijke strijd waarbij slachtoffers vielen, soms letterlijk. Des te opmerkelijker is het dat onlangs een kloek dogmatiekboek verscheen met goede verkoopcijfers. En het verschijnen van het boek was reden voor een bijeenkomst waarvoor veel belangstelling was. Is dogmatiek toch niet zo ouderwets of achterhaald?

Regiozaterdag, 19 januari 2013

Teeven worstelt met noodopvang

Drachten | Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) gaat de Smallingerlandse noodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers aankaarten bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Regiozaterdag, 19 januari 2013

Over de Elfstedentocht van 1963 raak je nooit uitgepraat

Hindeloopen | Het was gisteren vijftig jaar geleden dat de barre Elfstedentocht van 1963 werd gehouden. De weersomstandigheden en de erbarmelijke toestand van het ijs maakten van de tocht een martelgang voor de duizenden deelnemers. Van de 568 wedstrijdrijders volbrachten 58 de tocht en van de 9294 toerrijders kwamen er slechts 69 binnen de tijd over de finish.

Regiozaterdag, 19 januari 2013

Schaatsers weten Fryslân al te vinden

Earnewâld | Het winterse weer zorgt voor extra drukte bij verschillende Friese hotels. Vooral in Earnewâld zijn er veel meer boekingen dan normaal.

Regiozaterdag, 19 januari 2013

Burger moet meer zelf doen voor eigen zorg

Beetsterzwaag | Burgers zullen de komende jaren veel meer zelf worden ingeschakeld bij het regelen van hun eigen zorg. De tijd dat daarvoor alleen maar geld werd uitgekeerd is definitief voorbij. Dat zegt wethouder Sociale Zaken Wietze Kooistra van de gemeente Opsterland vandaag in een interview in de weekendbijlage van het Friesch Dagblad.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 januari 2013

Openingsdienst Week van Gebed op tv

Utrecht | Voor het eerst sinds vele jaren is de opening van de Week van Gebed weer op televisie. Morgen om 11.30 uur is op Nederland 2 de uitzending te zien die Zendtijd voor Kerken heeft opgenomen in de Paulusabdij in Oosterhout.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 januari 2013

Kerkelijk werker mag nu ouderling of diaken zijn

Utrecht | Met ingang van deze maand kunnen kerkelijk werkers binnen de Protestantse Kerk in Nederland worden bevestigd in het ambt van ouderling of diaken. Dit geldt voor kerkelijk werkers die een hbo-diploma Godsdienst Pastoraal Werk (GPW) op zak hebben, een aanstelling hebben van minimaal twaalf uur en minimaal voor de duur van een jaar.

Sportzaterdag, 19 januari 2013

KNKB gaat de boer op met het muurkaatsen

Heerenveen | De zo vertrouwde benaming van het muurkaatsen heeft in Fryslân inmiddels al plaats gemaakt voor One Wall Handball. Het is een eerste aanzet van de kaatsbond KNKB om de boer op te gaan en binnen vier jaar het hele land te veroveren. Dat moet gebeuren aan de hand van de Belgische oud-bondscoach Geert Vandervelden, die de olympische aspiraties van de sport in ons land in goede banen moet leiden.

Sportzaterdag, 19 januari 2013

Droomstart voor Knegt op EK: goud op 1500 meter

Malmö | Sjinkie Knegt heeft gisteravond bij de Europese kampioenschappen shorttrack in het Zweedse Malmö goud veroverd op de 1500 meter. De schaatser uit Bantega bleef landgenoot Niels Kerstholt net voor in de strijd om de titel. De derde Nederlander in de finale van zes deelnemers, Freek van der Wart, eindigde op de vierde plaats.

Sportzaterdag, 19 januari 2013

Dijkstra schiet Flyers naar zege op Eindhoven

Heerenveen | Friesland Flyers heeft gisteren in Heerenveen een nipte overwinning geboekt op Eindhoven Kemphanen. De Friese ijshockeyers waren in Thialf met 3-2 te sterk voor de Brabantse opponent. In een spannend duel moest Flyers diep gaan om de drie punten te pakken, want na de eerste periode leidden de Eindhovenaren nog met 1-2. Dankzij twee treffers van Sander Dijkstra knokte de Friese ploeg zich alsnog naar een zege. Flyers staat in de eredivisie op de derde plaats.

Sportzaterdag, 19 januari 2013

Cambuur wil andere opzet promotie/degradatie

Leeuwarden | SC Cambuur gaat volgende week bij een bijeenkomst van betaaldvoetbalclubs een voorstel inbrengen voor een nieuwe promotie-degradatieregeling in ere- en eerste divisie. Volgens Gerald van den Belt, algemeen directeur van Cambuur, is betere doorstroming noodzakelijk voor het financieel gezond houden van het voetbal.

Sportzaterdag, 19 januari 2013

Van Basten wil weer omhoog met Heerenveen

Heerenveen | Marco van Basten was gisteren heel ontspannen. In de aanloop naar de hervatting van de tweede helft van de competitie stond de oefenmeester er heel zorgeloos in, hoewel hij vanavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo niet kan beschikken over zijn topscorer, de IJslander Alfred Finnbogason. ,,Ik heb er zin in en wil graag omhoog”, bekende ‘San Marco’, die bijna letterlijk stond te trappelen van ongeduld om weer te kunnen beginnen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties