Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 19 februari 2004.

Bijschriftdonderdag, 19 februari 2004

Woorden en daden

Iedereen kent het stoere Feyenoord-lied: ‘Geen woorden maar dáden!’ Maar dit lied bestaat op zichzelf natuurlijk ook maar alleen uit woorden

Cultuurdonderdag, 19 februari 2004

Nominaties bekend voor Simke Kloostermanpriis

Buitenpost - Op het gemeentehuis van Achtkarspelen in Buitenpost zijn woensdagmiddag de nominaties voor de Simke Kloostermanpriis 2004 bekendgemaakt. Voor de prijs komen drie jeugdboeken in aanmerking: 100 dingen en 1 pappegaai van Berber van der Geest en Akky van der Veer; Múske, myn famke van Lyda Dijkstra en Lokaal 13 van Baukje Wytsma.

Economiedonderdag, 19 februari 2004

Veerman legt succes bio bij consument

Neurenberg - Minister Veerman van Landbouw betreurt het, dat de biologische landbouw ,,groeistuipen’’ kent wegens afzetproblemen. Het is wat hem betreft echter grotendeels aan de markt zelf om die situatie te verbeteren. Dit zei hij aan de vooravond van de vakbeurs BioFach 2004 In Duitsland. Op de vakbeurs zijn ook Friese bedrijven vertegenwoordigd.

Economiedonderdag, 19 februari 2004

Overleven in verdringingsmarkt

Stiens - ,,Ondanks de krimp in de landbouw blijft er een toekomst voor de sector en blijven wij ook bestaan’’, zo is de stellige mening van Renze Gerrit Broekens van mechanisatiebedrijf Broekens in Stiens. Mogelijke uitbreiding van het bedrijf is alleen mogelijk ten koste van andere mechanisatiebedrijven. ,,De groei van het bedrijf is echter geen doel op zich.’’

Hoofdartikeldonderdag, 19 februari 2004

‘Grote Drie’…

Ze willen pertinent niet ‘de Grote Drie’ van Europa worden genoemd, maar dat zijn Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië natuurlijk wel. De Duitse bondskanselier Gerhard Schröder, de Franse president Jacques Chirac en de Britse premier Tony Blair spraken gisteren in Berlijn over mogelijkheden om de Europese economie weer te laten opleven. Tot ergernis van sommige lidstaten van de EU die buiten het overleg werden gehouden. Zij vrezen dat er in Europa een kopgroep ontstaat die de rest voor voldongen feiten stelt.

Regiodonderdag, 19 februari 2004

Raad van State wijst klacht tegen Frisia af

Tzummarum – De minister van Economische Zaken heeft ruim een jaar geleden terecht een milieuvergunning verleend voor het nieuwe pompstation ‘Bethanië’ van de Harlinger zoutfabriek Frisia. Dat heeft de Raad van State in Den Haag gisteren bepaald.

Regiodonderdag, 19 februari 2004

Lemster SKS-skûtsje zwicht: verlenging

Lemmer – Het Lemster skûtsje is komend seizoen niet meer het kleinste vaartuig in de vloot van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen (SKS). De komende maanden wordt het in 1930 bij Van der Werff in Drachten gebouwde skûtsje verlengd met 84 centimeter tot 19,50 meter. Dat is de maximaal toegestane lengte volgens de strenge originaliteitseisen.

Regiodonderdag, 19 februari 2004

Plannen voor oosters badhuis in Groningen

Groningen – Groningen krijgt zeer waarschijnlijk een oosters badhuis in de Kandelaarkerk aan de Korreweg in de stad. Het badhuis moet een ontmoetingsplek worden voor verschillende culturen in het Noorden. De stichting Noorderhamam komt nog ongeveer een miljoen euro tekort. Dit geld hoopt de stichting los te krijgen bij donateurs en bedrijven. Gisteravond opende in de School van de Architectuur in de stad een expositie waarbij studenten bouwkunde hun ontwerp voor een hammam lieten zien.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 februari 2004

Er is genoeg ontmaskerd

Surhuisterveen – Bijbelwetenschappers zijn geen ontmaskeraars maar ontdekkers. Als zij erachter komen dat een vertaler in vroegere eeuwen een bijbeltekst heeft aangepast, werpt dat geen smet op het blazoen van de bijbel als woord van God. Het zou veeleer moeten leiden tot de constatering dat ,,zij niet anders waren dan wij. Zij zochten ook naar Gods woord over henzelf. En ze vonden het ook.’’

Geloof & Kerkdonderdag, 19 februari 2004

Waar haal je de moed voor preken vandaan?

Ermelo - De jonge preekbeweging Passie voor Preken wil af van de indruk dat ze een oppervlakkige club is die predikanten communicatietrucjes aanleert waarmee ze hun gemeenten tevreden kunnen houden. Mede daarom koos ze ervoor tijdens de tweede conferentie gisteren in Ermelo ,,spannende vragen’’ aan de orde te stellen. ,,Waar haal ik de moed vandaan te preken over het afgrijselijke van de kruisdood?’’

Geloof & Kerkdonderdag, 19 februari 2004

Homodiscussie laait op in Ned. Ger. Kerken

Doorn – De discussie over homoseksualiteit is opgelaaid in de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) naar aanleiding van een predikant die samenwoont met zijn vriend. Het gaat om dr R.R. Ganzevoort, predikant van de NGK in Doorn. Ganzevoort werkt niet als gemeentepredikant, maar als docent praktische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen (ThUK), een van de predikantenopleidingen van de Samen-op-Wegkerken. Ganzevoort woont en kerkt in de NGK van Utrecht, waar hij sinds kort ook lid van is. Officieel is hij echter nog steeds predikant in de kerk van Doorn, al is het dan ‘in buitengewone dienst’.

Sportdonderdag, 19 februari 2004

Selakovic trefzeker in gênant verlies Zweden

Tirana – Stefan Selakovic heeft woensdagavond in Tirana de enige treffer gescoord voor Zweden in de oefenwedstrijd tegen Albanië Het duel eindigde voor het Zweedse elftal in een blamerende 2-1 nederlaag.

Sportdonderdag, 19 februari 2004

Siberie en Antillen kansloos onderuit

Saint Johns’s - Aanvaller Rocky Siberie van Cambuur Leeuwarden heeft woensdag zijn eerste WK-kwalificatieduel met de Nederlandse Antillen verloren. De ploeg van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek kon in Saint Johns’s niet op tegen Antigua en Barbuda en verloor met 2-0 door goals van Roberts en Clarke. Siberie stond in de basis bij de Antillen.

Sportdonderdag, 19 februari 2004

IJshockeyers Flyers geloven nog steeds in landstitel

Heerenveen – De ijshockeyers van Formido Flyers hebben het geschonden blazoen weer wat opgepoetst.

Sportdonderdag, 19 februari 2004

3elf Sailing team goed op weg in Athene

Athene – In het olympische jaar en op het olympische water van Athene is het 3elf Sailing Team gisteren voortvarend van start in de internationale Eurolymp Wedstrijden.

Sportdonderdag, 19 februari 2004

Handbal moet topsport worden in Leeuwarden

Leeuwarden – Stichting Leeuwarden Handbalstad en de beide Leeuwarder handbalverenigingen Meteoor en Hellas hebben besloten te gaan samenwerken. Het besluit is genomen na constructief overleg tussen de drie partijen over de vorming van een dames– en herentopteam. De plannen die op tafel liggen moeten leiden tot tophandbal in Leeuwarden.

Sportdonderdag, 19 februari 2004

Een ongelukje komt ook bij NOK nooit alleen

Balk – Een ongelukje komt nooit alleen. Ook in de sport. Gaat het sportief niet goed met de club, komen er nog allerlei vervelende randzaken om de hoek kijken ook.

Weerdonderdag, 19 februari 2004

Zonnig

Het gaat vannacht vriezen met minimumtemperaturen rond -3


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties